John Taylor Familj

Sprid kärleken
John Taylor Familj
John Taylor Familj

John Taylor Familj – John Taylor, en britt som emigrerade till Sverige på 90-talet, är nu en av fyra showrunners för de ständigt populära Trädgrdstider. Här är fem fakta om tv-personligheten som du förmodligen inte visste.

Ni kanske minns John Taylor som den brittiska karismatiska trädgårdsdesignern som nu står värd för en ny säsong av SVT:s Trädgrdstider. Vad vet vi om honom och vem är han egentligen?John Taylor är 56 år och bor med sin familj på fyra i en 106 kvadratmeter stor lägenhet på Radmansvngen nära Malmös Pildammspark. Taylor äger också en trädgård i kolonialstil som han har förvandlat till ett sommarhem året runt.

John Taylor överraskade sin fru med sin trädgårdsmästare, Torun. De har tre barn, 17, 26 och 28 år.
John Taylor föddes och växte upp i Sheffield, England, tillsammans med hela sin familj på åtta syskon. 1992 träffade han en svensk kvinna och flyttade till landet.

John stannade i Skne, sitt nya hem, trots att hans familj sprang som en sandstorm ifrån honom. Han tog snabbt upp språket och insåg att det fanns fler likheter mellan länderna än han tidigare trott och blev flytande.Jag älskar naturen för att den är grön och fridfull.

Han har tidigare sagt i en intervju med Villatidningen: “Som nordeuropé delar jag min identitet och många kulturella traditioner med svenskarna; skillnaderna är inte så stora.” John Taylor har formell utbildning som landskapsförvaltare. Han arbetade som trädgårdsmästare på Malmö Slott i tjugo år, under vilken tid han skapade en fantastisk trädgård. Nu är han ansvarig för tomten och konsterna på Tjolöholms slott. Dessutom är han programchef för SVT:s Trädgårdstider och en relativt nybliven cidermakare.

John Taylor är aktiv på sociala medier, särskilt Instagram, där han går under handtaget johtay. Kontot, som har över 60 000 följare, innehåller foton på hans privata odlingar samt bilder bakom kulisserna av Trädgrdstiders framträdanden. I början av 1990-talet träffade engelsmannen John Taylor en svensk dam och flyttade till Sverige med henne. Förhållandet tog slut och han blev kvar.

Hans idé om paradiset är en kolonialistisk hydda han själv byggt. Det är därför de kan stanna här under sommarmånaderna. – Jag bor i en fyra i Malmö, precis intill Pildammsparken. Många påstår att de inte kan tro att jag har en trädgård, men jag betraktar Slottsträdgrden (i Malmö, reds. anm.) som mitt livsverk. Jag byggde den mellan 1996 och 2017 och har bott i den sedan dess.

Istället har vi en kolonialtomt som har en svart hydda med gröna knoppar. Vi kan bo där mellan maj och september, då vi inte behöver oroa oss så mycket för själva lägenheten eller katterna och hundarna som delar den med oss.

Det är ett litet trädgårdsparadis där alla lounger på marken. Pale ale, mörkt öl, mörk cider, bondbonos och söta rågtoaster är alla på bordet. Vi har ett par hundra olika sorters växtare på tomten. Vi har stor T-rabatt på våra apelsin- och lilaperenner, inklusive nejlikrot, malva och svartbladig fläder. En av mina favoriter är smutsig.

Jag planterar också ofta blommor i tätorter som jag inte äger. Om du sätter ut en fröbomb innehållande ängsblommor i april eller maj kommer de blommorna att blomma under våren och sommaren. Både insekter och människor kan njuta av det. När jag tidigare var stadens landskapschef bad jag aldrig om höjning eller bonus i form av kommunalrabatt. Det är ganska farligt.

Vi har att göra med många 50-talister här. Huset byggdes 1964, vilket gör oss till dess tredje ägare. Det finns många vintageinslag, inklusive den ursprungliga tapeten som fortfarande hänger i matsalen. Ett blått och gult blommönster med vita accenter.

Vi har ett sjögrästapet i vardagsrummet som katten använder för att riva sönder. Hon slår äntligen matsala sofforna. Fälten har röjts. Jag är konstnärligt nyfiken men behöver faktiskt inte ett galleri i min lägenhet.

Cromwells kattunge kommer från en familj på landet; om inte John Taylor hade adopterat henne skulle hon ha omkommit. Han har en liten skepsis mot katter och säger: “Vill den tugga p möbler för det vara s.” Katten har dock nu kunnat flyga och bor nu på landet, med John Taylors son. De gamla mattorna i lägenheten har också bytts ut mot nya.

Odlas i hela Nordeuropa, speciellt Sverige: stickares blommor. Jag har redan två och ska köpa två till idag. Jag kan också ta med några kvistar från kolonialkrogen till ett glas på däck. Mer krävs inte.Det är genuint snälla människor som arbetar framför och bakom kameran. Nästan i nivå med en syskon eller bästa vänner, vi vet allt som finns att veta om varandra och hur vi ska binda oss samman för att komma dit vi behöver. En skicklig florist, Pernilla, och en kampsportsexpert, Tareq är en dynamisk duo. Jag är lite av en kluts, men jag byggde min.

John Taylor Familj

På sommaren verkar allt vara i din väg, och du följer ivrigt varje ny spiralsväng. Hon säger, “Människor får massor av energi och entusiasm för livet.”Anna G. Tufvessons tidigaste minnen är att titta på blommor och växter tillsammans med sin mamma. Hennes budskap är att man kan få uppskattning och nyfikenhet för den naturliga världen genom att spendera tid i den och studera den.

Det är också avgörande för människor att utbilda sig själva om den naturliga världen, vilket ger ett kraftfullt incitament att göra det. Vägen till att bli trädgårdsmästare var inte så lång efter det, även om det fortfarande var min mamma som väckte mitt intresse för området.Anna väljer att se den stora, obebyggda tomten hon äger nära staden som en “oskriven bok” full av möjligheter.

Jag försöker att inte oroa mig för hur mycket (eller hur lite) förändringar som sker under min livstid genom att ta små steg varje dag.Det finns också en stor kuperad region full av trädgårdar och parker fulla av perenner, lövträd, buskar, vinrankor, gräs och sommarblommor. När solen stiger högre på himlen blir morgnarna ljusare, ljudet av mognande gräs hörs i luften och många män blir angelägna om att tillbringa mer tid utomhus.

Vanligtvis går det igång så fort snön smälter och solen börjar värma marken i februari eller mars, men det brukar vara för sent. En permanent nedförsbacke är alltid vid horisonten. Min lägenhetsträdgård i Stockholm kan ha snödroppar på gränsen tills de blommar ett helt år och sedan täckas av nästa säsongs grönska. Det är en stor förändring i perspektiv!

Få mördarlappen på vägen hem. De små växer upp och ibland kan man hitta gömda ägg under nedgrävda plankor och stockar. Om det inte är för kallt i mars kan du börja så ditt äppelträd. De kan också förvänta sig dem i juli, augusti eller september. Om du vill att dina dahlior ska blomma snabbt bör du börja med att plantera dem inomhus i krukor. Fortsätt tills du hittar en grön skott. Nu när det växer gräs bland rosorna är det dags att vara extra skonsam med dem.

Ta bort eventuella trasiga eller skadade glasögon från bussens fönster, samt eventuella glasögon från kattens kattlåda. När jorden värms, snön och isen smälter och jorden blir röd, kan människor återigen se frodig vegetation och blommande blommor; det är dock viktigt att komma ihåg att kontrollera tiden varje morgon.

Det är dags att flytta dina inomhusväxter utanför i större krukor så att du kan börja njuta av frukterna av ditt arbete i maj.Enligt Anna ska de inte planteras utomhus förrän risken för frost har passerat, vilket vanligtvis inträffar i början av juni över hela landet.

Annas tre bästa trädgårdstips: 1. Låt allt ta sin tid

Var lugn och försök att inte göra några förhastade antaganden om hur det kommer att bli. Eftersom en trädgård utvecklas gradvis över tiden finns det lite att göra förutom att strö den med gödsel och vatten.

Konfererande gynekolog som är specialiserad på pollinering

Låt skadedjursväxterna komma igenom och välj de blommor som nyttoinsekterna och pollinatörerna kommer att njuta av. De biologiska fördelarna med att etablera din idealiska gräsmatta och hålla dina buskar och blommor på plats förbättras avsevärt om du gör det förstnämnda.

John Taylor Familj
John Taylor Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!