Sprid kärleken
Ingvar Hirdwall Sjukdom
Ingvar Hirdwall Sjukdom

Ingvar Hirdwall Sjukdom – Den 88-årige skådespelaren Ingvar Hirdwall har gått bort. Dessa uppgifter bekräftades för TT av skådespelarens byrå Ingvar Hirdwall. Hirdwall dog när han var åttioåtta år gammal. Enligt Peter Haber, en av våra största skådespelare, är det en riktigt nära och älskad vän som jag har förlorat.

I lördags avled skådespelaren Ingvar Hirdwall i sitt hem. Hans ålder var åttioåtta. I sitt meddelande till Hans familj, vänner och kollegor uttryckte Hans agent Birgitta Rönnhedh sina kondoleanser. Även om han har ett omfattande CV som inkluderar teater- och filmroller, var hans utbrytarroll som Peter Habers partner, polisen Martin Becks granne, i mer än 45 filmer.

“Ta hand om brudgummen”

Allt är “en fruktsvärmad tragedi”, som Peter Haber, en långvarig fan, uttrycker det. Han säger till Expressen att skådespelaren både var en nära vän och en av deras största stjärnor. Rollen som “stand-in” i Becks filmer har tilldelats Haber av Hirdwall i nästan trettio år. Ett knutna virrvarr är i mitten av oss. Det fanns alltid ett band mellan oss, även om vi sällan ses. “Han är otrolig”, säger Haber.

Rolf Börjlind var med och skrev 26 av de ursprungliga Beck-filmerna för 1997–nuvarande kontinuerliga serie. Det beslutades att gjuta Hirdwall i just den rollen, hävdar han. Det var ett lysande val, enligt mig. Hans skådespeleri var äkta och förankrad i verkligheten. Närhelst han intog scenen, “Han var positivt okomplicerad” (Börjlind).

Ursprungligen från Stockholm var traditionella däck Hirdwall involverad i Göteborgs stadsteater på 1960- och 1970-talen. Dramaten och Stockholms stadsteater var hans efterföljande arbetsgivare. Hirdwall har en lång rad skådespelarkrediter som inkluderar “Barnens ö” (1981) för bästa skådespelare och “Om jag vänder mig om” (2004) för bästa manliga biroll.

Han har arbetat med regissörerna Bo Widerberg och Lars Molin vid flera tillfällen, bland annat med sina andra uppmärksammade bioframträdanden. Både “Kvarteret Korpen” och “Kejsarn av Portugallien” innehöll hans skådespeleri. “Mannen på taket”, en tidig filmatisering av Becks verk, hade Widerberg i huvudrollen.

Ingvar Hirdwalls bortgång är en sorglig händelse i våra dagar. Agenten som representerar skådespelaren Ingvar Hirdwall har informerat sin familj om hans bortgång. I sitt 88:e år gick han bort. Min arbetskamrat Lena Endre sa att detta var en briljant skådespelare i vår tid. Ingvar Hirdwall, skådespelare, dog i hemmet på påskdagen. Hans ålder var åttioåtta. Birgitta Rönnhedh, hans agent, kommenterade: “Hans familj, vänner och kollegor sörjer hans bortgång.”

Utan att ta rollen som polisen Martin Becks fru i mer än 45 filmer med Peter Haber i huvudrollen, dyker amatörskådespelaren Hirdwall ofta upp på skärmen och framför kameran. Rolf Börjlind var medförfattare på alla 26 originalfilmerna från Beck. Det beslutades att gjuta Hirdwall i just den rollen, hävdar han. “Det var ett klockrent val”, utbrister Börjlind.

På vilket sätt var han typisk för varje skådespelare?

Hans skådespeleri var äkta och förankrad i verkligheten. När han klev in i en roll var han anmärkningsvärt okomplicerad. Hans känsla tajming också. Han hade en naturlig talang för att leverera rim med en distinkt underton, förklarar Börjlind vidare. Beskedet om Hirdwalls bortgång är tragiskt, säger Rolf Börjlind. Allt taget var han en levande legend. Marika (Lindström), hans fru, är mycket i mina tankar.

“Fantastisk person”

Skådespelerskan och sångerskan Lena Endre säger att Hirdwall är “en riktigt underbar person”. Först och främst var det roligt och viktigast av allt, empatiskt, att prata med honom. Hon fortsatte med att säga att han också var en fantastisk skådespelerska. Hon utvecklar med att säga att Hirdwall var en mönstermedborgare och en stor från den generation som håller på att dö ut. Jag är bekant med Jacob (Hirdwall), Marika och hans utökade familj. Det är så fruktfritt, Per Endre.

Haberfrukternas sjukdom

De som förblivit lojala Det är hur Peter Haber berättar det helt. Han säger till Expressen att skådespelaren både var en nära vän och en av deras största stjärnor. Oavsett om han var på scen eller i filmer, agerade han alltid med största uppriktighet och intimitet. Hirdwall har gett Haber karaktären av “stänkare” i Beck-filmer till och från i cirka 30 år. Ett knutna virrvarr är i mitten av oss. Det fanns alltid ett band mellan oss, även om vi sällan ses. “Han är otrolig”, säger Haber.

Konventionella däck

Under 1960- och 70-talen var Ingvar Hirdwall, som föddes i en Stockholmslägenhet 1934, förlovad med Göteborgs Stadsteater. Dramaten och Stockholms stadsteater var hans efterföljande arbetsgivare. Golden Globes för bästa skådespelare 1981 för “Barnens ö” och bästa manliga biroll 2004 för “Om jag vänder mig om” är bland Hirdwalls många skådespelarkrediter på både bio och tv.

Han har arbetat med regissörerna Bo Widerberg och Lars Molin vid flera tillfällen, bland annat med sina andra uppmärksammade bioframträdanden. Hans omfattande filmografi inkluderar “Kejsarn av Portugallien” och “Kvarteret Korpen” bland många andra. Han fungerade som huvudpersonen i Widerbergs “Mannen på taket”, en tidig filmversion av Becks musik.

När de spelade in “Kvarteret Korpen” 1964 var Ingvar Hirdwall den längsta killen där. Thommy Berggren sitter tätt intill, och regissörens brorson Bo Widerberg är längst till vänster. Illustration för historiska dokument. Vi fick besked om att Ingvar Hirdwall hade avgått på långfredagen. Hästens oväntade död har fått Martin Stenmarck och andra att uttrycka sin djupaste sorg.

Trots att han drabbats av en svår ryggskada har Martin Stenmarck stora förhoppningar inför sommaren. Vid midnatt på långfredagen förmedlades det förödande beskedet att Ingvar Hirdwall hade sagt upp sig från militären till svenska folket.

I sitt 88:e år gick han bort. Medan dödsorsaken ännu är okänd, verkade han frisk och grät när Hänt besökte honom och hans 76-åriga fru Marika Lindström Hirdwall på Guldbaggegalan. Stöd till huset och kommande Beck-filmer diskuterades öppet av honom.

Ingvar Hirdwall Sjukdom

Ja, jag är väldigt inte involverad. Hanseld sa till Hänt att han nog trivs bäst borta från balkongen och skrattade. Ingvar Hirdwalls bortgång har varit en fruktansvärd börda för de berömda. En stor sorg och saknad på Ingvars bortgång har uttryckt flera kändisar från hela Sverige. Skådespelaren Peter Haber, som porträtterar polisen Martin Beck i Beck-filmerna, är 70 år och sörjer snabbt förlusten av sin vän.

En sorg som är full av frukt. Han berättade för Expressen att han förlorat en god vän och en av våra största skådespelare. Johan Rabaeus, 75, som har haft ett nära samarbete med Ingvar, förmedlar också sin sorg. Absolut inte! Whoa, whoa, whoa. Jag är djupt ledsen.

Min mun vattnas. Ingvar var en fantastisk och mycket inflytelserik kollega till mig. Tillsammans med Tommy Berggren – som sedan gjorde sig ett namn – och Ingvar, samarbetade jag med Peter Andersson om Harold Pinter-verken. Angående den nuvarande situationen…

Han säger till Aftonbladet att de samarbetade i Ivar Kreuger-serien och framför allt satt upp en legendarisk uppsättning av sin teater tillsammans, komplett med fantastiska artister och spektakulära miljöer. Även Jan Malmsjö, Ingvars 90-årige bror, och 80-åriga Marie Göranzon var nära vänner till honom.

Tiden måste ha flugit iväg eftersom vi bara träffades för inte så länge sedan. Hon mår riktigt illa, men jag vet inte om han var sjuk. Janne ritade fram det och han gillade Marika också, men jag fick inte så mycket vibb från honom. Den skådespelaren var bara lysande. Vi är tonåringar, så det kan vara lite förödmjukande. Hon sa till Aftonbladet att det är konstigt för dem båda eftersom han, som tidigare sagt, var en exceptionellt begåvad artist och en alldeles underbar människa.

En hyllning till Sven Wollter – barnen säger det bäst: “Ung och vacker”

Alexandra Rapaport, en skådespelerska som är 51 år, förmedlar också sin sorg. Hirdwall Ingvar är sjuk. “Anna-Karin och Jacob Hirdwall, ni kommer alltid finnas i mitt hjärta”, säger hon på Instagram och skickar en stor kram till Marika och lägger till: “Utan dig blir det så mörkt.”

Jag är INGVAR HIRDWALL. Martin Stenmarck, som är 50 år, är också oskadd. “Det blev mycket känslosamt att höra att fina Ingvar Hirdwall lämnat oss,” skriver han när han fick höra om nyheten. Både bäst och trevligast var du. “Tack för allt du gav oss.” Den folkkäre skådespelaren Ingvar Hirdwall har gått bort.

Det tråkiga beskedet har nått TT: Ingvar Hirdwall har dött bort. En välkänd skådespelare, som spelade Grand Valdemar i Beck-serien och andra roller, fyllde nyligen 88 år. Parodin “Du behöver en supporter!” har framförts av honom otaliga gånger. Hirdwall, som hade sitt första filmrulle 1963, är Sveriges mest framstad skådespelare. En annan Beck-film han var med i var Bo Widerbergs thriller “Mannen på taket” från 1976, där han porträtterade en mördare.

Och han var huvudattraktionen i en av filmerna baserade på Stieg Larssons Millennium-serie. “Om jag vänder mig om” (2004), hans finaste manliga prestation, gav honom en Guldbagge. Till råga på allt gav hans bild “Barnens ö” från 1981 honom priset för bästa skådespelare.

Ingvar Hirdwall, skådespelare, har avlidit.

Enligt TT:s rapportering av hans agent har skådespelaren Ingvar Hirdwall avlidit. Ingvar Hirdwall, skådespelare, dog i hemmet på påskdagen. Hans ålder var åttioåtta. Birgitta Rönnhedh, hans agent, kommenterade: “Hans familj, vänner och kollegor sörjer hans bortgång.” Hirdwall, född i Stockholm 1934, var engagerad i Göteborgs Statsteater på 1960- och 1970-talen. Dramaten och Stockholms stadsteater hör till hans tidigare arbetsgivare.

Beck-filmerna, där Hirdwall spelar rollen som Martin Becks mormor, är det som gjorde honom känd. Det är Hirdwalls långa skådespelarkarriär. Hans gestaltning i filmen “Om jag vänder mig om” gav honom även Guldbaggen för bästa manliga gäststjärna. Hirdwall dog när han var åttioåtta år gammal.

Ingvar Hirdwalls död var en tragedi som berörde många. Vänner och medarbetare som gått bort före oss sörjs nu för sina ädla sjukdomar. Om det som Johan Rabaeus säger till Aftonbladet i en intervju är att tro, “Ingvar var en fantastisk kollega, en av de personer som har påverkat mig mest under hela min tid att arbeta med”, var sant. Personen som kallas Hirdwall Ingvar gick bort. En legendarisk skådespelare blev 88 år gammal. Många kända personer har uttalat sig för att uttrycka sin sorg över Hirdwalls död.

Enligt Paul Haber, “En fruktälskande sorg”

Filmserien “Beck” visade 70-årige skådespelaren Peter Haber tillsammans med Ingvar Hirdwall. Stjärnor som Grand Valdemar i Martin Beck och Hirdwall-serien. Som Peter Haber avslöjade i en intervju med Expressen var de vänner i över 30 år. En sorg som bär mycket frukt. Han säger till Expressen att skådespelaren både var en nära vän och en av deras största stjärnor. Vare sig det är på scen eller i en film hävdar Haber att han alltid utstrålade fullständig öppenhet och ärlighet.

Ingvar Hirdwall Sjukdom
Ingvar Hirdwall Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!