Sprid kärleken
Henrik Torehammar Fru
Henrik Torehammar Fru

Henrik Torehammar Fru – Henrik Torehammar diskuterar den mycket omdiskuterade nyheten om tidigare finansminister Anders Borgs nya relation med PR-konsult Dominika Peczynski.Det är likheterna som fångar blickarna, men Torehammar konstaterar att de två faktiskt är ganska lika. Kanske har Borg återvänt till sin ungdoms mer nyliberala politik; trots allt gick Peczynski med Fredrick Federley (C) salladsbaraktivist i protest mot kollektivavtalet, vars ingående finansierades krona för krona.

Komikern Karin Adelsköld, tidigare moderata partiledaren Ulf Adelsohn och radiopersonligheten Henrik Torehammar bryter ner hur rolig svensk politik kan vara. Almedals lunchpanel bedömde kompetensnivån bland de svenska partiledarna. Göran Hägglund tar sitt arbete på allvar med en lättsam attityd. Han har en karta där alla hans humoristiska iakttagelser förvaras. Jag tycker att han är en modell för svensk humor, sa komikern Karin Adelsköld.

Det finns en missuppfattning om att humor är vulgärt i Sverige, sa Karin Adelsköld. Komedi handlar ytterst om att tro på sig själv. Att göra narr av någons accent är inte roligt. Hans syster, kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, hade svårt att se humorn i den trtkuppen han fick bära för Moderna museet tidigare under året.

Att försöka hitta humor i situationen kommer inte att fungera. Det var negativt, det var ingenting.
I dag ställer tv-stjärnorna Alex Letic och Olivia J.Olivia och Alex” spelar Olivia Johansson Berntsson på Aftonbladet och Alex Letic i SVT:s morgonprogram. Den amerikanska versionen av Sara Stenholm och Gina Lindberg, aka “Sara & Ginna”, är här!För vi kan bara inte ens börja förstå vilken vecka det här har varit för oss.

Folkdräktbingo kommer att spelas på traditionellt vis. Ta en sväng runt staten Sveriges natursköna vägar! Det är dags för lite språkliga korrigeringar på kungens dag! Tack så mycket, Andreas Norlén. Jag säger det igen: Ulf Hambraeus! Väl uppskattat, Ulf Hambraeus. Valurnemagi!!! Du är hjärtligt välkommen att tillbringa ytterligare en torsdag med Lantzkampen.

Det är en frågesport om veckans nyheter, och den heter “Lantzkampen” i P1. Det är därför: Två lag, vardera bestående av fyra personer, tävlar om vem som kan påstå sig ha varit den mest hängivna läsaren av veckans nyhetssammanfattning.Annika Lantz är som alltid ansvarig för programmets program, medan Sara Lövestam är vår ständigt närvarande änka.

Mikhail Yüksel, ledaren för Nya Turkiska partiet, sa att regeringen och partiet borde ha ingripit för att stoppa den upp- och nerhängande Erdogandockan som hade konvergerat Stockholm. Nu har samme Yüksel meddelat att hans parti kommer att ersätta Johan Pehrson (L) och Jimmie kesson (SD) i riksdagen som ett svar på koranbränningen.

Det muslimska partiet, Nyans, har förklarat sin avsikt att begränsa religionsfriheten genom att förbjuda reciteringen av Koranen. Partiledaren Mikail Yüksel sa nyligen på Twitter att partiet har för avsikt att lägga på upprop som försöker ersätta partiledarna Jimmie kesson (SD) och Johan Pehrson (L).

https://youtu.be/Y8zHTUyUhoc
Henrik Torehammar Fru

Vi vill att världen ska uppmärksamma vad som händer i Sverige. Dels för att folk står ut med koranbränningar och dels för att politiker försöker begränsa muslimers rättigheter. I en intervju med Svenska Dagbladet sa ledaren för Nyassa att han vill förbjuda muslimska skolor att arrangera frisbeetävlingar och avsluta utländska anslag till moskéer.

Det planerade borttagandet av kajen i Nyas beskrivs som en fortsättning på Rasmus Paludans senaste koran-blåmärken och kajen som föreställer Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, som hängde utanför den svenska huvudstadens stadshus. Det hela är “en sadistisk tolkning av frihet”, som Mikail Yüksel uttrycker det.

I ljuset av den senaste utvecklingen med dockningen av fartyget som skulle ha använts för att ersätta Erdogan, slog Yüksel ut och sa att de ansvariga “vill störta och avrätta” en president, och frågade i en tweet vad regeringen och presidenten borde göra åt situationen. Den nya kungens häst är en helt annan taeng.

Pehrson och kesson har sagt att detta är föreningsfrihet; vi gör klokt i att ta reda på om de har samma uppfattning när det gäller dem själva. Demonstrationen är öppen för dem, men jag tror inte att de dyker upp, säger Yüksel till SvD. Kesson och Pehrson har inte lämnat några kommentarer till Mikhail Yüksels prestation. Henrik Torehammar, personalskribent på SvD, tror inte att Nyans dockor kommer att få den uppmärksamhet som Mikail Yüksel önskar.

Det rekommenderas att ordet “enorm” används i stället för “tjock” när man syftar på August Glupsk och chokladfabriken i Kalle. I stället för “full” kommer ordet “otäck” att användas när det hänvisas till Herr och fru Slusk. Och även ord som berör så känsliga ämnen som mental hälsa och karaktärsutveckling förstås.Flera män har förlorat sina jobb till följd av resolutionen, både i Sverige och på andra håll.

Salman Rushdie, som gick från finsmakarförfattare till världsstjärna när Ayatollah Khomeini I Iran utfärdade en fatwa för romanen Satansverserna, tappade fattningen och använde det starkaste ord som finns i yttrandefrihetsfrågor:Rushdie hävdade att lunnefågelkanonen och Dahls dödsruna borde kastas ut tillsammans. Censur är ett tungt ord med flera betydelser, därför används det ofta slarvigt.

Kanske kan Rushdie inälvorna, och man får intrycket att han är ovanligt känslig med tanke på det vilda stöd han fick på vissa håll 1989, men: Det måste finnas en stat eller en myndighet som andas in för att beteckna något som en censur. Det finns bara en svagt förtryckande makt där. Ord är, som vi alla vet, avgörande. Allt detta wokeri kretsar trots allt kring den centrala idén. Jag vill inte vara en pretentiös ordsmed, men jag vill visa lite respekt för de män och kvinnor som levde under strikt synvinkelcensur under kommunisttiden, som i det forna östblocket.

Henrik Torehammar Fru
Henrik Torehammar Fru

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!