Jonna Adlerteg Pojkvän

Sprid kärleken
Jonna Adlerteg Pojkvän
Jonna Adlerteg Pojkvän

Jonna Adlerteg Pojkvän – Det har varit ganska tyst om stjärngymnasten Jonna Adlerteg ett tag nu. Anledningen till detta är sannolikt den alltför välbekanta knäskadan hon var nedstämd av för över ett år sedan. Men nu är hon tillbaka, starkare än någonsin, och du kan träffa henne i en öppen och ärlig intervju som täcker allt från OS-planer till när hon ska tävla igen.
När den tiden kommer ska jag se till att besöka min kära vän Haur i rebro. När jag har lite fritid funderar jag gärna på att träffa några kamrater.

Eftersom jag har tävlat på olika nivåer i gymnastik har jag fått vila mycket. När jag tar ledigt en termin gillar jag att inte göra något annat än att sova och koppla av. Efter de olympiska spelen i London 2012 tog jag med min familj till Thailand för 14 dagars sol, simning och roliga utflykter.

Jag ställer mig där ute mycket, och det är för att jag är både klumpig och blyg. Jag är väldigt bra på att tejpa saker och så. Jag planerade en gång att återvända till omklädningsrummet för att fylla på med snacks när jag var borta på en världscuptävling. Det var massor av läxor som jag var tvungen att göra nästa dag efter att ha suttit vid datorn hela dagen. Det var det första och enda intrycket jag gjorde vid den tiden, och jag blev imponerad av det. ha, ha…

Min mamma var gymnastiktävlande och tränare för ett barnlag. Jag ville vara en del av det, och nu när jag är tre år är jag det. Det är då jag tar upp den amerikanska gymnasten Simone Biles. Jag skulle vilja se hur det är att harkla henne, och hon verkar få mycket glädje av att kurra på klockan.

Jag önskar att jag var lite smartare och lite lättare att lära mig saker när jag pluggar in. Jag fick en bra tolkning, men jag måste läsa den många gånger för att få det rätt.Förmodligen i samband med någon form av träning. När du är trött och allt verkar svårt och du inte gör framsteg i dina träningspass kan det vara frustrerande. Jag har glömt det för tillfället. Men när jag var äldre kände jag en stor självkärlek. Jag minns att jag hade en turtandkräm som exempel.

Det var faktiskt ganska smärtsamt, men jag använde det i en tävling den morgonen och gjorde det tillräckligt bra för att jag kände mig tvungen att fortsätta använda den. Jag har provat olika typer av talismaner och ritualer tidigare, men jag insåg till slut hur värdelösa de var. Jag föredrar att saker är organiserade och välplanerade, och jag uppskattar när andra gör detsamma. Om det inte är i sin ordning kan jag till exempel bli irriterad.

Egentligen funderade jag på att sluta där. Men när jag fick min andra uppsättning allvarliga skador (i mars 2016) hade jag till en början ingen aning om vilken typ av skada jag hade ådragit mig. Sedan insåg jag att det kan bli svårt att återvända dit senare. Eftersom jag älskar det här livet och min kropp äntligen mår bra, skulle jag älska att återvända. Samtidigt har jag insett att gymnastiken inte kommer vara för evigt, även om jag vill att det ska vara det. ha, ha…

Jonna Adlerteg Pojkvän

Det var en väldigt hektisk tid för mig, efter att ha återhämtat mig från en skada. Jag trodde att jag förtjänade bättre, särskilt efter att ha jobbat så hårt, men allt som behövdes var att gå ihop, och nu känner jag mig starkare än jag någonsin har gjort tidigare. Tack så mycket till alla som har hjälpt mig att komma i form igen, speciellt personalen på Svensk kroppsterapi i Eskilstuna. Jag är väldigt exalterad över att tävla i det kommande världscupen i september och det kommande VM i oktober.

Från början hade jag väldigt höga mål, men nu tänker jag att jag bara ska njuta av att tävla. Så då jobbar jag heltid på en ny serie bommar som kan ta mig till final och ge mig medalj om den står sig. Det är en process att sätta ihop en ny uppsättning tester, och innan vi träffades för den här intervjun hade vi nått en milstolpe där jag hade fått ett tillfredsställande svar på testerna i fråga – något jag är mycket nöjd med, eftersom det indikerar att vi är på rätt väg.

År 2020 är väldigt långt kvar… ha, ha… Men tiden går vidare, och det är det verkligt massiva långsiktiga målet. Kanske kommer Jonna och jag (landstränaren Sebastian Melander) att spela på en helt ny serie på baren för att vinna mästerskapet. Det återstår att se.Det är underbart att ha Emma. Vi kan motivera och stödja varandra under träning även om våra inställningssätt till träning är olika. Dessutom är det bra att alltid ha någon i närheten som du kan snacka med.

Egentligen var jag mest avslappnad över att det aldrig tog slut. Jag är väldigt nöjd med allt i Sverige, och jag fick också möjlighet att resa till USA, där jag fick träna i 14 dagar och själv se att miljön inte passade mina behov.Jag skulle uppskatta att det tar cirka 25-30 timmar per vecka. Min träningsbelastning är lättare nu än för några år sedan. Då kunde det lösas på cirka 35 timmar. Jag tränar sex dagar i veckan och är alltid redo för helgen. Du måste ta hand om dig själv fysiskt och mentalt.

Jag gillar verkligen gymnastik, men jag är inte säker på om jag vill träna så ofta. Snabbt kan jag nog inte hålla mig borta… Mina andra framtidsplaner handlar om biomedicin, så jag läser just nu på ämnet och gör klart mina gymnasieförkunskaper för att kunna söka till universitet inom en snar framtid.Situationen kommer att bli extremt svår. Men jag och Emma Larsson, tränaren Sebastian Melander, åker en tur till Stuttgart i juli och jag ser fram emot det väldigt mycket.

Jonna Adlerteg Pojkvän
Jonna Adlerteg Pojkvän

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!