Sprid kärleken
Grete Qviberg Ung
Grete Qviberg Ung

Grete Qviberg Ung – TV-presentatören Grete berättade för Extra att sällskapets hertiginnans nuvarande regeringstid inte har åtföljts av någon höjning av ersättningen. Sällskapet Hertiginnan Grete Qviberg menar att det lika gärna kan ha blivit inredning som mode. Hon tycker om att blanda stilar och prisklasser i sin rymliga lägenhet i Stockholms fina stermalmkvarter.

Hon har kallats en “boutique hertiginna”, “jet set babe” och “lyx hustru.” Men nu för tiden passar Grete Qviberg mycket bättre som affärskvinna, entreprenör och aktivist. Och för allas mammor och pappor också. Snobben öppnar alltid dörren till sitt hus, som är dekorerat med ett blommigt sidobord, röda sammetsbyxor och en morrande koppelhund.

Hon och hennes man, Kent Löwenberg, har hittat ett gemensamt utrymme i träden ovanför Karlaplan för avkoppling och social samvaro de senaste femtio åren. Hon turnerar den vidsträckta stermalmsvningen i ett hem byggt på 1920-talet.

Här finns många tidsanpassade inslag bevarade, som spröjsade dubbeldörrar och ekparkett, även om en grånande takstuckatur på senare år har slagit in i mixen. De stora gemenskapsrummen, arrangerade i en cirkel runt stora salen, är perfekta för middagsfester, fester och sammankomster med storfamiljen.

Det var kul att ha vår första kalas här. Vi hade nyligen skaffat våra nycklar och bestämde oss för att göra om lite. Det var “inflyttningsfest” i en tom vning med ett stort kompisgäng som fick dansa fritt på golven och spela hög musik i köket, som hon uttrycker det.

Gästrummen ligger på nedervåningen och gästerna kan njuta av 50 kvadratmeter utrymme för sig själva. Grete har målat om köket i sin favoritfärg. Här har jag bestämt allt utan att ge en tum. Sedan blev krogen rosa. Skrattar hon, “galen men härlig.” Köksskåp från Ikea, samt låddrag och knoppar från Superfront. Kakelplattorna på trappan går perfekt ihop.

Soffan från den svenska folkdräkten har en huvudroll i vardagsrummet på vardagarna. Matchande Pierre Hagströmer krimskrams och bohemiska lilja blomvaser. Det runda bordet köptes på svensk tio för många år sedan och kuverterna är draperade i en vintage grekisk sjal. Äkta “M Pauli”-signerad Matta från Bukowskis och konstverk. Små taft trädgårdsmästare i blyertsgrtt och vitta är inköpta i Paris.

Grete har bott i stadsdelen stermalm i Stockholm sedan hon var 20 år och ser det som sitt hem. Närhet till bekvämligheter utan att ge avkall på lugn och ro. Hon växte upp i Gubbängen av sin syster Kari och hennes norska föräldrar. Började jobba som modell när hon var 16 och har sedan dess modellat över hela världen, bland annat för Vogue i London och Paris. Vilade, eftersom hon såg rena hus och trevliga miljöer som fick henne att må bra.

Jag vill ha ett riktigt fint hus. Jag kan inte göra huvuden eller svansar av om färgerna matchar eller inte proportionerna är korrekta. Enligt min mening är en känsla för stil något som alla föds med. Men om man är öppen och villig att anstränga sig, kan man lära sig att stärka det med tiden. Grete är en perfektionist och en estetiker när det kommer till hennes fingrar.

Hon har ett mycket tydligt smaksinne och uppskattar sin mamma för att hon ingjutit den kunskapen i henne när hon växte upp. Grete har en djup kärlek till kläder och mode och hon har under många år drivit egna klädbutiker i Stockholm under namnet PQ fashion. En fashionista som är känd för att fylla sin garderob till bredden med de senaste trenderna.

Jag ärvde min kärlek till kläder från min mamma, som sydde varenda en av våra plagg. Vi var klädda till niorna i vassa små kepsar med matchande halsdukar. Hon var ganska avantgardistisk när det kom till inredning och mode. Det var samma sak med dran från start. Hon säger att hon skulle vilja att inredning skulle bli hennes yrke eftersom det alltid har varit hennes passion.

Fröken Qviberg gifte sig som ung med en av Sveriges rikaste män, Anders “Aje” Philipson; de hade tre barn tillsammans men har aldrig haft en sofflock. Hon har bosatt sig i ett tiotalt hem, förutom att ägna sig åt familjeliv och sitt eget företag. Jag anser mig vara en hjälpare. gillar att handla, fixa, möblera och sälja fastigheter. Jag kan sälja vad jag vill; Jag borde ha blivit fastighetsmäklare, utbrister hon med ett hån.

Grete har under det senaste året arbetat med en rad olika fastighets- och byggprojekt, inklusive försäljning och köp av en villa i Marbella samt dess totalrenovering och inredning. Hon har förvärvat ett antal fastigheter, bland annat en herrgård på Mallorca och många lägenheter i Stockholm. 1967, när vår familj flyttade in i sitt första hem, dominerade orange, brunt, blommigt och saffran. Mannen tog också med sig en fashionabel halvklot.

Men mitt största test var hemma hos vår granne, där jag hade 15 rum och två våningar med kök. Sedan gick jag längre, drog fram stövlarna och låg lite före schemat. Jag byggde ett 80 kvadratmeter stort, toppmodernt galleri, installerade marmorgolv och köpte konstverk på kredit. Vita väggar, en Armani-garderob, ett matbord i glas och ett handfat i onyx. En eklektisk blandning av antikviteter och blomdofter. Hon vet att hon är stark och modig.

Under åren som följde fick jag nya vänner, gifte mig, skaffade barn, åkte på semester, jobbade med byggprojekt, stängde en klädbutik och gick på två mässor. återigen, nystarter och en ny plats att bosätta sig i. Fantasin flödade när Grete skapade en helt ny värld av scenisk design. Jag skulle vilja skapa ett Versailles i miniatyr.

Det fanns nu ljusa färgstänk i varje rum – grönt, rosa och turkos, tillsammans med förgyllda porträtt av kända personer och andra antikviteter. Istället för att vara grön och vit som alla andra bestämde jag mig för att sudda ut linjerna. Grete har nu en lugnare livsstil med sin man Kent, deras barn, deras utökade familj och deras närmaste vänner.

Efter att barnens pappa gav henne en skilsmässa började hon från början. Det var dags att byta miljö och att tända på värmarna igen. Städa upp, förnya och försköna. Hon började handla aktier samtidigt, och det tog fart som en raket. Jag var mer flexibel och taktfull då, och mina affärsförbindelser återspeglade det. Min energinivå är låg idag. Just nu vill jag bara slappna av och njuta av livet så mycket som möjligt.

Grete Qviberg Ung

“Vardagsrummets gröna matta kommer snart att få massor av lingon och mjölk”, säger Grete. Hon vill samordna med kallrosa taft trädgårdsmästare. Liksom de pastellfärgade mohairtröjorna är afghanen ett Zara Home-original. Den smala bordslampan på sidan är en present från Dis, och den enorma rosa mattan är Kents stolthet och glädje.

Grete och hennes man tycker om att laga mat och bjuder regelbundet över vänner på lunch på Mios enorma uppslag. Auktionsföremål och italienska taklampor togs in av storkarna. Grete har en passion för blommor, vilket framgår av hennes blommönstrade sängöverkast från London, hennes persiska matta och hennes Royal Copenhagen Flora danica-ring. Stephanie Sifverts fotografier.

“Jag kan inte leva utan blommor”, säger Grete medan hon ploppar ner på en bukett Bruun-blommor på Karlavägen. Hon köper några stora ecuadorianska rosor och milda syrenkvistas och hjälper Krister att binda en härlig bukett. Blommor för denna fredag har tagits om hand.

Mitt hår behöver lite färg. Just nu funderar jag på att färga mina taftgardiner en nyans mellan lingon och mjölkchoklad. Min man anser att vita väggar hjälper en krogs inredning att lysa, men jag håller inte med. Det är också trevligt när tavlor kommer fram ur en härlig väggfärg. I fastighetens källare finns ett gästrum där Grete förbereder sig för en garderobsförsäljning. Damsmycken, både antika och trendiga nya, hängs på ett runt ställ.

Det är så skönt att duscha. På mina äldre år skulle jag vilja omge mig med färre, större bekymmer och istället lära mig mer om och få mer glädje av allt. Premium Ett slagsmål bröt ut när Emma Serner, 30, och Andrea Guerra, 33, stötte på varandra på en toskansk vingård. Idag bytte de från Chianti till Hamra på Gotland, där Emma har sin reträtt, och de diskuterade hur de skulle kunna förverkliga sin dröm om en ekologisk vingård anpassad till det nordiska klimatet.

När vi beger oss söderut mot Hamra och vårt slutmål Longmyre Vineri, glimmar den uppmätta sensommarsolen över södra Gotlands vyer. Det är lätt att se varför min drömsemesterplats, södra spetsen av Sverige känd som Sudret, har blivit mitt sommarparadis. Naturen är vacker och frodig, havet är alltid nära, och himlen verkar närmare än någonstans.

En touch av Medelhavet, men ändå så typiskt svenskt. Men för Emma Serner och Andrea Guerra, som skött sin Krav-certifierade grönsaksträdgård de senaste fem åren, är detta så mycket mer än bara en bekymmerslös sommarlivsstil. De bor och arbetar där året runt, och det resulterande jordbruket kräver en hel del uppmärksamhet under hela dagen.

Premium Bianca Meyer, en komiker, diskuterar ofta relationer och ADHD-relaterat kaos i sina poddar. Men hemma handlar det om glitter, elegans och en touch av södra Italien. Bianca Meyer, seriefiguren, har alltid haft ett intresse för inredning.

Hon var missnöjd med sina föräldrars inredningsval när hon var barn och längtade efter den dag hon kunde få sin egen plats. Det blev några gupp på vägen tills hon landade i funkistrean med stort kök, två balkonger och utsikt över Gustav Adolfsparken i stermalm, Stockholm.

Sofia har satt sin egen personliga prägel på den vita villa från 1930-talet som fungerade som hennes barndomshem. Huset har förnyats med en tidsenlig glasveranda och det ursprungliga 1980-talets plastgolv har ersatts med frodigt nytt brädgolv. Trappan har också flyttats för att skapa en mer gemensam designlösning.

Grete Qviberg Ung
Grete Qviberg Ung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!