Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Sprid kärleken
Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar
Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar – Han är tre år äldre än mig. Vi träffas inte så ofta, men vi pratar i telefon och träffas under familjesammankomster. Han är också en vd som har plugg på Handels och gillar blommor. Han är queer också, säger Karl Fredrik till tidningen; hans mamma hade två söner som också blev homosexuella.

Hans vänner och familj var förvirrade över varför han inte körde en epa-traktor och jagade kvinnor. Men nu vid 35 års ålder har han eget företag, egen tv-serie, egen bubbel på Systemet, kungliga förbindelser, och en helt ny trädgrdsbok.

Till hans ära har han gjort betydande förbättringar av den förfallna egendomen som en gång var hans och hans följeslagare Petters tillflyktsort på helgen, men som sedan dess har utvecklats till ett året-runt-boende, en säsongsbutik, ett blomstrande företag och slutligen en nationellt erkänd turist attraktion.

Populariteten för TV4-serien “Karl Fredrik p sterlen” har bidragit till att sprida Karl Fredriks karisma över hela sträckan, till den grad att många kunder tror att de känner honom och vill chatta med honom, ta selfies med honom eller smyga in i hemmen och trädgårdar med i showen. Han är glad över det och nervös över vad som väntar. Tanken bakom butiken var att den skulle få honom att känna sig som hemma. Det fanns en tid innan serien hade premiär på tv. Innan 20 000 personer om dagen klarade sig, vill säga.

Vi öppnade butiken 2016. Varje dag jag jobbade gick Petter till jobbet och vi tog tåget till Malmö. Butiken skulle bara vara ett sommarjobb för mig, så jag skulle byta till att jobba som florist på vintern för att visa min tillgivenhet.

Jag ville prova eftersom vi har tillräckligt med resurser i området, och vi har ett litet men välformat urbeningshus byggt av röd tegel 1923. Karl Fredrik håller med.
Då bestämde jag mig för att klara allt själv. Vi har idag 26-27 personer under sommarmånaderna och 5 heltidsanställda året runt.

Soda pop till morgonen

Ökningen har i genomsnitt varit över 100 % årligen. Petter, civilingenjör, har befordrats till heltidsanställning på företaget. De är båda lite kvävda. Även om de visste att Östeuropa var varmt, hur många skulle resa till Hagestad, en liten stad som ligger längs en landsväg med åkrar på båda sidor? Vi öppnade på söndagen före lunch.

Jag hade köpt en stor mängd exotiska tulpor som jag sedan sålde för en rimlig summa. De gjorde ut hela natten. Vi bjöd in alla till en champagneöppningsfest kvällen innan. Karl Fredrik påminner om att korkarna flög.Det var ni som tog bubblet till byn”, konstaterade en av mormödrarna.

Men ibland måste man bara sticka ut, satsa på något, göra ett mellanmål och gå “wow”. Det är alltså mitt jobb.Det var nästan oundvikligt att någon skulle gå förbi Eklaholm och känna igen potentialen i den härliga blomman med blonda kalufs, eftersom resten av öst inte bara var redo för ännu en trendig livsstilsbutik utan även under sommarmånaderna, uppmärksamheten från media. En ny tv-personlighet föddes snart.

När han är med i programmet verkar han som en slarv eftersom han lounger i sin pyjamas hela morgonen, smuttar på kaffe ur en resemugg och beundrar blommor. De där killarna är snåla. Karl Fredrik har öppet vid lunchtid på vardagar, sex dagar i veckan, och han har varit företagare i decennier. Han är också välutbildad och har genomgått kurser i florism, trädgårdsskötsel och hälften av landskapsarkitekturutbildningen vid Lantbruksuniversitetet.

Han hoppade av skolan när hans karriär inom detaljhandel och media tog fart. Kanske blir det ett test någon gång; kanske inte. Karl Fredrik kan i alla fall ta sin växtlatin. Han lärde sig det av sina föräldrar när han var liten. Vissa människor upptäcker sitt intresse väldigt tidigt i livet.

Jag har alltid haft en svag punkt för blommor.Jag önskar att jag hade fått lära mig detta. Jag läste varje bok om blommor och arrangemang och romersk bindning och allt annat som fanns på biblioteket.Det är tydligt att han alltid har haft en god känsla för estetiskt självvärde.

Video 15 av Pelargonfantast

När han var 15 år blev han ledare för Svenska Pelargonsällskapets rebroavdelning och året därpå valdes han in i den svenska regeringen. Vid arton års ålder öppnade han en handelsträdgård med pengar han tjänat på att servera på en närliggande bar. Från början var tempot frenetiskt.Han gick under namnet Fredrik Gustafsson på den tiden. Hans mor var växeltelefonist och hans far fastighetsskötare; han föddes i rebro. Hans familj flyttade till ett hus på landet med en stor trädgård.

Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Morgonrock (History of Rock) av Karl Fredriksen

En av mina favoritlåtar är morgonrocken, som är så allestädes närvarande att det är svårt att tro att någon som såg “Karl Fredrik på sterlen” kunde ha glömt den.Att gå omkring i morgonstaden är en härlig och naturlig upplevelse för mig. Hem och arbetsplats för oss! På frågan om vad han tycker att “butiksinnehavaren” ska ha på sig säger Karl Fredrik i en intervju med allas.se “Jag tar butiken och tycker att butiksinnehavaren ska ha på sig vad han vill.”

Att den här stenen alltid hamnade på Karl Fredriks vind berodde helt på morföräldrarnas hjälpsamhet.Jag fick denna klassiska morgonrock av Pelle Vävare av våra morföräldrar Ingmarie och Anders innan vi flyttade hit.

Enligt vad

Sätt upp julbelysning på morgonen.Men han tar inte bara morgonrocken en sväng runt Eklaholm. I en inlämning från december 2019 till den lokala radiostationen Radio Active kan han höras spela sin morgonrock medan han är klädd för studion, med varningen att det blev lite av en utmaning att komma upp ur sängen i tid.

Himlagrd hette Karl Fredriks första företag.2Karl Fredriks intresse för blommor blomstrade i tidig ålder. I flera intervjuer diskuterar han de äldre som påverkat honom under hela hans liv.Jag har alltid haft en svag punkt för blommor. Jag följde min mormor eftersom hon kunde allt och kunde uttala alla namn på latin. Bönder och deras fruar var självbelåtna med att odla grönt och blommor, säger han.

Tidigare drev Karl Fredrik butik.När han var 15 år gammal sålde han autentiska blomstavar. Vid 18 års ålder grundade han och en nära vän ett handelsbolag.Vi kallade det Himlagrd, och vi sålde buskar, träd, lampor, dekorativa accenter och utemöbler. Allt var noggrant utformat och vi hade ansträngt oss för att säkerställa högsta kvalitet. Men det blev annorlunda än vi förväntat oss. Kanske var vi där ute för länge.

I efterhand verkar det som om Himlagrd omplanterades till Eklaholm; idén blomstrade och bar frukt där, som han beskrev i en intervju med allas.se.Karl Fredrik övergav sina akademiska sysslor efter att ha köpt Eklaholm.Efter avslutad skolgång utbildade sig Karl Fredrik till florist och arbetade bland annat i Oslo där han levererade blomsterarrangemang till det norska kungliga slottet och hotellimperiet Petter Stordalen.

Han reste till Sverige för att studera landskapsarkitektur vid Alnarp och fick genast efteråt kontakten med sin sedan länge förlorade kärlek, Petter Kjellén.2015 köpte paret ett hus utanför Löderup som heter Eklaholm. De började bygga om och inreda en trädgårdsbutik som Karl Fredrik från början hade planerat att driva på sina lediga dagar från skolan. Butiken blev dock snabbt populär och Karl Fredrik tog beslutet att avstå från studierna på Alnarp för att helt fokusera på att driva verksamheten.

Diskuteras i TV4:s Morgonnyheter

Efter att ha medverkat i TV4:s “Nyhetsmorgon” nådde ett produktionsbolag ut till honom, och hans efterföljande arbete med programmet “Karl Fredrik p sterlen” blev en omedelbar betygsuccé.
Vi blev lite för bekväma i soffan; vi hade ingen aning om att det skulle bli så populärt. Vi hoppades, så vi gjorde det, säger Karl Fredrik i en intervju för Aftonbladet.

Nytt hus i ett bekvämt läge

Lite efter det köpte han och Petter ett hus i en annan del av södra Sverige. Vilken kommer de inte att säga, men det nyrenoverade huset ska stå klart till tredje säsongen.Vi måste verkligen ha en deadline på plats. Det är nog bäst att gå till jobbet istället för att stanna där hela tiden. Eftersom “jag” är mitt varumärke, sa Karl Fredrik till Aftonblade, kan “ökthet” vara ett riktigt jobb.

Ett citat från Karl Fredrik: “Har lärt mig massor” med hänvisning till Mandelmanns.Marie och Gustav Mandelmann är två andra väletablerade östeuropeiska trädgårdsprofiler. Det finns dock ingen konkurrens mellan Karl Fredrik och Mandelmanns. På baksidan har Karl Fredrik hittat stor motivation i sin relation med sin fru. Ett tidigare avsnitt av “Karl Fredrik på sterlen” berättar hur Gustav och Marie Mandelmann bjöds in för att fira högtiden i Eklaholm.De är helt fantastiska.

Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar
Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!