Sprid kärleken
Lena Endre Sjuk
Lena Endre Sjuk

Lena Endre Sjuk – Dessförinnan hade en kvinna sin första telefonchatt med sina ex. Det var oundvikligt, säger hon. Hon är besviken och känner sig övergiven, tyvärr. Hon håller tyst och använder lögndetektorn som en förklädnad och telefonen som skyddsnät. Hennes man är osynlig och ohörd, men det är hon. Dessutom får vi en smygtitt på allt hon önskar att han inte skulle se.

Den psykologiska pjäsen av Jean Cocteau stöds av Thomas Ostermeiers tillfälliga möte med en metalldetektor. Thomas Ostermeier är konstnärlig ledare för Schaubühne i Berlin och en av världens mest framstående regissöreBland de många uppmärksammade produktioner som han har varit en del av är Shakespeares Richard III (2016), Who Killed My Father (2022), Lars Noréns Demoner (2012) kl. Bergmanfestivalen och Didier Eribons Tillbaka till Reims (2012).

Jean Cocteau (1889–1963) var en huvudperson i det tidiga 1900-talets Frankrike som etablerade en grund för fransk kultur. Han tillhörde de surrealistiska och dadaistiska traditionerna och var även målare, poet, dramatiker och filmare. Bland hans många medarbetare och bekanta fanns Erik Satie, Pablo Picasso, Igor Stravinskij och otaliga fler.

Iscensatt för första gången 1930 på Comédie-Française i Paris, “Vox humana” (som översätts till “The Human River”). Filmen L’amore från 1948, regisserad av Roberto Rossellini, är en anpassning av romanen. År 1967 spelade Ingrid Bergman huvudrollen i en amerikansk tv-bild. 1956 sattes operan La voix humaine et après pjäsen av Francis Poulenc upp i en radioteateruppsättning av Ingmar Bergman från Sveriges Radio.

Angående de deprimerande tankarna som bekymrade Lena Endre under hennes karantän för sjukdomen, Under sin veckor långa isolering, misstänkt för att ha smittats av covid-19, fick Lena Endres psykiska hälsa ett hårt slag. Enligt hennes observationer i Sommer i P1 tycks denna sjukdom komma med en viss psykisk skada.

Endre säger att hon började därmed med allt “svartare tankar” och att hon var sjuk när hon dödade något bra för någon annan människa. Lena Endre var sjuk i åtta veckor efter att ha drabbats av vad hon tror var covid-19. Dottern till kvinnan som led av en lång sjukdom delar sin sorg i “Nyhetsmorgon” över sin mammas sjukdom.

“Det har varit otroligt svårt och jag har varit så fruktlöst orolig”, säger hon. Lena Endre, 64, hennes mamma och dotter är alla miljöpartister och de gick med Rosanna Endre, 29, i fredagens “Nyhetsmorgon” i TV4. I avsnittet berättar skådespelerskan också om sin kamp med ett virus som hon tror är covid-19.

Tidigare i år omintetgjorde Norge Lena Endres ambitioner att regissera pjäsens premiär i Oslo, bara en vecka innan premiären. Hon började få ont i magen efter att ha kommit tillbaka till Sverige.
“Det var ganska lätt att gissa när jag gick och gick,” tillägger hon i programmet innan hon fortsätter med att säga:

Jag gav upp efter tio veckor av progressivt förvärrade symtom. Inget illamående, kräkningar, yrsel, trötthet, bröstsmärtor, små röda finnar eller illamående; min mens var lätt men jag hade många andra symtom. Det verkade som om jag skulle föda. De senaste två timmarna har jag läst tio sidor. Det var helt häpnadsväckande vad hon sa.

Dottern var upptagen av oro för Lena Endres välfärd. Den utdragna karaktären av Lena Endres sjukdom gjorde henne osäker på om hennes symtom var överdrivna eller om hennes tillstånd verkligen hade avtagit, fortsätter hon. Hennes humör skulle variera kraftigt från den ena dagen till den andra. Rosanna Endre har ofta oroat sig över sin mammas hälsa sedan hon aldrig blev frisk.

Det har varit ganska påfrestande och väldigt fruktlöst, enligt mig. Jag höll tillbaka från att berätta för henne för jag ville inte förstöra historien. Tragiskt nog har många i min familj gått bort inom nära håll. Även om Lena Endre minns att hon kände sig ganska sjuk under hela sin sjukdom, verkar hon som om hon mår bra idag och är tillbaka på rätt spår.

Med tanke på hur överväldigande det var, tvekar jag att kalla det en psykologisk skräck eller till och med förtvivlan. Innan detta var jag en glad sketch, men nu är jag riktigt deprimerad. De som redan var väletablerade fanns också. Jag heter Lena Endre och någon har frågat mig om jag tänker sluta mitt jobb.

Lena Endre, som nu spelar i Glaciär, diskuterar sin inspelningssession med Alexander Karim, fördelarna med att agera på instinkt, och stegen för att bli en framgångsrik skådespelare med Titti Schultz. Den senaste långfilmen från Lena Endre och Alexander Karim kretsar kring Corona-pandemin. Den prövning Lena fick utstå när hon var sjuk berättar hon nu om. “Otäckt” är ett ord hon använder i femte akten.

Lena Endre Sjuk

“Glaciär” har premiär under det kommande året och i huvudrollerna Lena Endre, 65, och Alexander Karim, 44. Två karaktärer, en man och en kvinna, träffas på ett karantänhotell efter att hälften av mänskligheten har gått under i en pandemi. På grund av de inneboende riskerna med mänsklig interaktion utvecklar karaktärer intensiva känslor för varandra men kan inte skada varandra.

Nu delas berättelsen om Lenas personliga påverkan under perioder av isolering orsakad av hennes svåra tillstånd och inspirationen bakom deras film. Alexander diskuterar inspirationen bakom filmen i en intervju med Efter fem. Under ett samtal mellan min bror och Camilla Läckberg kom idén upp för mig precis när Coronaviruset bröt ut. Han säger att de hade en djup diskussion om att sakna nära och kära och att de ville gå tillbaka till enklare tider.

Att undvika fysisk kontakt och oroa sig för att inte vara tillräckligt nära var det svåraste, men Lena är säker på att många kommer att känna filmen igen. Vi hälsar de äldre personer som varit i karantän sedan början av våren särskilt välkomna. Gruppen diskuterar fördelarna med att undvika fysisk beröring på grund av Lenas känslighet. Föreställ dig hur isolerande det skulle vara om du aldrig blev introducerad för någon. Tja, det är bara så det är. Kan du beskriva sensationen?

Tänk tillbaka på de svåra tiderna. Under en tidigare intervju med Nyhetsmorgon öppnade Lena Endre upp om sin personliga erfarenhet av coronaviruset under våren. Hon nämnde att hon inte kunde urskilja om hennes symtom berodde på hypokondri eller om sjukdomen faktiskt kvarstod i hela hennes kropp.

Jag gav upp efter tio veckor av progressivt förvärrade symtom. Hon beskrev en uppsjö av extra symtom, inklusive illamående, kräkningar, mörka perioder, små röda finnar, tryck över bröstet, trötthet och illamående, trots att hennes blodtryck var normalt. Hon diskuterar slutligen de gånger hon inte hade något annat val än att vara ensam och hur den upplevelsen ledde till en skrämmande panikattack.

Hon fortsätter med att konstatera att man blir väldigt full, blir ostadig och morrar omkring med skadliga tankar. Hon påstod sig ha varit sjuk i hela tolv veckor varefter hon inte såg någon förbättring. “Är det här kroniskt för tillfället?” Det gick upp för mig. “Komma jag aldrig träffa någon mer?

Hon försäkrar oss om att hennes livserfarenheter definitivt kan forma filmen, men att karaktärernas långa ensamhet skiljer sig starkt från hennes åtta veckor långa sjukdom. “Det är otäckt” säger hon efter att ha beskrivit hur chockerande det är. Men hon fortsätter. Skådespelerskan och regissören Lena Endre är en stöttepelare i Dramatens ensemble.

Stockholms Teatergymnasium var där hon fick sin utbildning. 1987, gå vidare till Dramaten.
Hon har varit med i ett flertal filmer och TV-program, bland annat Lorry, Den goda viljan, Hedda Gabler, Jerusalem (för vilken hon fick en Guldbagge), Larmar och gör sig till, Spring för livet, Ogifta par, Ögat, Födelsedagen, Trolösa (för som hon fick ytterligare en Guldbagge), Musik för bröllop och begravningar, Alla älskar Alice, Coacherna, Skumtimmen, samt i Stieg Larsson-trilogin och Wallanderfilmerna.

Hon dök först upp på skärmen i den amerikanska filmen The Master från 2012. Maria Stuart har medverkat i ett flertal produktioner med Lena på Dramaten, bland annat Lång dags färd mot natt, En handelsreises död, Chéri och otaliga fler. I rollen som dramaturg har hon organiserat Skuggland, en pjäs av Jonas Brun, The Nether, en monolog av Jennifer Haley och Tåla mod, en monolog av Amanda Oom.

Tanken att Lena Endre blev sjuk i Corona är hennes egen tro. Premiären av Endres nyutvecklade pjäs “Girls and boys” var tänkt att äga rum i Oslo. Med bara några dagar kvar av repetitionen ställdes hela föreställningen in. Hon är för närvarande också sjuk. Endre berättar att hon har haft många konstiga symtom, bland annat blödningar och kramper ovanför brösten.

Därför är det säkert att hon har en corona. Men hon har inte blivit undersökt ännu. Hon uttrycker sin förhoppning till Femina att det ska kollas upp nu. Här hittar du all information du behöver om Lena Endre. Lena Endre är omtyckt av många tittare av hennes tv-program.

Hon har redan en lång lista med prestationer i sitt namn från sina roller i film, TV och scenen; TV4-tittarsuccén Vilket liv! är bara det senaste tillskottet. Kändisens budskap kommer inte att förbli ohört, oavsett hur impopulärt det kan vara. Därför har vi, som svar på dina mest angelägna förfrågningar om Lena Endre, sammanställt följande lista med svar.

Vår skådespelar- och regissörsgemenskap förlorade en kär vän i den bortgångna Lena Endre. Förutom hennes framträdande i Dramaten-atiseringen Vox Humana firas hennes långa och framgångsrika karriär i det populära TV4-programmet Vilket liv! med Rénee Nyberg.

“Hur gammal är Lena Endre?”

Lena Endre kom till denna värld den 8 juli 1955 i Stockholm. Just nu är skådespelaren 68 år gammal.

Medan Lena Endre gick förbi?

Lena Endre slog igenom 1987 med sin roll som Ingrid Persson i den svenska tv-serien Varuhuset. I SVT-serien medverkade inte bara Willie Andréason, utan även Christina Schollin, Inga Gill och Bertil Nordström. Hon hamnade på Dramaten efter att Ingmar Bergman upptäckt henne genom tv-serien Varuhuset Lena. Dessutom var det hennes stora genombrott.

Sedan dess har Lena medverkat i andra pjäser på Riksteatern, bland annat Maria Stuart, Lång dags färd mot natt och En handelsreises död. Skådespelaren har åstadkommit en hel del inom film och tv och gjort medverkan i serier som Min pappa Marianne, Stieg Larssons trilogi, Lorry, Den goda viljan, Wallander-filmerna och många fler.

Lena Endre Sjuk
Lena Endre Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!