Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom

Sprid kärleken
Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom
Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom

Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom – Lotta Bouvin Sundberg, journalist i Stockholm, uppges ha gått bort efter en längre tids sjukdom. Hon fyllde 63 år. Maken Pelle Sundberg, sonen Jacob och hans fru Sonja och deras lilla son Stellan, dottern Fanny och hennes man Mattias samt mammor och bröder och deras familjer samt många vänner och arbetskamrater bor i närheten. Lotta Bouvin-Sundberg berättade för oss på en måndag. Tidigare programchef för Aktuellt och Gomorron Sverige Pelle Sundberg meddelade sin avgång på Facebook.

Cancer har krävt många liv under de senaste decennierna. Det återspeglas i hennes senaste offentliga uttalande, som publicerades i Hela Gotland. I högtidens anda fick Lotta sedan frågan hur hon tänkte fira nyår. Vanligtvis har vi fester hemma hos våra gemensamma vänner i Saltsjö-Duvnäs. Alla ställer upp för att göra bästa möjliga måltid. Enligt Lottas intervju består vår grupp av 10-12 personer, de allra flesta är sommargäster från Ljugarn, När, Burs, och Gammelgarn.

Låt henne sedan få sitt hjärta krossat. Hon hade en sista önskan, och det var en som aldrig beviljades. Jag hoppas på ett framgångsrikt nytt år. Det var allt jag kunde hoppas på, säger Lotta, för jag åldras inte bra. Under tre decennier arbetade Lotta på SVT.

Många förknippar henne fortfarande med tiden som programledare för Gomorron Sverige, som varade i totalt fem år. Hon var också stammis på Aktuellt och har varit med i ett flertal specialsändningar på kanalen, inklusive bevakning av den massiva Nobelprisceremonin. Hans tv-karriär tog fart 1993 i Rapports morgonsändningar.

“Jag kommer att sakna henne så mycket”

Pressen rapporterade inte om Lottas cancer, men hennes nära vänner var medvetna om hennes kamp. SVT-personligheten Cecilia Gralde, medprogramledare för programmet Aktuellt tillsammans med Lotta, uppmuntrade sin vän. Allt från den senaste tidens cancerskräck till vardagen diskuterades.

Och sedan började hon titta på vår show igen dagen efter. Hon brukade säga: “Jag har blivit lite mindre kritisk, jag tycker nu att nästan allt du gör är fantastiskt.” Cecilia utbrister till Expressen, “Ni är fantastiska.”

Det kommer att bli riktigt tråkigt eftersom jag kommer att sakna henne så mycket. Men jag känner också att jag lärt mig mycket av henne. Men till slut tappade den omedvetna journalisten kontakten med sina kanalvänner och var tvungen att stoppas av sjukdom. Det har gått några veckor sedan vi senast såg Lotta på Aktuellt, men när vi gjorde det verkade hon nästan vara normal igen, säger showrunner Anders Holmberg till Expressen.

Lotta Bouvin-Sundberg var en ikonfigur på SVT under många år. Hon började sin karriär på Rapport i början av 90-talet, gick vidare till Gomorron Sverige och sedan Aktuellt. Dessutom var hon värd för flera av SVT:s stora galasändningar, bland annat Nobelfesten. Lotta Bouvin-Sundberg, endast 63 år gammal, somnade måndagen den 1 maj. Hon hade varit sjuk i cancer en tid och nu lämnar hon sin man Pelle och deras två små barn bakom sig.

Trots att Lotta varit sjukledig från SVT ända sedan hon insjuknade förblev hon aktivt engagerad i sina arbetskamraters liv och visste mycket om vad som hände i programmet hon varit med och skapat. Cecilia Gralde, lokal nyhetsankare och programchef, berättade för tidningen Expressen att hon träffade Lotta Bouvin-Sundberg i torsdags och att de diskuterade hennes sjukdom och hennes yrke.

Allt från den senaste tidens cancerskräck till vardagen diskuterades. Och sedan började hon titta på vår show igen dagen efter. Hon brukade säga: “Jag har blivit lite mindre kritisk, jag tycker nu att nästan allt du gör är fantastiskt.”

Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom : Cancer

Ni är grymma. Hon var en mycket upptagen person som var full av liv och hade många vänner, kontakter, kunskap och idéer. Jag kommer att sakna henne väldigt mycket, sa Cecilia Gralde till Expressen.Innan hennes död hade Lotta nyligen träffat sina arbetskamrater.

Lottas vän och kollega Nike Nylander säger att hon var OK med att hålla kontakten även under sin sjukdom, och att hon ofta hörde av sig med tankar och kommentarer om de meddelanden hon fick. De sågs nyligen också hos en kollega. Den 1 maj fick vi nys om att 63-åriga SVT-personligheten Lotta Bouvin-Sundberg hade somnat på jobbet. Lotta var under många år SVT:s mest respekterade och beundrade showrunner.

Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom

Hon var stammis i svenska morgonprogrammet Gomorron i tio år innan SVT beslutade att ställa in det. Lotta fortsatte efteråt till Aktuellt. Det är sånt som körs i bakgrunden när du sover. allt är sorgligt och spänt att tänka på att allt måste ta slut, men till slut blev det en lyckad fest. Jag behöver verkligen göra något annat, sa Lotta till 2017 års upplaga av Expressen.

Vänner och medarbetare till Lotta Bouvin-Sundberg om hennes sjukdom

Lotta lämnade äntligen sjukhuset i måndags efter en lång tids sjukdom. Tidningen Femina rapporterar att hon varit sjuk i cancer ett tag. Lotta förblev nära sina arbetskamrater även om hon hade varit sjukledig från SVT när hon insjuknade. Cecilia Gralde, Vännen och programledare, berättade för Expressen att hon träffade Lotta så sent som i torsdags. Både hälsa och arbete diskuterades under deras möte.

Från dödlig cancer till vardagslivet diskuterade vi allt. Och sedan började hon titta på vår show igen dagen efter. Hon brukade säga: “Jag har blivit lite mindre kritisk, jag tycker nu att nästan allt du gör är fantastiskt.” Ni är grymma. Hon var en mycket upptagen person som var full av liv och hade många vänner, kontakter, kunskap och idéer. Jag kommer att sakna henne väldigt mycket, säger Cecilia till Expressen.

Programledaren Anders Holmberg arbetade på Aktuellt-sidan av Lotta. Han berättar för Expressen att han och tidningens redaktörer träffades för några veckor sedan. För några veckor sedan när vi stötte på Lotta på Aktuellt verkade hon väldigt som hon alltid gör. Fyra ord: rapp, rolig, varm och skarp. Att arbeta med Lotta var en fröjd. Han skriver “Otroligt förlovad och nyfiken och peppande och stöttanding”, och avslutar med att skicka sina tankar till SVT-profilens familj.

SVT-personligheten Lotta Bouvin-Sundberg ska ha gått bort i måndags efter en lång tids sjukdom. Hon blev bara 63 år gammal. Vänner delar nu med sig av sina minnen från de senaste åren. Under sina många år på SVT och på tv-kretsen fick Lotta Bouvin-Sundberg ett stort erkännande.

Enligt Oscarsson var det den mystiska villabranden som dödade honom. Vad exakt hände den natten? Hur kommer det sig att ingen har byggt en larmade, och vad var det han var så feg att ta med sig i graven? Detta och mycket mer tas upp i det senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera på Spotify eller lyssna på poddar så att du inte missar nästa veckas avsnitt:

Vi har så underbara tankar om dig. Tämjarna är inte längre intresserade. Pelle Sundberg ska tillsammans med parets två barn ha sagt på Facebook “Tack alla ni kärleksfulla för allt stöd under Lottas sjukdom.”

“Jag måste älska henne”

Oron för en nära vän, familjemedlem eller kollega kan vara stor, och nu delar Lotta tröstande ord om henne med sina vänner och arbetskamrater. Det känns konstigt och helt otroligt på samma gång. För några veckor sedan när vi stötte på Lotta på Aktuellt verkade hon väldigt som hon alltid gör.

Fyra ord: rapp, rolig, varm och skarp. Att arbeta med Lotta var en fröjd. Extraordinärt intresse, nyhet, peppar och support. Anders Holmberg, en kollega till honom, har skrivit till Expressen och kallat Holmberg “en fantastisk kollega och journalist”.

Bilderna på henne långt borta på en skridsko-is eller från någon fridfull slalombacke, eller hennes enorma hjärta, kommer att lämna dig i vördnad. Med en stor mycket lycka på din sida. Som så ska jag minnas henne. Mina dagliga tankar ägnas åt Pelle och barnen.

Kampen mot sjukdom

Cecilia Gralde berättar att hon senast såg Lotta förra veckan och delar sin oro med Expressen. Från dödlig cancer till vardagsliv diskuterade vi det hela. Och sedan började hon titta på vår show igen dagen efter. Hon brukade säga: “Jag har blivit lite mindre kritisk, jag tycker nu att nästan allt du gör är fantastiskt.”

Ni är grymma. Hon var en mycket upptagen person som var full av liv och hade många vänner, kontakter, kunskap och idéer. Det kommer att bli riktigt tråkigt eftersom jag kommer att sakna henne så mycket. Men det känns också som att jag lärt mig mycket av henne, sa Cecilia till Expressen.

Lotta var en otroligt välkomnande arbetskamrat när jag var sjöman i Sverige för ett decennium sedan. Detta utöver det faktum att hon alltid var lättsam, trevlig och sympatisk på jobbet. Vi körde verkligen showen tillsammans (vilket inte hände så ofta, beroende på vem man hamnade med i studion), och jag minns särskilt hur hon grillade Magdalena Andersson tills hon blev lagligen irriterad, som han skriver längre fram:

Det går att försöka dölja känslan av obalans bland programmets chefer så att tittarna inte snappar upp det. Så var det absolut inte med Lotta; snarare använde hon frikostigt “utrymmet” och insatserna var genomgående höga. Jag minns henne med värme.

Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom
Lotta Bouvin-Sundberg Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!