Johanna Davidsson äventyrare

Sprid kärleken
Johanna Davidsson äventyrare
Johanna Davidsson äventyrare

Johanna Davidsson äventyrare – Johanna Davidsson är en berömd luftskeppsförsäljare och polarforskare känd för sina resor till Grönland, Svalbard och Antarktis. 2014 och 2016 utsågs hon till årets kvinnliga upptäcktsresande i Sverige.

Hon växte upp på en gård i Östergötland och arbetar för närvarande som sjuksköterska i Norge utanför cirkusen. Utan soloresan till Sydpolen, som var världsrekord som snabbaste kvinna till pole, har Johanna paddlat kajak solo över den svenska och finska kusten och vilat på Klätterexpeditionen i Kirgistan.

Hur skulle du definiera ett äventyr?

Vilken resa som helst, oavsett hur lång eller kort, är ett äventyr om den lyckas sätta en knut i magen. Oavsett att resplanen ligger helt i luften. För att det ska kännas som ett äventyr måste turen innehålla en del obehag. Typen av resa är mindre viktig än den känsla den väcker hos äventyraren än det faktum att begreppet “äventyr” har ett så brett spektrum av tolkningar.

Vårt favoritäventyrsminne kommer från när jag och min syster var tolv år och hade planer på att besöka vår storasyster i Stockholm, som ligger tjugosju mil norr om vår hemstad Normlösa. Den som tänkt på att cykla här istället för att ta bussen eller tåget är den jag ska hålla hemlig.

Vi sadlade upp våra morföräldrars Crescent-cyklar från 1970-talet, gjorde ett provisoriskt ställ och gav oss av norrut. Enligt min uppfattning var det en befriande och spännande upplevelse att kunna ta på sig min egen mask och ha ett mål att sikta på. Eftersom jag knappt någonsin varit ute och rört på mig tidigare var det något helt nytt för mig att lägga ut mat i det fria.

Efter två dagars äktenskap hade jag upplevt ytterligare äventyr. Känd för sina expeditioner på Grönland och Antarktis, friluftskvinnan och polarforskaren Johanna Davidsson är ett känt namn. Innan hon blev professor arbetade Johanna som sjuksköterska, upptäcktsresande, klättrare och skidåkare.

Hur man når sydpolen med cykel

Johanna, den arktiska upptäcktsresanden, bergsklättraren och sjuksköterskan, bjuder in dig på fascinerande och inspirerande resor. Johanna Davidsson är en känd polarforskare och pilot som har varit på flera framgångsrika uppdrag till Antarktis och Grönland.

Hon delade titeln med sin syster som årets kvinnliga äventyrare i Sverige 2014. När hon blev den första kvinnliga skidåkaren att nå Sydpolen 2016 på rekordtid fick hon det erkännande hon förtjänade. Johanna har ett släktträd fyllt med kirurger, äventyrare, bönder, skidåkare och ranchhänder.

Johanna berättar om sina expeditioner med väljande, glädjen och lust att uppleva sin dröm. Johanna säger att drömmar inte har problem på vägen. Varje grupp eller person med ett mål kan använda samma resonemang för att nå sin destination. En källa till inspiration och motivation diskuterar Johanna vikten av drivkraft, positivt tänkande och de små stegen som för dig eller din grupp närmare dina mål.

Det finns paralleller mellan en expeditions utmaningar och vardagen för långa och krävande expeditioner, som Johanna har lärt sig. När hon drar en 110 kilo tung trissa över tio kilometer på en enda natt på vertikala linbanor delar hon med sig av sina känslor och åsikter. En obeveklig optimism som publiken knappast kan innehålla.

Alla företag kan nytta av de förberedelser som krävs inför en Sydpolsexpedition i minutiös planering där inget lämnas åt slumpen. Johanna hjälper företag och projektledare dem att drömma och hantera sina projekt. Ta små steg mot dina mål och ge inte upp när det blir tufft för att få vad du vill i livet.

Johanna jämför det med att åka skidor till Sydpolen. I slutändan krävs det många små åtgärder för att göra verklighet av ett fungerande företag eller en privat önskan. Den senaste romanen av Johanna, Weg till Sydpolen, finns tillgänglig nu.

På Mästarnas Mästare, den oförskämda Johana Davidsson

Senaste nyheterna har indikerat att äventyraren Johanna Davidsson skulle dyka upp i den kommande säsongen av Mästarnas Mästare. Johanna satte nytt rekord för världens snabbaste kvinna och snabbaste svenska 2016 när hon åkte solo till Sverige. Det är här du hittar vårt 2018 års Utemagasinet porträtt av Johanna.

Det finaste juldekorationen hade jag någonsin sett. Hon kom fram till Sydpolen med en stor och glittrande krusbärstårta förra årets fjärde juli. Med en rejäl packning även efter att ha ätit och mat som var planerad att slukas om cirka 50 dagar checkade Johanna Davidsson in ensam på skidor vid 38 dagar, 23 timmar och 5 minuter.

Johanna Davidsson äventyrare

Rekordet var obestridligt: sjuksköterskan från Normlösa i Östergötland hade uppnått den snabbaste kvinnliga soloskidåkaren till Sydpolen. Att sätta rekord var faktiskt inte den ursprungliga avsikten. Det är inte alltid Johanna som talar högt om höga mål, men oftare är det hon som orubbligt tar steg efter steg för att se hur långt det verkar.

Tänk om hon själv inte vill börja med sin egen drivkraft i de där markerade målsättningarna?

Ja, det är knappt en fläck. Quando jag har bestämt mig för något finns det ingen återvändo. Och så är jag en riktigt målinriktad person. “Det kanske är därför jag inte säger något om mina planer förrän jag verkligen vet att de är genomförbara”, tillägger hon eftertänksamt under ett regnigt onsdagspass på Djurgården i Stockholm.

Dagen hon åkte in på den geografiska sydpolen och välkomnades med värme, spänning och utsökt mat var för över två år sedan. Sandjorden och frostsprickorna som finns här skulle ha varit de vanligaste på dessa fält. Dagar då du kände att du blev krossad under tyngden av dina egna pessimistiska idéer.

Hon hade gärna rivit en skvätt efter det aviserade varvet denna kväll om hon hade någon energi kvar efter tolv timmars kamp med stavar och skidor. Oavsett om Johanna kände sig särskilt upprymd eller nedstämd, fanns det tillfällen då hon valde att ignorera en hälsorapport för hemmet. Ljudfiler som innehåller korta berättelser, hurrarop och vackra ord som spelades av nära och kära.

Plus, det var eran då att vara ute var det roligaste i världen, och allt bara flöt på. När solen flammade ner var kroppen mäktig och sinnet och hjärtat fylldes av minnen från det vackra slaget. Sedan, som vatten genom ett rör, rinner idéer, minnen, planer och uppskattning ur ens sinne.

Hon firade sin 33-årsdag ensam på Antarktis vita vidder med ett chokladhjärta från sin partner, en brownie med citronsmak och, förstås, whisky med choklad. Johanna hade kommit till sin önskade destination. På väg till Sudpolen i min personliga bil, tävlande mot någon annan än mig själv.

Sedan kanske sin allra första soloutflykt har hon hyst en upptäcktsresandes drömmar. För Johanna är friluftslivet som en förlängning av hennes hemmagym. Nedstigningen till Sydpolen orsakade betydande påfrestningar på Johannas kropp, trots hennes ansträngningar att gå och träna sedan hon kom hem för att återhämta sin hälsa.

Kopplad till värmeelement

Under Johanna Davidssons uppväxtår var hon omgiven av naturen. På Normlösa gården fanns det alltid något att göra och först knöt de äldre systrarna Caroline och Charlotta fast sig vid sina hästar. När de inte förberedde sig för eller tävlade i dressyr gick de till skogen och upptäcker saker tillsammans.

Föräldrarnas idé om en utomhusaktivitet var att tillbringa en veckas skidåkning i Sälen varje vinter. Johanna däremot började utforska naturen på hästryggen, cyklade, vandrade och – så klart – åka skidor med sina systrar. Det gjorde också att vi ville åka, och helst långt bort.

Efter en lång resa till Nya Zeeland och Australien och fyra säsonger av arbete och skidåkning i de franska alperna hade Johannas intresse för friluftsliv blivit ännu starkare. Att jag borde “bli något” någon gång var också tanken. Jag hade tidigare planerat att bli veterinär eller läkare, men jag började också få fler äventyr efter mina resor. Hor säger hon hon älskade ett sätt att etablera den biten.

På Storuman skulle huvudtränare delta i ett träningsprogram under två år. Tidtabellen täckte alla baser, inklusive träning, glaciärkurser, hästundersökningar och lunchförberedelser. Johanna tillbringade över två år i rollen som guide innan hon bestämde sig för att gå en sjuksköterskeutbildning.

Hon strävade efter att vara mer än bara en guide; Att bli hälso- och sjukvårdsexpert skulle öppna dörrar till möjligheter över hela världen och samtidigt ge henne ovärderlig insikt i människokroppen. En nackdel med långa vandringar i naturen är något som inte är direkt uppenbart.

Gjorde Tromsø till mitt hem.

2008 gav sig Johanna ut på sin jungfruresa med kajak och paddlade sig runt den finska och svenska kusten. Istället för att bevittna hela den svenska kustlinjen, känd som “Blå bandet”, valde hon och hennes finska vän Maija att titta från olika länder, träffas i mitten och ge varandra en high five – så att de kunde passera varandra och stanna på.

För det mesta spenderades mina tre månader där ute i ensamhet. Något med det resonerade hos mig. Efter att ha gått igenom samma scenario igen hävdar Johanna att hon hade huvudvärk. Dessutom var det inte så långsökt att drömma om de arktiska områdena, med tanke på hennes rädsla för ormar.

Johanna hade börjat sitt sökande efter mer expansiva nordliga betyg när hon arbetade på fjällhotell på norska Hardangervidda, där hon stötte på likasinnade som också planerade utflykter. Märkligt nog var det då det initiala konceptet med Sydpolen började ta form – trots det lade hon tillfälligt åt sidan lusten när flyget avgick till Umeå för läkarstudier.

Även om Umeå hade snö och is på en nödvändig nivå hela vintern, handlade staden ändå mer om studentliv än friluftsliv. Det verkade inte vara den typ av plats jag skulle vilja kalla hem. Jag hade dock träffat några personer i Nordnorge som bodde i Tromsø, så det verkar som att livsstilen kan passa mig bra.

Jag bestämde mig för att flytta den eftersom jag hade varit där på en inspektion. Följaktligen började en slöja resa sig över lågorna, vilket gjorde det betydligt svårare för äventyrarna att kommunicera med varandra. Att åka skidor på Grönland med drakutrustning var nästa steg, och här gjordes nödvändiga förberedelser.

Syster Caroline seglade med Johanna på expeditionen, men även hon omkom i slutet av den. De flyttade norrut till Qaanaaq från Narsaq sommaren 2014. De var de första svenskar som framgångsrikt korsade Grönland till fots, och de gjorde det på bara 36 dagar. Resultatet blir att de ingår i årets mest prisade kvinnliga äventyrare.

Johanna Davidsson äventyrare
Johanna Davidsson äventyrare

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!