Sprid kärleken
Eva Armini Sommarprat
Eva Armini Sommarprat

Eva Armini Sommarprat – Osäkerhet är den enskilt största faktorn i vår nuvarande situation. Kristersson, du behöver inte oroa dig. Med Erdoan, Stoltenberg och Biden vid sin sida går han fram med säkerhet. Det han inte är villig att åta sig bör det svenska näringslivet ta på sig. Försöken att använda en ung, följsam underordnad som diagnosobjekt är komiska.

Kreativa människor, enligt Per Magnus Johansson, definieras inte av sin personlighet utan av sin produktion. Hur förstår man sinnet hos en man som tänker utanför ramarna? Från den 25 januari 2023 till den 8 maj 2023 kommer en retrospektiv med namnet “Le mot exact” att ställas ut i Paris, för att hedra den franske sångaren och poeten Serge Gainsbourgs (1928-1991) liv och verk. Centre Georges Pompidou, ett kulturellt centrum som grundades 1977 på den avlidne franske presidentens insisterande, stod som värd för utställningen.

Årets sommarläsurval från P1 avslöjar hur författarens adoption format hela hennes barndom och de svårigheter hon mötte av att återförenas med sin biologiska pappa. Hennes sommarprat om sig själv går ungefär som “Jag är adopterad” blev min identitet. Precisionen i jämvikten prisades väl. Gainsbourg var en märklig karaktär som ofta visade upp sitt existentiella perspektiv i radikalt olika miljöer.

Han kunde vara ond och aggressiv i luften, och han verkade ofta blåslagen och sexuellt provocerande på chockerande sätt. I det gemensamma området kedjerökade han skamlöst. Inte ens hans ägodelar kunde hålla honom som gisslan. Låt oss återse det förflutna och se vad vi missat.

Poul Bjerre, en svensk läkare, psykolog och romanförfattare, vände sig till Friedrich Nietzsche för inspiration. Omkring år 1895 började Bjerre läsa tyska filosofers och tänkares verk. Under sin kampanj studerade han Nietzsche varje morgon och kom så småningom att avskeda honom. Han avled år 1900 av denguesjuka.

Romanen “Det geniala vansinnet” skrevs av Bjerre och släpptes tre år efter hans död. Efter att ha läst författare som den rysk-tyske författaren och psykiatern Lou Andreas-Salomé om banbrytand tinker, bestämde jag mig för att skriva “en study till Nietzsches minne.” Det finns en tysk och fransk utgåva av en av hans romaner.

Bjerre fann mycket mening i Nietzsches skrifter. Till stöd för sitt påstående erbjöd han en psykologisk analys av den ursprungliga filosofen. Han trodde att Nietzsches geni endast kunde uppnås på grund av hans mentala instabilitet. Bjerre skriver att om Nietzsche “inte hade förkunnat Zarathustra i dag”, då skulle vi befinna oss i en annan värld. Medan hans sjukdom tar ner honom som person, tar den upp honom som en tyrann och tänkare, säger han.

Hans maskulinitet utmanades, men stärktes till slut som ett resultat. Förutom filosofens “geniala början” och “hopplösa syndighet” tillskrev Bjerre honom också en naturlig läggning för välmående. Han var en syntes av samhällets många aspekter.

Hittills har det inte varit så mycket framgång att diagnostisera den unga, rastlösa killen i underklassen som lider av ett psykiskt tillstånd. Nöd är vanligtvis resultatet av en diagnos. Arvet som varje man lämnade efter sig är det som verkligen skiljer de nära tvillingarna Nietzsche och Gainsbourg. Det är inte deras personlighet som skiljer dem åt, utan deras arbete.

Under studierna vid Uppsala universitet i mitten av 1950-talet märkte den franske intellektuella historikern Michel Foucault denna trend. Ursprungligen publicerad 1961, hans verk “Vansinnets historia under den klassiska epoken” hävdar att det konstnärliga och intellektuella samhällets prestationer segrar över småligisters ansträngningar att rättfärdiga och internalisera deras hat mot de privilegierade.

Försök till psykiatrisk kategorisering har gett otillfredsställande resultat när de tillämpas på så olika figurer som Friedrich Hölderlin, Antonin Artaud, Vincent van Gogh, Carl Fredrik Hill, August Strindberg, Karin Boye, Sigrid Hjertén, Frida Kahlo och Nelly Sachs.

Maktstrukturer och människorna som håller dem förändras avsevärt över tiden, och som ett resultat filtreras individer bort, segregeras och ges ett definierat och förinställt område. Utomstående försöker alltid märka insiders. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, femte upplagan (DSM-5) är borta i snön.

Den franska huvudstaden var värd för en anmärkningsvärt flitig individ. Hans begravning på Montparnasse-kyrkogården besöks av människor från hela världen. Blommor, tunnelbanebiljetter, slantar, kondoleansbrev och nallar har alla lämnats på minnesplatsen.

Att omvandla sitt hem på 5 bis Rue de Verneuil i 7:e arrondissementet till ett museum visar också antipati mot titeln “konstnär”. Den 20 september, första sommardagen, slås den på. Hans dikter och musik fortsätter att inspirera människor.

Eva Armini Sommarprat

Nina Morby från GP tycker att Eva Armini, lyssnarens sommarvärd, har en spännande historia men att den utvecklas för snabbt. Det kommer att komma som en chock. Eva Arminis strategi för att behålla lugnet under stress var att sluta försöka ta in allt.

Arminis Sommarrequiem är en tragedi som passar bäst för en romantisk stund på galgen, som beskrivits av Wolfgang Hansson på Aftonbladet, som skriver att musiken passar som hand i handske.”Hennes berättelse påminner mig om den förlorade hundraårsringen eftersom den är full av ovanligt slående sammanträffanden och möten med en lång rad moderna kändisar”, säger hon.

Matilda Arborelius, insändare i DN, räknar Arminis användning av ljud i sina berättelser till det största hon hört. Arminis röst är lugnande och mjuk, och den kommer bara fram när hon pratar om adoptivmoderns död. Tidigare i veckan gjorde Robyn Patterson, talesperson för Vita huset, ett uttalande där hon sa.

Presidenten anser att alla arbetare, inklusive skateboardåkare, bör kompenseras rättvist och med förmåner.” Presidenten “stödjer arbetares rätt att strejka och hoppas att parterna kan nå en uppgörelse i godo”, enligt en CNBC-rapport.

Ytterligare en dag

Detta har lett till att de högsta myndighetsnivåerna stöder skådespelarorganisationen SAG-AFTRA. För några år sedan upplevde även medlemmar i Writers Guild of America, som specialiserat sig på skönlitteratur, detta när de gjorde upplopp. När de gick ut offentligt med sin ansträngning att hitta alternativ för sitt manuella arbete, fick de stöd av USA:s vicepresident Joe Biden. Hollywood-skridskoåkarna började sin resa på en fredagsmorgon, svensk tid.

Om SAG-AFTRA, facket som representerar Hollywoods skådespelare, gick i konkurs skulle det få en förödande effekt på film- och tv-industrin. De flesta högprofilerade Hollywood-filmer och TV-program kommer sannolikt att skrotas som ett resultat.

Sedan maj, när författarna gick till offensiv, har skridskoåkarna gjort detsamma. Detta är den första “dubbelstrejken” som producerats i Hollywood sedan 1960. Många studior, inklusive Paramount, Apple, Disney, NBC Universal, Netflix, Sony och Warner Bros. Discovery, är mitt uppe i filmproduktionen. De mest formativa Hollywood-filmerna och TV-programmen rankas av GP.

Detta är uppföljaren till den klassiska filmen Gladiator. Enligt Malta Today uppgav filmkommissionär Johann Grech att “Gladiator 2” av Ridley Scott hade avslutat produktionen. I juni började produktionen på Malta för Gladiator-uppföljaren.

Ett antal av Alexander Karims lagkamrater på skärmen har enligt uppgift anslutit sig till den militanta fascistfronten, avslöjade spelaren i en intervju med SVT. Detta eliminerar möjligheten att filma med alla medlemmar av USA:s landslagsåkare. Han meddelade Aktuellt att detta får långtgående konsekvenser för filmens iscensättning.

Avatarer, både 3D och 4D

Utgivningsdatumen för James Camerons “Avatar 3” och “Avatar 4” är preliminärt satta till 2025 och 2029. Disney avslöjade i juni att premiärdatumet hade varit flyttas tillbaka till december 2025 på grund av skriptproblem. Det är mycket troligt att premien kommer att stiga mycket längre härifrån och ut. Strax efter att det blev uppenbart att “Avatar 3” kommer att släppas twittrade producenten Jon Landau att skådespelaren och besättningen arbetade outtröttligt för att få tittarna tillbaka till Pandora.

Ariana Grande började filma sin roll som Glinda i “Wicked” i december. Hon uppdaterade sin Instagram på torsdagen med ett omnämnande av konflikten. En ögonblicksbild som erhållits av den brittiska tabloiddagen Daily Mail hävdar att den visar att teatern i Buckinghamshire där föreställningar av musikalen “Wicked” en gång sattes upp har övergivits.

Upprepade gånger förhäxad

Produktionen av uppföljaren till Tim Burtons slasherkomedi från 1988 har börjat i Storbritannien. Det senare steget i produktionen, som var tänkt att ske i USA, kommer dock nästan säkert att påverkas. Filmen var planerad att släppas hösten 2024. Deadpool, Deadpool 3 osv.

Produktionen av “Deadpool 3” har mötts av kritik på grund av de ihållande spänningarna mellan filmens författare och studions chefer. Med skdespelarfacket ute i strejk är det osannolikt att inspelningen kommer att avslutas i september som planerat.

Den sista delen av Tom Cruises “Mission Impossible” franchise skulle ha biopremiär om ungefär ett år. Detta verkar vara en ouppnåelig begäran vid denna tidpunkt.Nästa säsong av “American Horror Story” och “Star Wars”-uppföljaren “Andor” kommer sannolikt båda att gå på uppehåll.

Det har meddelats att både “House of the Dragon” och “Industry” skulle fortsätta sändas i Storbritannien trots strejken. Enligt Deadlines undersökning sätter skridskofacket Equity press på tidigare medlemmar i flundrandet att fortsätta att dyka upp på jobbet.Det finns mycket berättigad diskurs om demokraten.

Eva Armini Sommarprat
Eva Armini Sommarprat

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!