Jacob Lindfors Författare

Sprid kärleken
Jacob Lindfors Författare
Jacob Lindfors Författare

Jacob Lindfors Författare – Under nytt ledarskap och med hjälp av internationella samarbetspartners förvandlades Vinterpacket från en “vanlig” kriminell organisation i norra Sverige till en som orsakade betydligt mer skada för samhället. En av de många saker vi fick veta om i Vinterpacket är att gruppen kidnappar Joline Elvén, en femtonårig tjej som också har en stor roll i den nya boken.

Efter det dramatiska avslöjandet i Kiruna i första boken, där värmen från Ryssland också blivit akut, befinner sig Sverige i en mycket orolig politisk position. Du har stöd av nordiska elitband, inklusive det första specialstyrkans band som helt bestod av kvinnliga soldater, Norska Jegertroppen, och en rad andra saker som behöver finansiering från SOG, men organisationen är bitter efter tidigare händelser.

Medan döden av Vinterpackets ledare markerade slutet på den sista boken, är det långt ifrån slutet. Det var officiellt någon som hade handlat på honom och hans arbete. Under tiden som Luca Alekseijev dödades av Joline Elvén fick han även stöd av ryska legosoldater i Sverige. Även om vi fortfarande inte vet mycket från datorn som Alekseijev lämnade efter sig, kan vi se hans långsiktiga platser tack vare analysen. Inuti och runt Himalaya-området påverkar det platser i Indien, Pakistan, Afghanistan och Kashmir-området. En av dessa platser har troligen ett akvarium.

En liten grupp organiseras för att diskret söka upp dessa platser, trots att Sverige just nu upplever ett stort kaos. Problem uppstår dock praktiskt taget omedelbart. Ett antal lojalister (osäker på vilka, knappt talibanerna) lägger sig i bakhåll och attackerar dem i Kabul, som författaren beskriver som att de nyligen varit under talibanernas kontroll.

När de flyr träffas ett av deras fordon av en granatkastare och kraschar in i en stupa. De får besked om att alla hade dött, men de fortsätter resan och återvänder ändå till Sverige. Men Mattias Kassian kommer väl ut ur det blå och väljer att ge platsarna en chans på egen hand. Öt alla sätt fientligt är det en fantastiskt välskriven skildring med Hans strapatser under lång tid. Samtidigt som han är tillbaka händer det mycket i Sverige, bland annat förnyade ansträngningar för att få bort vinterpaketet och växande tecken på att Ryssland är på väg att attackera Norge.

När det kommer till internationella militära thrillers brukar jag inte vara ett fan, men Jacob Lindfors levererar verkligen i den här. Allt med stormen är imponerande ur forskningssynpunkt: de militariserade detaljerna, det internationella politiska sammanhanget, de frodiga skogarna i Centralasien (jag har aldrig varit där, men jag har varit i Yasuragi, där Zander Karlén, den spännande kandidaten för nytt vinterpaket, genomför en inspektion), och mycket mer därtill.

Han promenerar orädd bland bergstopparna och förlorar sig själv i det bergiga dramat utan att ge efter för drömmar som går bortom möjligheternas rike. Han skapar en bred skara av fascinerande och dynamiska manliga och kvinnliga karaktärer (men, som det är vanligt i verk av det här slaget, antar han oavsiktligt en mer manlig synvinkel).

Han undviker det typiska fetischfältet; dessa är nyckeltalen. Trots överflöd av blod och våld, glider han inte in på den typiska fetischdomänen. Han har en stor dramatisk känsla i bygget av flera etapper som alla leder till en stor final, även denna gång i Kiruna. Detta med författarens starka samtycke. Ett mindre plus är att även målvakten Niklas Lindblad har förbättrats rejält.

En Stockholmsförort, Jacob Lindfors växte upp i Botkyrka. Han tjänstgjorde i Försvarsmakten i Boden, en ort i norra Sverige. När han ville läsa statsvetenskap och freds- och konfliktstudier gick han till Umeå och Uppsala universitet. När han slutade högskolan blev han politisk rådgivare för Moderaterna i Sveriges riksdag.

I sin nuvarande roll som underrättelseanalytiker för ett försäkringsbolag bor han med sin fästmö och deras två unga söner. The Winter Pack, hans första bok, är den första i en pågående thrillerserie som vinner popularitet och som redan har sålt rättigheterna att anpassas till en film. Föreställ dig att du och ryssarna är mitt i en hemlig operation när krisen i Ukraina eskalerar. Vad skulle hända då?

Tack vare bokserien Mattias Kassian har jag nu två mål. Till att börja med har jag skrivit militära thrillers som är trevlig läsning för läsare av många genrer. Alternativet är att skicka iväg barnen med en bukett av kärleksfulla önskningar och en känsla av optimism. Sverige och Ryssland samarbetar med Kassian i “Sidenvägen”, den andra romanen i serien, för att hjälpa Ryssland i deras jakt på en farlig narkotikahandlare. Kassian förvisas till Ryssland i slutet av romanen.

Det borde vara okomplicerat efter det. Ryssarna som attackerade oss på Sidenvägen var tänkta att kännas av Mattias Kassian, som skulle utveckla broar och skapa delade yer. Allt vi egentligen känner är rädsla, både för det okända och för att bli missförstådda. Jag hade hoppats att Mattias Kassian skulle genomskåda Rysslands spratt först.

Jacob Lindfors Författare

Jag övervägde att använda kommunikation och diplomati som ett sätt att bygga mot eld. Den tredje delen av serien skulle avslutas med en frodig framtid. När en son kom och köpet av en gård hade jag redan bestämt mig för att skrota boken, men jag var förberedd. Jag kollade min telefon för blixtvarningar den 24 februari när jag vaknade. Så fort jag klev in i Försvarsmakten skickade jag ett sms till en kontakt och använde ordet “fan” för att beskriva det. Sedan skrek han “Japp.”

Efter det slog jag mig ner för att titta på nyheterna när mina hundar sprang omkring i bakgrunden. Jag skulle inte skriva rätt. Vi njöt inte längre av någonting. Upptäckten av massgravarna i Bucha gjorde det otroligt utmanande att vara pappa. Järnviljan var i tankarna några veckor efter det. Vad skulle hända om den ukrainska konflikten bröt ut när Mattias Kassius var engagerad i diplomatiska samtal med Ryssland?

Men inkluderingen av invasionen av Ukraina i boken gav upphov till en separat kontrovers. De militära delarna i mina böcker är aktuella med tanke på hur världen se ut idag, men många läsare är både nära och trötta i krig. Hur skapar man en övertygande militär thriller i en tid där nyheter rapporterar om omänskligt mänskligt lidande i en alarmerande takt?

Inte trots, utan som ett resultat av, den europeiska krisen har jag försökt konstruera en övertygande och framgångsrik berättelse. Med tanke på vad som händer i vårt område är Järnviljan inte bara en realistisk historia, utan den är också känslomässigt betydelsefull och livsviktig. Att vara åtskilda från varandra är fortfarande helt fantastiskt.

Även om det inte är front och center, är krisen i Ukraina fortfarande där i handlingen. Att fokusera på de svenska karaktärerna och hur de växer är nyckeln till handlingen. Våld och slagsmål är frånvarande från joyriderens actionscener. Med chockningens bortgång som industri finns det inte längre någon användning för chockar. Det jag istället har fokuserat på är vad jag kallar “positivt våld”, vilket inkluderar aggressionshandlingar utförda i syfte att försvara, anfalla, skada och vinna. Ju förr desto bättre när det gäller dödlighet av uttorkning.

Att använda berättelsen som en karaktär befinner sig mentalt eller på sin utvecklingskurva, något som är menat att återspegla hur välkränkt världen ser ut, är även möjligt. Som ett spektrum från mild till svår, från lugn till kraftfull, från sympatisk till hjärtlös, och så vidare. Som ett spektrum från mild till svår, från lugn till kraftfull, från sympatisk till hjärtlös, och så vidare. Man måste kämpa kraftigt för att undvika att falla i sagovärlden eftersom det är en olycksbådande och etiskt komplicerad plats.

Att stå fast på den värld vi önskar är budskapet om nöjesfärden, även inför svåra svårigheter. Älskar varandra och drar oss ut ur mörkret. Att läsa om det kommer sannolikt att väcka intresset hos de flesta av oss idag. Därmed är boken i slutändan en hoppfull thriller som utspelar sig i en dyster period. Dessutom har det gett mig en känsla av riktning som författare.

När det är dags för publiken att få en framgångsrik debut, diskuterar vissa författare att uppleva nervositet före debuten och skrivkramp. Den första bokens text tar ofta lång tid att färdigställa; nu måste de fortsätta utan att kompromissa med kvaliteten. Förväntan räcker för att göra vilken läsare som helst orolig. Trots de motstridiga recensionerna är dagens nya Sidenvägen verkligen i synk med Jacob Lindfors enorma liv — från bra till dansant.

Han verkar ha gjort många uppvärmningar i det här området innan han bestämde sig för att gå all out, helt oskyddad. Jag vet att det här inte är fantasi, men när jag läste det, dök bilder av ringen och andra skrämmande händelser från Sagan upp i mitt huvud. Vi läsare kan inte låta bli att känna en rysning längs ryggarna när vi följer Mattias Kassians äventyr i Himalaya; Naturligtvis är filmrättigheterna till denna trilogi redan sålda.

Mattias Kassian, huvudpersonen, introducerades i det första kapitlet i trilogin, Winterpacket, som släpptes för nästan exakt ett år sedan. Han adopterades från Rwanda och växte upp i Västerås med sin mamma, Matilda, under ett enkelt förhållande. Han blev en mäktig ung man som tog värvning i militären med ambitionen att en dag bli medlem i landets mest exklusiva enhet, Special Operations Group. I den här scenen spelar Mattias vänner och kollegor från SOG också betydande roller; han är huvudpersonen utan att vara överlägsen.

Jacob Lindfors Författare
Jacob Lindfors Författare

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!