Gabriella Stenberg Wieser Familj

Sprid kärleken
Gabriella Stenberg Wieser Familj
Gabriella Stenberg Wieser Familj

Gabriella Stenberg Wieser Familj – Om behovet uppstår kan hon fungera som FN:s generalsekreterare. Hennes passion för fysik vann dock till slut över hennes intresse för politik, och hon är just nu paneldeltagare i SVT:s Frga Lund-program. Gabriella Stenberg Wiesers bana som planetforskare går orubbligt uppåt. En grupp forskare och ingenjörer från hela världen använder datorer nonstop för att verifiera en specifik historisk berättelse.

Rosetta, som har tillbringat de senaste två åren i omloppsbana runt kometen 67P Churyumov-Gerasimenko, kommer snart att återinträda i gravitationsbrunnen från vilken den sköts upp. Rosettas larm är på väg att gå och väcker henne från sin tupplur. Men enligt din åsikt, hur troligt är det att detta lyckas? Enskilda medlemmar av European Space Agency. Anslutningen upprättas och bibehålls, men signalen släpar efter med cirka 45 minuter. Forskare bjuds på gratis pizza.

En av dem, Gabriella Stenberg Wieser, är stationerad i Kiruna och är nyanställd på Institutet för Rymdforskning; hon är också medlem i Rosetta-projektet. Hon dissekerar rågprissättningen för det större. Hon blev ännu mer behagligt förvånad över hur exakt mätningen var när hon fick reda på att utrustningen gick tillbaka till 1990-talet.

Dessutom tittade hon in i Merkurius dynamiska atmosfär, som förändras hela tiden när planeten färdas runt solen. I sin detaljerade redogörelse för Rosettas historia beskriver Gabriella hur rymdskeppet förvandlades till ett laboratorium där forskare kunde genomföra pågående experiment under varierande förhållanden.

Två 15 meter långa solpanelsförlängningar, var och en lika stor som en parabel, kan ge tillräckligt med energi för att köra en hel taxi. Det är ett mycket imponerande vingspann på 33 meter. Hyttmetaforen är helt enkelt en av många fysiska bilder som föregår Gabriellas berättande. På grund av henne är det svårare att beskriva hur solsystemet fungerar.

Om du flyttar ditt kontor kommer kometrs fortfarande att finnas kvar långt efter att byggnaden är färdig, eftersom de går tillbaka till när solsystemet stabiliserades, för cirka 4,6 miljoner år sedan. Ta reda på vem som installerat solpanelerna och andra förbättringar i hemmet genom att inspektera termostaterna, som inte borde ha rörts mycket sedan bygget började.

Tillfällig arbetare

Det är lätt att se varför Frqa Lunds produktionsteam ville ha henne i panelen när programmet återvände till svensk tv 2016; hon verkar alltid ha en glimt i ögat, en typ av genuin entusiasm. Hon tror att hon fick inbjudan på grund av hur hon pratar “som en vanlig mördare”, och hon mår dåligt över att inte ha “klassisk” akademisk bakgrund.

Eftersom jag är en medelstor person, bryr sig ingen riktigt om mig. Enligt min åsikt är det ett smart drag att delta i samhällstjänst på grund av behovet av att tillhandahålla grundläggande utbildning. Ingen som var med och gjorde tv ville att sommarens argument skulle eskalera. Gabriella kunde enkelt interagera med systemet. Sedan dess har hennes oortodoxa opinionsbildning och sociala kreativitet gett henne respekt från sina akademiska kamrater.

Jag var orolig för att vissa människor inte skulle gilla det vi gjorde eftersom de tycker att forskare borde ägna all sin tid åt att bedriva forskning och att spridda ansträngningar inte leder till någonting. Gabriella har uppmärksammats för sina bidrag och publiken har reagerat entusiastiskt på presentationen.

Det spelar ingen roll vad vita medelålders män i den akademiska världen tror på, och svaren jag får från männen jag träffar, särskilt de i tjugo- och trettioårsåldern, är uppmuntrande. Jag skulle vilja tro att jag kan inspirera unga människor med mina ord och mitt uppträdande.

Politisk-social oro

Gabriellas fascination för havet går tillbaka till hennes tidiga år. Hon upplever att de flesta barn är fascinerade av rytm, men att deras uppmärksamhet vanligtvis börjar med tonerna. Tyvärr var Gabriella intresserad av de tekniska och politiska aspekterna av det tidiga rymdprogrammet, med fokus på de första satelliterna och astronauterna.

Det politiska intresset för att koncentrera sig på fredsfrågor och internationella relationer avtog eftersom ungas utbildning inte innehöll möjligheten att arbeta med sina ras- och etniska minoritetsgrupper. Det har funnits tillfällen då jag har funderat på att ställa upp som generalsekreterare för FN.

Gabriella Wieser Stenberg och hennes familj

Fysik, liksom språk, är en metod för att dissekera universum. Det är faktiskt ganska okomplicerat och tilltalande. Det är relevant för mina vardagliga upplevelser, och jag kan använda det för att räkna ut hur världen fungerar. Många detaljer, som batterier, ficklampor och så. Hon hävdar att hon haft svårt och inte uppfyllt förväntningarna under sin formella utbildning eftersom hon saknade en grundlig förståelse för vad som krävdes av henne.

Medan hon var politiskt oerfaren hade hon studerat metoder för att lösa konflikter på ett fredligt sätt. Hon var med och var med och organiserade fysikdagarna, en konferens för pedagoger och studenter, när hon fortfarande var student på fysikinstitution. Hennes officiella studie närmade sig sitt slut, hon bestämde sig för att börja en sommarskolekurs i astronomi och rymdfysik, tillgänglig för alla med naturvetenskaplig bakgrund från gymnasiet. Tillsammans med två andra forskare genomförde hon seminarier och handledde laborationer.

När jag skolades till att känna mig som en vetenskapsman förstod jag att forskare inte är så duktiga som de verkar. Innan jag deltog i konferenserna och klasserna hade jag en naiv uppfattning om vetenskapsmän som eliter, men jag upptäckte att så inte alltid är fallet. Eftersom de hade hållit på med sysslat mycket längre än jag, var de i mycket bättre fysisk kondition. Men jag kunde inte hitta den väsentliga glädje jag hade sökt.

Gabriella Stenberg Wieser Familj

Gör lite introspektion.

Gabriella bestämde sig för att studera på universitetet i Ume efter att ha insett att hon också kunde göra en karriär inom forskaren. Så fort hon kände att smärtan kom tillbaka sökte hon behandling som till slut misslyckades. Hon ansvarade för att skapa helt nya kurser och undervisa ett enormt antal studenter. Gabriella gick direkt in i situationen tills hon inte orkade mer och svimmade sedan ut på golvet, där hon låg kvar i mer än en halvtimme.

Det var lite av en utmaning och jag var tvungen att lita på mina egna resurser och initiativ, men till slut lyckades jag. Jag kände hur jag sjönk ner i en grop av självtvivel och frustration. Långt efter händelsen insåg jag att jag var dömd, även om upplevelsen var meningsfull om den var obefläckad av tvivel.

Gabriella visste att hon skulle vara helt förberedd när hon avslutade sin avhandling, så hon skapade sin egen heltäckande modell av disputationsförfarandet. Det var framgångsrikt, tills hon till sist fick en konflikt med regionen 2005. Hon är medveten om att det nu finns ett bättre sätt att undvika de fällor hon har hamnat i, och hon hoppas att hon kan fungera som ett exempel för dem som välja att inte göra en akademisk karriär i enlighet med ett oskrivet regelverk.

Svensk restaurangöppning

För att främja sina karriärmål att bedriva forskning och publicera sina resultat, tackade Gabriella ja till en postdoktorandtjänst vid Uppsala universitet. Hon och hennes överordnade planerade båda att bygga ett observatorium i Ume. Gabriella har varit ansvarig för hamnprojektet sedan den tidigare chefen gick bort i cancer, och resultatet är vad vi nu kallar Umevatoriet.

Hon må ha tillbringat halva sitt liv i Ume, men tack vare sina förberedelser och kraften i post-it-lappar kunde hon på mindre än en månad få ett jobb som forskningsassistent i Kiruna med ett fyraårskontrakt. Hon visste inte hur hon skulle klara sig i den blomstrande industrin i norr, men hon tyckte att hennes nuvarande position var fantastisk och att hon kunde fortsätta i fem år till om hon ville.

Så jag bokade ett flyg till Kiruna och nu har jag fru, jobb, hus och stuga på fjället. Ett par skridskor, äntligen. Vad mer kan man önska sig? Gabriella erbjöds en tjänst hos Rymdstyrelsen och utförde i den egenskapen PR-relaterade tjänster åt organisationen. Hon har gjort sig ett namn i det hon kallar “Rymd-Sverige”, en region i södra Sverige, genom att lyfta fram sig själv som innovativ och effektiv.

Gabriella är särskilt entusiastisk över det europeiska projektet Rosetta, och hon fick nyligen veta att Sverige snart kommer att skicka instrument på stora utflykter som Juice. År 2022, åtta år från nu, är juicerovern planerad att nå Jupiter. Jag hoppas kunna göra detta innan jag går i pension och kan då utvärdera resultatet. Vi blir äldre i samma takt som svar på våra förfrågningar blir tillgängliga. Det är också anmärkningsvärt att ett instrument håller så här länge.

Rymdprojektet är också ett försök att upprätthålla lugnet i världen. För att lyckas måste vi uppskatta de många sätt på vilka den utvecklade världen speglar kultur och världsbild. Chansen att bli journalist, äventyret att arbeta utomlands och inspirationen att träna regelbundet har alla gått i uppfyllelse för mig.

Vägen som Gabriella Stenberg Wieser gick för att bli vetenskapsman. Fantiserar du om att vara rymdforskare, eller är du möjligen förvirrad över vad som krävs? YouTube-video från IRF visar forskaren Gabriella Stenberg som berättar om hennes tidiga ambitioner och karriärväg.

Avsikten är att ha många fler sådana kortare interaktioner med Gabriella, och det här videoklippet fungerar som pilotavsnittet. Hör henne berätta om att växa upp i Sverige, ämnet som väckte hennes intresse för gymnasiet, hennes favoritklasser på mellanstadiet och hur hon så småningom slutade studera rytmologi vid Institutet för Rytmisk Vetenskap.

Gabriella Stenberg Wieser Familj
Gabriella Stenberg Wieser Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!