Sprid kärleken
Florencia Abella Man
Florencia Abella Man

Florencia Abella Man – Florencia Abella, stjärnkock som har lagat mat i Michelin tre- och fyrstjärniga anläggningar. Många intressanta samtal har ägt rum med henne om denna fråga, liksom ämnet för hennes otroliga samling av förtjänsttecken. Kocken Florencia Abellas CV är ganska lång.

Hon är född i Argentina och har sedan dess arbetat som stjärnkrog i en rad olika länder, från Spanien till Italien till Dubai till Japan till Sverige. Hon är idag chef för köket på restaurang Stockholm med Michelin-stjärna, Ekstedt. Under hösten har vi satt henne i TV4:s Kockarnas Kamp.

Att vara en del av Kocks kamp var en spännande möjlighet. Det är också ett riktigt intressant ämne. I ett försök att göra något helt galet, gick jag ur min väg. Den kulinariska chefen på Stockholms Ekstedt, Florencia Abella, erkänner fritt: “Jag är också lite av ett kontrollfreak på jobbet.”

Base Camp Kockarnas

Det är säkert att säga att Florencia är den enda professionella kokaren i programmet som inte finslipade sina kunskaper i Kockarnas Kamp under dess storhetstid. En av de många villkoren för evenemanget som hon aldrig hade sett förut var behovet av att skära fisken i exakta 150 grams portioner. Efter att ha förlorat en intensiv snookerstrid mot Jonas Lagerström från Etoile i säsongens femte avsnitt, blev hon utvisad från de andra kockarna.

Uppenbarligen rädd, jag tyckte att det var för riskabelt att gå hem igen. Jag vet alltid exakt vad jag ska göra och vad jag vill ha ut av köket innan jag ens sätter min fot där. Kockarnas grupp gjorde dock vanligtvis inte sådana här saker. Jag var ett nervvrak under alla vårens tävlingar.

När började du agera så konstigt?

Det långa engagemanget som krävdes för att bli veterinär avrådde mig till slut från att ägna mig åt det området. Kockar har alltid haft en speciell plats i min beundran. När jag var liten älskade jag att testa nya saker i köket. Systern tänkte att hon kanske skulle söka sig till företagets kockyrket, vilket skulle ge henne ett tvåårigt försprång på utbildningsprogrammet. Jag insåg att det var min sanna kallelse så fort jag gick in i forskningen.

Hon fortsatte sedan sin magisterexamen, där hon utmärkte sig på ett gastronomiprov och erbjöds en praktikplats på den välrenommerade restaurangen El Bulli i Spanien. Den har utsetts till en av världens bästa restauranger inte en gång utan fem gånger! Under tiden tjänstgjorde jag som praktikant på den 2 000 år gamla Hacienda Benazuza i södra Spanien.

Matfilosofin på Hacienda Benazuza kallas “El Bulli”, och den innehåller många av den avlidne kockens berömda rätter. Florencia fick således möjlighet att lära sig den typ av molekylär matlagning som de utövar på de legendariska restaurangerna. Efter tre månader hade hon avslutat sin praktik och fick grönt ljus att fortsätta sin utbildning på prestigefyllda El Raco de Can Fabes krog strax utanför Barcelona.

Det var två stora uppenbarelser för mig i Can Fabes. Där träffade jag min stora kärlek Fredrik som också är kock och från Sverige, och jag fick erbjudande för att vara med att öppna Ossiano i Dubai. På Can Fabes hade de tillgång till dagens färskaste fjäderfä, skaldjur, vilt och råvaror.

Prinsessan Estelle av Sveriges brollop till en Dubai lyxkrog.

Ossiano anses allmänt vara en av Dubais bästa restauranger. Han är känd som stadens go-to guy för både de finaste lodjuren och de mest potenta skållningsdjuren. Många känner också till vattenserveringsanläggningen som ser ut som ett akvarium men som faktiskt ligger under.

Efter två år i Dubai bestämde sig Florencia och hennes familj för att återvända till Sverige för att fortsätta sina studier i svenska språket. Men innan dess flyttade hon till Piemonte, Italien, och började arbeta på en restaurang i en liten stad nära Alba. Jag var intresserad av att lära mig hur de fungerade eftersom jag aldrig hade använt en tidigare.

Den extraordinära livligheten i Albas gröna färg bidrog till att den blev berömmelse.

Att laga frukost till kronprinsessan Victoria var en av hennes första formella uppgifter efter ankomsten till Sverige. Ungefär sju år efter sin vistelse i landet började hon arbeta med esperantospråket. Att klättra i leden från linjekock till souschef till köksmästare kräver mycket hårt arbete och kreativitet. Både White Guide och Michelin-guiden har utsett Esperanto till den bästa svenska restaurangen på grund av sin innovativa blandning av nordiska och japanska kök.

Jag bestämde mig för att tillbringa två månader i Japan och lära mig om det japanska köket efter att ha upptäckt att jag visste väldigt lite om det. Jag brukade arbeta på en fin restaurang som heter Nihonryori RyuGin. Det var en fantastisk chans, och vi fick använda några riktigt magiska material. Nihonryori RyuGin, en japansk restaurang, finns med på den eftertraktade listan över världens 50 bästa restauranger.

Florencia Abella Man

Junitävlingen 2018 som Esperanto deltog i avbröts i sista minuten. Florencias tid som passagerare slutade precis innan hon tog över befälet över testfartyget i Ekstedt. Hon har varit chefskock på restaurangen i 18 månader nu.

Lagra mat under lång tid

Alla varma måltider på en ekstedt serveras på öppen mark, antingen vid gemensamt bord eller i örtagården eller grönsaksträdgården. Regnbågarnas ursprung går långt tillbaka i antiken. Florencia säger att eftersom energikällorna är begränsade är logistiken av avgörande betydelse. Till exempel tänds vedugne-ljuset och låter det brinna hela natten.

Mitt hemland Argentina är känt för sin grill och matlagning med öppen eld, men i Ekstedt hanterar vi saker lite annorlunda, håller oss till traditionella sätt och försöker hålla saker fräscha genom att växla smaker under hela middagen. Det kan börja starkt, men tappa kraften med tiden.

När vi skapar menyer strävar vi efter att ge konsumenterna flera alternativ inom både varm och kall matkategori. Jag hoppas att djuren ska känna sig hemma i skogen. De ska koppla av för kvällen medan de tar in antikens lockande doft. “Jag vill imponera på dem!” utbrister hon.

ABELLA EKSTEDT AV NEW YORK FLORENCE SMARTA STARE OF SPAIN

Med en stjärna från Stockh Florencia Abella, född i Argentina, har tagit positionen som köksmästare på Ekstedt. En nyligen invandrad esperanto vid namn Abella har i hemlighet stått bakom Ekstedts restauranger sedan augusti förra året.estkök. Hon har arbetat sig upp från kökshjälpen för att bli köksmästare på Niklas Ekstedts glittriga flaggskepp, som är känt för sitt nya koncept att ordna mat på vertikalt staplade tallrikar och skålar, som alla är gjorda utan att använda el. .energi och kraft.

Eftersom Abella är en skicklig och innovativ kock belyser hennes feedback restaurangens höga mål och betoning på kvantitet.” Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppna fält och öppna sinnen”, enligt henne, “och vi tar restaurangen till nästa nivå.”Jag kan inte vänta med att smaka på de klassiska nordeuropeiska rätterna som Florencia hoppas kunna popularisera och se hur hennes bakgrund och matlagningskunskaper gör dem till hennes egna.enklare menyplanering för framtiden.

Florencia är en fantastisk kock och författare av kokböcker. Hennes uppväxt i Argentina, tillsammans med hennes tid med matlagning på många platser, har gett henne en utsökt smakkänsla och en uppskattning för fantastisk mat. Florencia ansvarar för närvarande för köket på trendiga restaurangen Ekstedt, som är känd för sin nya användning av braskaminer och ugnar.

Florencia har skrivit en bok om lägereldsmatlagning, som hon ser som en social ritual och en konstform. Vikten av ett hållbart matsystem lyfts fram av att allt vi konsumerar och producerar, oavsett hur stort eller litet det är, påverkar vår långsiktiga livskvalitet och hälsa.

Varför måste vi ändra vårt sätt att äta själva?

Allt vi konsumerar och producerar, oavsett hur stort eller litet det är, påverkar vårt sätt att leva och vår hälsa på lång sikt, varför ett hållbart matsystem är så avgörande. Exempel inkluderar att konsumera cellmodifierade grönsaker eller kött som har blivit hårt bearbetat.

Eftersom massproduktion i andra länder också påverkar oss måste budskapet nå överallt och alla ska föregå med gott exempel. Det kan vara förvirrande att komma på vad man ska äta när vissa varor är märkta som hållbara men bidrar mer till föroreningar än svenska, som soja.

Bland matälskare är Florencia Abella ett känt namn. Vi såg henne uppträda i Kocks lägergrytan på Halloween 2020, men hennes verkliga anspråk på berömmelse är berömmen hon har fått från stora personer inom underhållningsbranschen både i USA och utomlands. Florencia följer med mig i köket på Stockholmsrestaurangen Restaurang Ekstedt.

Florencia Abella har haft en betydande inverkan på Sveriges kulinariska scen under det senaste decenniet. Både Esperanto- och Ekstedt-pubarna i Stockholm har låtit henne ringa i klockorna och hon har deltagit i Kocks kampanj. Så långt tillbaka jag minns, hade jag redan med mig mat att äta hemma. Enligt Florencia har jag alltid haft ett starkt intresse för matlagning.

Som 18-åring hade Florencias intresse för veterinärmedicin avtagit och hon hade bestämt sig för att studera djurvetenskap istället. Florencia kände att de fem till sex år hon gick i skolan inte var tillräckligt. Efter detta föreslog hennes syster starkt att hon skulle gå med på en matlagningskurs i Buenos Aires. Det var möjligt att bli tuppfighter med endast en liten mängd praktisk erfarenhet.

Florencia Abella Man
Florencia Abella Man

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!