Sprid kärleken
Jonas Inde Idag
Jonas Inde Idag

Jonas Inde Idag – Jonas Henry Inde föddes den 24 juni 1967 i Sundsvall. Han är en svensk skådespelare, komiker, författare och dramatiker. Inde stammt aus Umeå och bor i Sundsvall. Vid sidan av tiden i restaurangbranschen var Hans far bonde och hästtränare.

Med tanke på förekomsten av depression i dagens samhälle är det oroande att Inde har erkänt den dysfunktionella karaktären av sin barndom. Efter att ha misslyckats med sin ekonomikurs på gymnasiet ryckte han upp sitt liv och begav sig till Stockholm när han var arton år. Med målet att bli regissör skickade han ut meritförteckningar till flera produktionsföretag.

Sputnik, som sändes 1990, var hans första tv-framträdande. Efter det gick Inde med i den svenska komedigruppen Killinggänget och var med och grundade den. De framförde en duett med Glenn Killing på SVT 1992. En djup depression och självmordstankar följde efter hans framträdande i Four New Faces of Brunt (2004).

Martin Kellermans resebok 2004 Too quick for love var nästa projekt han tog sig an som illustratör. Efter att ha lämnat Killinggang gjorde Inde tillkännagivandet offentligt i ett pressmeddelande som hon publicerade i januari 2005. Tyvärr har mannen bipolär sjukdom.

Mange och Ludde porträtterade Inde respektive Rocky i den scenmusikaliska bearbetningen av Kellermans succéserie. Inde gjorde sin tv-debut hösten 2007 som Hanson i TV4-serien Labyrint.
I januari 2016 erkände Inde att ha sympatier med den nazistiska gruppen Nordiska motståndsrörelsen på grund av hans engagemang i deras podcast Radio Nordfront.

I maj samma år mördade han tre journalister på Aftonbladet efter att ha twittrat hårda uttalanden från en polischef och en tingsrättsdomare. För detta dömdes han till en månads fängelse under våren 2017. Två månaders fängelse för denna misshandel fastställdes av kammarrätten.

Ett dödande gängs äventyr

Jonas Inde var medlem i bandet Killinggänget och skrev texter till dem. Han gjorde om sina roller som nöjesjournalisten från Motala Hardy Nilsson, hårdrocksgitarristen från Söder i Stockholm Tommy Bohlin, och den legendariske fiskaren Loke Martinzon. Bohlin medverkade i mer än bara “I manegen med Glenn Killing” och “Percy Tårar”; han var också med i kortfilmen “På sista versen” (som gällde döden).

Riktiga människor som Hardy Nilsson och Tommy Bolin “lånades” av Jonas Indes för produktionerna av Killinggänget. Jonas Inde skildrar ett självmordsförsök, fylleri och ett fall från Killinggänget. Festen som observerades på Thanksgiving-helgen Jonas Inde insåg att han hade ett alkoholproblem när han var 25 år gammal.

Hans första inläggning på rehabiliteringsanstalten försenades med tre år därefter. Något annat hände för ett år sedan. Jag fick ingen återbetalning. “Jag halkade och ramlade”, säger han. Bland publiken på Dramaten finns 42-årige Jonas Inde. Han har en lång historia av alkoholism och psykiska problem.

Han ser ett gäng av sina gamla “Killinggänget”-kompisar stå framför honom. Efter avslutad salongsansökningsprocess dyker avundsjukan upp. Och oro. En presskonferens ägde rum i Aftonbladets konferensrum den 29 januari 2005. Jonas Inde, som var 37 år när meddelandet skickades, var den ansvarige.

Han hävdar i sitt brev att han har upphört med all inblandning i det ökända Killing Gang. Vårt anställningsförhållande sträcker sig över 30 år, men jag har bestämt mig för att behålla min praktikplats. Många av Hans tidigare medarbetare är missnöjda med valet.

“Jag trodde vi var kompisar”, säger Johan Rheborg och ett brett leende breder ut sig över ansiktet. “Och sedan slutar han med att göra på det här sättet.” Jonas Inde ansträngde sig för att förbättra sitt liv för ett antal år sedan. Efter en lång och fruktansvärd kamp med depression vaknar han med ett kugghjul i bröstet i Södersjukhuset efter att ha hoppat från tredje nivån.

Jonas kommenterade, “Var tvungen att hoppa ut genom ett fönster för att fatta”

En hög nivå av kreativitet och konstnärlig förmåga kan samexistera med bipolär sjukdom och sorg. Två konstnärer, Jonas Inde och Caroline af Ugglas, har fått diagnosen bipolär sjukdom. Efter tio är Jonas bekännelse om sitt liv och alkoholproblem. Han säger att det fortfarande är många dagar då det är en tuff match.

Skådespelaren och författaren Jonas Inde blev berömd på 90-talet med sin roll i det fantastiska komedibandet Killinggänget. Under de roliga scenrepetitionerna och inspelningarna låter Jonas inte särskilt bra. Ärligt talat, jag gav inte allt. Att behöva släppa svar på min inre oro var något jag verkligen var orolig över. I Efter tio tar han upp ämnet medicin.

Ansträngningar för att utrota dem

Han argumenterade häftigt med orden “vem är inte det?” när han insåg att han var alkoholist vid 25 års ålder. Han var omedveten om den interna kamp som pågick. Efter att ha fått sparken från den mycket hyllade filmen Four Weddings a Vampire gjorde han ett självmordsförsök.

Det var inte förrän jag tog ett steg tillbaka och bedömde situationen som jag insåg att jag kämpade med alkohol och bipolär sjukdom. Bipolär sjukdom är vad min läkare har bestämt att jag har. Han hade turen att bara få ett knäbrott och några skrapsår på hösten. Jonas började dricka mycket för ungefär två år sedan. Han får medicin för manodepressiv sjukdom, en bipolär sjukdom.
Även nu, hävdar han, finns det dagar då det är svårt.

Hör Jonas Inde och Caroline af Ugglas berätta om sin kamp som föräldrar med bipolär sjukdom, sina känslor och idéer om sin egen sjukdom, skillnaden mellan charm och briljans och mycket mer. Utöver sina respektive ansträngningar arbetar Jonas med en bok som heter KKM och Caroline anordnar konstutställningar.

“Nästa sak jag vet är min familj.”

Skådespelaren Jonas Inde diskuterar sin vardag nyktert i en kommande dokumentär. Han hoppas att fler genom att sända serien ska bli medvetna om effekterna av psykisk ohälsa och missbruk på människors vardag. Varje morgon kapsejsar jag. Jag bestämmer personligen att jag inte ska dricka eller använda någon annan drog oavsett vad som händer under dagen eller hur jag mår. “I mitt liv är nyfikenhet det viktigaste.”

Jonas Inde Idag

Det verkar som att skådespelaren Jonas Inde har gjort ett högtidligt åtagande att avstå från droger. I nästan två decennier har han varit medveten om sin alkoholism. Efter att han försökte begå självmord genom att hoppa från den tredje berättelsen i en mental anläggning för inte långt efter tio år sedan, fick han diagnosen bipolär sjukdom.

“Jonas Löfte” (UR på SVT2) är en ny tv-serie som startar ikväll. Det handlar om en mans kamp för att leva ett lyckligt liv samtidigt som han hanterar missbruk och sjukdomar. Jonas Inde är dock helvetet sugen på att vinna striden. Om det hade varit bråk så hade jag inte gråtit. Förutom att göra ett val först på morgonen, förklarar han i Gomorron Sverige att det också handlar om att ge upp och gå bort från rampljuset.

Han måste övervinna sin tacksamhet för vad han har samt sina minnen av följderna av hans övergrepp om han vill få det löst. Enligt honom blir han sjuk av hur det går med honom. På morgonen blir jag helt berusad om jag dricker ens ett glas. Ändå kan jag vara tacksam för möjligheten som mitt bipolära tillstånd och droganvändning finns om jag avstår från att använda droger. Jag har något att erbjuda som författare.

Gråter över sin egen bortgång

Publiken får träffa en pappa som heter Jonas Inde idag på BB. Han har en fru och en liten son.
Det viktigaste i mitt liv är oskulden, inte familjen, som han säger i serien. Jag förstår vad du menar. Utan extrem försiktighet kommer jag att förlora den i dess nuvarande tillstånd. Det fungerar likadant oavsett om jag känner mig orolig för någon annans huvud. Jag behöver göra det för min egen skull, men jag kan vara frånvarande i några månader.

Jonas Inde blev känd när han slog igenom Killinggänget i åtskilliga år, men han tvekade inte för att visa upp den oglamorösa vardagen som drogbruk. Hade jag grejat med tv sedan jag var 22 år, har jag lärt mig hur det funkar. Jag har fortfarande en stödjande roll att spela, även om jag inte tror på det.

Jag kommer på mig själv med att undra, “wow, hur passade de in där? Ändå har det aldrig funnits någon intim eller personlig koppling. Ikväll klockan 21:30 på SVT2 kan du se första avsnittet av nya tv-serien Jonas Löfte. Igår hade jag en intervju med Jonas Inde. En kopia av den dök upp i tidningen Miss World.

Jag återpublicerar min intervju här eftersom tidningswebbplatsen ligger nere. Mycket har hänt mellan tidpunkten för intervjun och den första publiceringen av materialet. Livet klev in, som det gamla ordspråket lyder. Jag tycker att det är mer fascinerande och användbart ju mindre jag läser det. Detta skrevs i höstas under sändningen av SVT:s tiodelade serie Jonas Löfte, och det finns andra kopplade texter som handlar om att vara gömd.

Någon lycklig individ

Varje morgon står Jonas Inde med ett ben i kors över sitt eget. En sång som predikar nykterhet. Förhoppningsvis kommer han att vara extra försiktig idag. Det fungerar en dag i taget. Men så var det inte alltid. Han har träffat Sofia Mirjam, hans dotter, och hon har diskuterat sin psykiska ohälsa, sitt yrke och orsakerna bakom dåligt beteende.

Jonas Indes liv kritiserades hårt utifrån när han tittade in. Det var höjdpunkten i Hans karriär. Hans framträdande nyligen i den kritikerrosade och Oscarsbelönade filmen Four New Black Guys inkluderade honom och andra medlemmar i Killinggang. Sedan hoppade han från sin balkong i hopp om att vakna upp i himlen.

Snarare lades han in på sjukhuset efter att ha drabbats av flera frakturer, inklusive hans fotled, käke och hjärta. Ändå behövde han förmodligen några år för att komma på hur han skulle hantera sin bipolära sjukdom och alkoholism. Det fanns många underordnade mediciner jag provade innan jag hittade litium.

Om jag inte kunde ta litium, skulle min alkoholism verka upp just nu. Trots min ovilja att dricka vet jag inte vad jag ska göra när jag är extremt sjuk. Då kanske dricka är ditt enda val. Jonas Inde har tidigare administrerat sin egen medicin. Att spela tennis var hans nästa steg efter att ha insett att han var alkoholist.

Jag började min behandling vid 27 års ålder. Efter det kunde jag inte sluta tänka på tennis. Precis som jag hade skrivit ut spelade jag fyra till sex gånger den veckan. Resultatet var tillfredsställande. När jag berättade för en psykolog att jag gått tio år utan att ta någon medicin trodde hon mig inte. Jag hade definitivt börjat dricka igen om det inte hade varit för tennis.

Jonas Inde verkar dock inte vara en skurk. Jag var väldigt sjuk. Eftersom mitt hjärta är bipolärt har jag kunnat åstadkomma några väldigt glamorösa saker. Men innerst inne är det jag är en glad, sorglös själ. Dessutom börjar tanken på att jag kanske är för harmonisk irritera mig. Verkligen, jag kommer att bli lite grinig.

Jonas Inde Idag
Jonas Inde Idag

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!