Jessie Sommarström Sjuk

Sprid kärleken
Jessie Sommarström Sjuk
Jessie Sommarström Sjuk

Jessie Sommarström Sjuk – Jessie Sommarström är återigen en utmanare till årets kock. Precis som 2020 är hon en ensam kvinna som tävlar mot en grupp män som alla är äldre än henne.Nu behöver hon göra lite själsrannsakan och vinna SM i den professionella matlapparvärlden.

McDonald’s öppnade första gången i Sverige 1973. Exakt 50 år senare lägger Sveriges största restaurangguidebok ett nytt kapitel till sin kanon. Och det görs genom att företagets huvudkontor flyttas från Skärholmen till Stockholms Waterfront Building. Satsningen är både strategiskt och symboliskt betydelsefull.

McDonalds är bäst. I femtio år har vi bedrivit verksamhet i Sverige. Vi är en stor svensk McDonald’s-familj, som består av både franchisetagare och anställda. Enligt Joachim Knudsen, vice vd för McDonald’s Sverige, “är vi alla Sveriges Donken.”

McDonalds anställd nummer 43 nya

McDonald’s har ansträngt sig extra och modifierat sin strategi från och med 2017. I det här fallet, snarare än att stänga ett antal restauranger på grund av att kundernas smak har förändrats, kommer McDonald’s istället att öppna på nya platser för att betjäna kunder i framtiden.

Efter sex år har vi äntligen slutfört processen. Sedan 2019 har vi också öppnat 23 nya restauranger runt om i Sverige, från Kristianstad till Skellefte, med planer på att öppna ytterligare 20 under de kommande tre åren.Vi och våra franchisetagare har gjort massiva investeringar i Sverige i syfte att etablera och bygga ut befintliga matställen. Som ett resultat har vi sett en ökning av vår marknadsandel. Vi är kommersiellt fantastiska och vår strategi bär frukt.

Det finns minst 27 franchisetagare som har investerat över hela landet, inklusive både män och kvinnor. McDonald’s sysselsätter över 13 000 personer på sina 200 restauranger i Sverige för närvarande och har anställt mer än 220 000 personer under året, vilket gör det till en av landets största privata arbetsgivare för unga.

Franchisetagare ansvarar för att anställa och utbilda McDonald’s-anställda, så de har en betydande inverkan på företagets rykte som arbetsgivare. På så sätt har vårt företag en stark närvaro i samhället.McDonald’s är alltid på jakt efter ivriga nya franchisetagare.

Söker ambitiösa individer som utmärker sig i lagarbete och personlig utveckling. Men det finns fortfarande killar där ute som tycker att det är roligt och är exalterade över att bli en del av något större. Vi gör också gemensamma ansträngningar för att rekrytera fler kvinnor som franchisetagare.

Vi är ett gammaldags varumärke med nöjda kunder, men vi säljer vår mat och dryck på ett helt modernt sätt, med hjälp av onlinekanaler och en banbrytande estetik. För att förstå ett varumärke måste det alltid vara aktuellt och relevant, som en spegel som speglar samhället.

Insiktsfulla satsningar

Att spendera pengar på McD’s är ett bra sätt att garantera en mer specialiserad service för dina kunder. Kaffe är och kommer att bli allt viktigare för McDonalds restauranger i framtiden.
Det finns mycket utrymme för tillväxt där, inte minst är att tillhandahålla högkvalitativt kaffe till överkomliga priser genom vår McDrive. Vi arbetar ständigt med att förbättra de tjänster vi tillhandahåller våra kunder.

Sund tillväxt

Här integreras transport till staden och strandnära utveckling i den övergripande strategin på ett enkelt sätt.Att vi utökar med en ny huvudkontorsbyggnad för att attrahera ännu fler medarbetare är ett bevis på att vi är en framgångsrik verksamhet, och inte bara en restaurangkedja.

Stora investeringar inom områden som utbildning, marknadsföring och affärsutveckling förväntas ske i den grönaste byggnaden i huvudstaden.Vi ser en lång framtid i Sverige. Den kommande sommaren är det 50 år sedan svenskar började äta hamburgare. Vi planerar att utvecklas under de kommande femtio åren.

Det finns stora möjligheter framför sig för ambitiösa nya medarbetare som vill växa med oss, såväl som för ambitiösa nya franchisetagare. Hon lagar måltider med ett blick mot framtiden och har förmågan att få ut den fullaste smaken från varje grönsak. Möt Jessie Sommarström, kreativ chef för Stockholms Urban Deli och finalist i årets Kock 2022-tävling. Hon hoppas kunna åstadkomma förändring genom sin inspiration.

Det tog Jessie Sommarström hela en sommar för att avsluta butiken i boden till sin blygsamma Vaxholms trädgårdsstuga under gymnasietiden. Sedan dess har hon arbetat i en mängd olika kök och lagat allt från lunch till fina middagar på ställen som Sturehof och Esperanto (av vilka den senare fick en stjärna i Michelins Guide).

Det är ett fantastiskt område där du kan fortsätta växa och lära dig resten av ditt liv. Att vara kock, säger hon, är att engagera sig i en konstnärlig strävan där man arbetar med de finaste materialen som finns: mat och människor.Många minns fortfarande Jessie från TV-programmet Kockarnas Kamp, där tittarna kunde se när hon tog sig till finalen och slutligen placerade sig på fjärde plats i annuaen.

Jessie Sommarström Sjuk

Dela från kärnan

Sedan några år tillbaka har Jessie Sommarström varit kreativ ledare på Urban Deli, en restaurang, saluhall och butik i Stockholm med uppdraget att göra maten enklare, bättre och gladare för alla. Hennes mål är att all mat som serveras och säljs ska vara gjord av ingredienser som har producerats på ett sätt som är säkert för människor, djur, miljön och klimatet.

Det är en unik arbetsplats när det gäller lager, menyer och personalstorlek. Jessie säger, “Jag tjänar som en motivator och bollare för kockar och ätare samtidigt som jag deltar i utvecklingen av helt nya produkter”, och hon fortsätter med att berätta om sitt spännande samarbete med Torsker Garden, Axfoundations experimentgård och praktiska forskningsnav för framtidens hållbara mat- och medicinsystem.

Producenter, forskare, utbildare och entreprenörer från hela life science-branschen samlas här för att arbeta tillsammans för att lösa komplexa problem. Bland faciliteterna finns en kraal, en experimentträdgård för frigående jordbruk och ett testkök.

Som ett resultat har Jessie Sommarström fått äran för att ha skapat en svenskspråkig färs. De tre yttre balustradstolparna är målade i en mängd olika färger: grönt, lila och rött. Endast lätt saltad, den används istället för vanliga köttfärs på grund av dess mycket minskade klimatpåverkan.

På Urban Deli är det den enda färsen vi använder när vi lagar lasagne; resultaten är genomgående läckra, så jag använder den hemma också.Jessie har nyligen lanserat en “grön” regnbgslax som föds upp på en klimatsmart, sluten insektsdiet och utfodras med grönt avfall. Enligt Jessie har det samma starka arom som vårt favoritljus.

Blommor på våren

Jessie Sommarströms favoritfisk i alla kategorier är regnbåge, och anledningarna till detta har att göra med smak, hållbarhet och hälsa.De val vi gör dagligen har störst inverkan på våra liv. Vi äter vegetariskt hemma hela veckan för att spara kött och fisk till helgen. Hon berättar att det gör att vi kan äta gott och högkvalitativt svenskt kött när vi vill.

Hon har inget annat än beröm för alla svenska och närproducerade varor: “Vi har världens tuffaste djurskyddslagstiftning och extremt fina produkter som är odlade med ett minimum av kemikalier.” Jessie fortsätter, “Jag gör allt jag kan för att stötta våra svenska bönders och lagars genom att köpa det som är i säsong istället för att importera.”

Jessie tillägger att hon inte skulle drömma om att köpa exotiska bär från andra sidan mitten av världen på vintern när våra svenska bär smakar så gott.Jag säger alltid att i akvariet är det vår, och det är ett gediget råd om något.

Begär och glöd

Jessie Sommarström driver en privat middagsverksamhet på helgerna tillsammans med sin man, Gordon Grimlund, som också är kock.Vi träffades i Sturehofs kök och upptäckte att vårt gemensamma intresse för mat var djupt. Det blir lite luncher och en och annan rast, men överlag är det väldigt trevligt att jobba tillsammans.

Han är åtminstone en utmärkt språngbräda för hennes tävlingsambitioner. Hon har kvalat in i hardstyletävling till 2022 års sista spark den 15 september på Stockholms Annexet.Jag skulle bli överlycklig över att uppnå mitt livslånga mål att bli mästare. Jessie insisterar på att hela den kreativa processen, inte bara själva tävlingen, är avgörande.


Att vinna skulle ge henne en fantastisk möjlighet att sprida sin gröna matfilosofi och förhoppningsvis inspirera andra människor.Jag skulle vilja att det skulle vara enkelt och tillfredsställande att göra hållbara val – att hålla fast vid något snarare än att ge upp och ge gräset sitt i höjden. Sedan 1983 har Sveriges årliga mästerskap i professionell matlagning hetat Tävlingen rets Kock.

Vinnaren får titeln Svensk Mästerkock, Mejerimedalj från Svenska Gastronomiska Akademien och en resa till ett land som är utvalt för sitt kök som inspirationskälla. Cirka fyra tusen personer deltog i 2016 års Kock-finaler den 11 februari på Annexet i Stockholm.

På grund av den pågående Corona-pandemin hölls ingen öppen final 2020. Finalen kommer att streamas live på TV4 Play.1983 kom Tore Wretman och Gastronomiska Akademien på idén till en tävling med förhoppningar om att öka intresset för gastronomi, höja restaurangernas status och uppmärksamma de skandinaviska ländernas kök.

Resaröbon Jessie Sommarström kommer att vara på plats och tävla om titeln “Årets Kock 2020” vid Sveriges mest prestigefyllda tävling för professionella kockar den 17 september.Även om hon inte ser sig själv som tävlingsinriktad, insisterar hon på att komma ut i toppen.

Jessie Sommarström Sjuk
Jessie Sommarström Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!