Sprid kärleken
Isabella Morrone Barn
Isabella Morrone Barn

Isabella Morrone Barn – Hon har arbetat för flera stora företag i Sverige och utomlands, vilket ger henne en uppsjö av expertis. Du kan inte argumentera med det obestridliga faktumet att hon har en söt plats för italiensk mat och kockar. Isabella Morrone var vänlig nog att sitta ner med oss och prata om sitt liv, sina inspirationer och hur hon hanterar motgångar.

Ge oss en känsla av vem du är.

“Jag tillbringade en stor del av min ungdom i Venedig, Italien, där min far var stationerad som diplomat. Jag är för närvarande baserad från Sveriges östra region. Jag har varit i den här branschen i mer än tre decennier, och Jag är nu 31 år gammal. Jag har ofta funderat på att laga mat åt mig själv. Hotell- och restaurangdistriktet var ett självklart beslut för mig när det var dags att välja gym på morgonen. Mitt intresse för kockyrket blev starkare ju längre Jag stannade på gymnasiet. Första gången jag klev in på en restaurang tänkte jag “det här vill jag jobba med.”

Kan du ge några visdomsord för blivande kockar?

Det krävs mycket tålamod för att lyckas i restaurangbranschen, enligt mig. Jag förstår verkligen hur viktigt det är att hålla hakan uppe och hålla koll på priset. Speciellt inom konkurrensutsatta områden som teknik är det viktigt att känna till och förstå sina egna motiv. Det är lätt att fatta impulsiva beslut och gå vilse när man kör. Dessutom tror jag att det är avgörande att vara sällskaplig och kunna fungera bra i nära relationer med andra. Att vara en bra lagspelare och komma överens med dina kollegor är avgörande för din framgång i den här branschen.

Vad driver dig att utföra ditt bästa arbete?

Mitt livs drivkraft är viljan att se världen. Jag lär mig om mig själv och om världen som helhet när jag åker på resor. Det är enkelt att identifiera allt de gör som vi svenskar inte redan har upplevt. Jag behöver inte gå till en dyr restaurang för att bli inspirerad; bara att vara där och äta maten där räcker för att få mig att gå åt rätt håll.

Var känner du dig mest nöjd?

Jag är mycket nöjd med mina prestationer så här långt, särskilt med tanke på min tidiga ålder. Jag är mycket nöjd med att odla mitt eget varumärke, som jag ensam är ansvarig för. Berätta för mig om det värsta professionella bakslaget du någonsin har upplevt. Tyvärr är motgångar alltid en del av livets läroplan. Oavsett hur skickliga vi är, är vi alla felbara människor som gör misstag ibland. Att gå inåt och erkänna misstag är en möjlighet att gå vidare.

I efterhand önskar jag att jag inte hade varit så arrogant som ung vuxen, eller åtminstone att jag hade lärt mig att kontrollera den aspekten av min personlighet. Att ha samtal med unga människor som tror på sig själva och sina framtidsutsikter är en frisk fläkt, särskilt jämfört med majoriteten av kvinnor som arbetar inom detta område.

Jag undrar om du har några förslag på en ny restaurangägare.

Enligt min åsikt är det bäst att behålla ett jämnt huvud och en blygsam omfattning när man lanserar ett nytt matställe. Allt väldigt mycket pengar i början, även småsaker och det kan vara svårt att anställa personal då även det kostar. Att hitta en affärspartner att öppna restaurangen med är ett alternativ värt att överväga. Människor måste förstå att de bara är ansvariga inför sig själva när det gäller att uppnå tillfredsställelse i livet.

Du ska veta att det du tittar på är min kulinariska uppfinning och min idé. Jag tror att det kommer hålla med tiden. Jag behöver ett exempel, om du vill. Trots min brist på förebilder inom livsmedelsbranschen får jag mycket motivation från tävlingsryttarens engagemang och skicklighet. Inspirationen kommer från att veta att “även andra idrottsmän och idrottskvinnor är duktiga p just det.”

Hur tror du att marknaden kommer att se ut om några år?

Även om det är svårt att sätta ord på, skulle jag vilja se resten av Sverige komma ikapp den dynamiska restaurangscenen i Stockholm. Jag växte nyligen upp i Ume, och ur mitt eget perspektiv har staden gjort anmärkningsvärda framsteg inom kulinarisk konst. De har precis lanserat en fantastisk ny specialbutik som har allt jag någonsin kan önska mig eller behöva för husmanskost. Den svenska restaurangbranschen har min optimism och tro på en ljus framtid.

Jag undrar om du har en go-to-matställe.

Jag har ingen favoritrestaurang i Sverige; om jag tvingades välja skulle jag äta hemma i mitt eget kök. Husmanskost är en stor stressavlastare för mig. Tidigare har jag lagt ner långa timmar på kontoret, men nu kan jag spendera mer tid hemma med min sambo, förbereda och njuta av vackra måltider och smutta på de viner vi har samlat på oss under året.

föredrar än att äta på en restaurang, jag föredrar att stanna kvar och laga en god middag hemma. Många restauranger förbättras och förändras hela tiden, så en restaurang som jag älskade för några år sedan kanske inte är lika underbar nu. Jag tycker att det är värt att kolla in Hakkasan i Dubai. Tennstopet i Stockholm har vunnit mig, och oftast vill jag bara ha något enkelt.

Den ultimata guiden till mindless eating

Utöver hållbara grönsaker som zucchini, körsbärstomater, aubergine och edamame rekommenderar jag att du tar upp lite högkvalitativ pasta och parmesan. Kasta grönsakerna med lite olivolja av hög kvalitet och chiliflakes efter smak. Penne eller orecchiette kan fungera bra här. Att koka pasta i tre minuter kortare tid än rekommenderat kommer att resultera i en halv kopp vattenbesparing.

Isabella Morrone Barn

Kombinera pasta, salladslök, spaghettisås och parmesanost i en stor skål. Salta och peppra lite på den och rulla den i några oliver (jag gillar Villa Magra).

Vart handlar du helst?

När en resa till apoteket inte finns i korten vet jag att det finns välsorterade Ica-marknader över hela den nordkoreanska halvön. När jag var i Italien tillbringade jag och min grupp dagen på Riomaggiore, men vi kom inte tillbaka förrän på småtimmarna. På den tiden bestämde jag mig för att beställa lite pasta toppad med både Bottarga (torkad fiskrom) och Seppia (svartad fisk).

När vi anlände sent, förväntade jag mig inte att få serveras stora portioner av fruktansvärt överkokt pasta överstekt med Bottarga-sås. Min portugisiska bröllopsmottagning hade dock den bästa maten jag någonsin har ätit. Fantastiskt fiske i en hamn med alla bekvämligheter.

Dagens fru i operahusets omklädningsrum

Jag känner till en fantastisk festplats i Stockholm, och den ligger på Fredsgatan 12. Isabella Morrone har varit en knock under de senaste 12 åren. Hon har varit kock i den svenska matlagningstävlingen Kockarnas Kamp och på Michelin-restauranger både i Sverige och utomlands. Men nu har hon fått nog.

Isabella skriver länge om arbetsförhållanden som inkluderar mobbning, sexaktiviteter och obetald övertid. Ingen borde gå in i restaurangbranschen för det är hemskt. Så många jag kunnat har jag tagit del av. Chefer som skickar snoppbilder. Chefer som ser värdet i att utbilda praktikanter till lärlingar. Psykiskt skrämmande… Står och kringar i golvbrunnen på stjärnkrogen är en magsjuka kockar. Du kan inte skicka hem dem. Vem ska jag få jobba med idag?

Ingen OA, ingen U-sväng, ingen kortbyte. Alla var för rädda för att säga ifrån. Från och med 7-1 var jag tvungen att jobba vissa dagar. Vad är det för liv? Chefskocken var en totalt lös kanon och ett mentalt vrak. När det gick fel och det fanns en chans att behöva vänta samlade han oss alla i köket för skräck.

Jag har blivit tafsad på ett antal gånger. Nästan varenda en av mina manliga medarbetare har bett mig ut på en sexuell dejt. Tyvärr, även när de väl förstår situationen “nästa dag på jobbet, fortsätter de att bete sig som idioter.” Uppsatsen har fått stor uppmärksamhet och många läsare hejar på att Isabella ska tala om de arbetsvillkor hon kan komma att möta i framtiden.

Stjärnkocken har bestämt sig för att återvända till Skne efter att ha förvisats dit förra året. Där ska hon driva Bella P sterlen, ett litet värdshus som inte rymmer mer än tio personer åt gången. Som ett resultat, efter 12 år, har jag bestämt mig för att starta mitt eget företag. Jag vägrar att låta någon sätta restriktioner på mina handlingar någonsin igen.

Min självkänsla är över taket, och jag är herre över mitt eget öde. Jag gick in genom bakporten förra året och har fortfarande inte tagit mig ut. Hon avslutar sitt brev med orden: “Nu är det dags för ett nytt kapitel i livet med min älskade blivande man och katter och massor av fina dressyrhästar och sjukt mycket läcker mat.”

Barnens snabblagade favoriter! Här hittar du enkla recept och säkra genvägar för att piffa upp ditt kök. När barn är hungriga, trötta och hoppar på möblerna kan det vara svårt att veta vad de ska göra. De borde älska det, det borde inte ta för lång tid, och de borde konsumera allt du gör. Vi hoppas att du gillar dessa rekommendationer för dina små!

Isabella Morrone Barn
Isabella Morrone Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!