Elisabeth Ohlson Wallin Partner

Sprid kärleken
Elisabeth Ohlson Wallin Partner
Elisabeth Ohlson Wallin Partner

Elisabeth Ohlson Wallin Partner – Söderhamns eget kraftpaket, Fru Hansson, har ett djupt intresse för teologi och ett genuint engagemang för att förbättra sitt samhälle så att olikheter hyllas och behandlas som tillgångar på arbetsplatsen.

Idag är Maria Hansson lokalpolitiker och HBT+-aktivist som bland annat har drivit igenom frågor om könsneutrala omklädningsrum och HBTQ-utbildningar för tjänstemän och politiker i hemstaden Söderhamn.

Men så har det inte alltid varit; ge oss en paus och låt oss börja från ruta ett. Vid ett tillfälle var hon gift med Allan Nielsen, en homofob som spred bland annat sina extrema profetior i nätforum. Jag ringer Maria som suttit som ersättare för kommunens barn- och utbildningstjänstemän de senaste åren.

Allt är nedlagt veto

Jag har alltid vetat att jag är en kvinna. Maria säger till och berättar om sin till synes typiska uppväxt som den yngsta av tre bröder. Mamman var sjöman medan pappan arbetade på marinanläggningen i Köpenhamn. Hon var bekväm i sitt eget sällskap, men hon var inte redo att berätta för någon om sin transidentitet ännu. familjen kom hem.” När hon tog på sig BH, nylonstag och trosor kände hon sig omedelbart lugn och avslappnad.

Maria hävdar att hon redan som barn kände sig annorlunda och hade många frågor om sin identitet och varför hon inte hade blivit adopterad som barn – frågor som vuxenvärlden aldrig tog upp. Och i skolan tog rektorerna över sina bilar när hon ville åka runt med hamnarbetarna.

Trans person

Att vara transperson innebär att en persons internaliserade känsla av kön inte stämmer överens med deras yttre utseende eller deras juridiska kön. Detta tillstånd är också känt som kinkinkongruens. Att leva ett transpersoners liv behöver inte vara statiskt utan kan istället sträcka sig över ett spektrum där den yttre manifestationen upplevs olika av varje individ i motsats till samhällets samlade förståelse av kön och könsuttryck.

Kirurgiska och/eller medicinska ingrepp kan ingå i vårdplanen om det fastställs att en transperson är i ett tillstånd av bestående funktionsnedsättning. Utöver transsexualism kan en könsutredning även identifiera ytterligare två tillstånd, som båda är mer icke-binära till sin natur.

Transsexualism missförstås ibland som ett försök att ändra en persons sexuella läggning, men så är inte fallet. Precis som alla andra män har transpersoner friheten att identifiera sig som heterosexuella, homosexuella, bisexuella eller icke-binära när det kommer till deras sexuella läggning.

Av ångest

Maria hävdar att hon utvecklade ett inåtriktat fokus och låg självkännedom som ung vuxen. Hon beskriver också en kaotisk period i sitt liv då hon stannade hemma från skolan och experimenterade med droger. Många studier och rapporter visar att 40-50 % av transpersonerna någon gång har försökt ta sitt liv.

Efter att hennes bokbindande gesällbrev förstörts flyttade Maria till Avesta och gick med i Frälsningsarmén. Hon träffade en kvinna, gav henne en present och paret fick tre barn. Hon blev en resande predikant efter att ha studerat Bibeln, och hon uteslöt lesbiska, homosexuella, bisexuella och transpersoner från de läror hon gav om himlen, traditionella könsroller och familjedynamik.

Tillsammans med sin fotoutställning Ecce Homo 1998 greps Elisabet Ohlson Wallin för att ha använt utställningen som ett politiskt uttalande. Maria håller nu med om polisens beslut att inte inleda en utredning.

Maria överarbetade och stressade upp familjen ytterligare i ett försök att lugna den ångest hon kände till, och resultatet blev katastrofala hälsoproblem. Hon lanserade den evangeliska sidan, där hon förespråkade åsikter som skulle anses vara extrema och till och med kätterska med moderna mått mätt.

Sedan hände något som blev början på Marias lidande; intellektuella inom teologiområdet började protestera mot det hon skrivit. Han slutade spela för att argumentera, och Maria mildrade hennes ton. Bandet med barnens mamma klarade inte testet, därför ändrade Maria sitt beteende.

Rädningen

Maria träffade en ny kvinna, Gunilla, efter några år och ytterligare en skilsmässa i bagaget. När Gunilla fångade Maria med nylonstrumpor under byxorna 2006 bröt paret upp. Maria bestämde sig dock för att hon skulle komma ut till familjen som kvinna 2007, och hon började sin övergång till kvinnlighet offentligt.

Trots att könsneutrala avtal blev lag i Sverige, hindrade det att vara en gåva dig från att juridiskt ändra ditt kön eller att få könsbekräftande medicinsk eller kirurgisk vård. Maria tog avstånd från Gunilla som ett resultat. Efter att lagändringar gjorts gällande könsidentitet och könsuttryck kunde Gunilla och Maria juridiskt byta namn och genomgå en könsbekräftelseoperation den 22 juli 2017.

Maria, nu 67, lever lyckligt med Gunilla, som hon nyligen gifte sig med och som har blivit hennes bästa vän och livskamrat. Hon sitter i direktionen för Kristdemokraterna Söderhamns lokalavdelning och är aktiv i partiets HBT+ förbund. 2012 förevigades hon i fotokonstinstallationen Altartavlan Paradiset av sin tidigare kombattant Elisabet Ohlsson Wallin.

Elisabeth Ohlson Wallin Partner

Mitt samtal med Maria håller på att avvecklas, och jag har tänkt på de personliga tragedier vi kan undvika genom att kritiskt reflektera över våra egna värderingar och relationer hela tiden. Men jag har vänts om av landsbygdens godhet och skönhet, naturens styrka och kärlekens kraft.

Elisabeth Ohlson Wallins råd från sjukhussängen: “Gå inte på några resor just nu!” Fotograf Elisabeth Ohlson Wallin har varit inlagd med syfilis och har fått syrgas dygnet runt för att hon ska kunna jobba vidare. I ett Instagram-inlägg uttrycker hon tacksamhet till personalen på Stockholms Södersjukhuset. Personalen här visar inga tecken på oro eller irritation. De är lugna och pålitliga, men de kan inte sitta stilla länge. För dem ger jag mitt ord. Var försiktig och åk inte på några resor just nu!”

Nyligen publicerade Ohlson Wallin säger till Aftonbladet att hon skulle kunna göra mycket bättre men är ganska trött. Hon sa till media att livet gör människor olyckliga. Några av Ohlson Wallins mest kända verk är “Ecce homo” och “In hate we trust”, som båda har visats i utställningar.

Det tar mig en sekund att inse att den som står och rör sig i en bokhylla långt inne på det lokala museet i själva verket är Elisabeth Ohlson Wallin. Hon verkar alldeles för avslappnad och okommunikativ för att vara en av Sveriges mest kontroversiella artister; här är en kvinna som lyckades bli avskuren från ärkebiskopens församlings öra, låta prinsessan Silvia lämna in en petition på posten och låta Världskulturmuseet i Göteborg censurera en utställning.

Jag har blivit kallad provocerande, men jag ser mig inte så, insisterar hon. Det som driver mig är viljan att förbättra mig själv och min HBTQ+-gemenskap. Eftersom jag är säker på att jag kommer att vilja skriva fler berättelser i framtiden, har jag börjat sammanställa en för varje investering jag gör.

För närvarande kan du se hans utställning “id: TRANS” i Västernorrlands kommunmuseum i Murberget. Vid utställningens entré finns en videoprojektion av mezzosopranen och transpersonen Adrian Angelico som sjunger en Händel-aria ackompanjerad av en barockorkester.

Det är dock ingen filmad operakonsert utan snarare en regisserad musikvideo med tungt känslomässigt innehåll. Det har varit svårt för mig att varva ner och slappna av. Tänk på operadiva, byxrollers som vanligtvis sjungs av kvinnor idag men som först skapades av manliga kastratsångare när operan skrevs.

Elisabeth Ohlson Wallin ger mig en mer djupgående titt på utställningens historiska aspekter. Det här är hennes karaktärsporträtt från hennes sommarföreställning i Stockholm 2017 av “Kung Kristina Alexander” på Intima Teater.

Arbetet med utställningen, säger hon, “började med pjs.”

Bearbetningen framställer Kristina, drottningen, som en transkvinna. Det är bara Aleksa Lundberg som talar direkt till publiken under hela scenariot, som i övrigt består av projicerade fotografier och lästa intervjuer. Alla deltagare identifierar sig som transpersoner. Allt är hugget i sten nu. Så långt hon kan minnas har Elisabeth Ohlson Wallin varit kär i Christina, svenska kungafamiljens äldsta dotter.

Hon vill bevisa att transpersoner alltid har funnits och menar att nu är den bästa tiden att skriva sin berättelse. Genom att sätta upp en pjäs om drottning Christina fortsätter hon en mångårig svensk teatertradition. Bland de många andra sticker namnen August Strindberg, Lars Forsell och Sara Stridsberg ut. Men Elisabeth Ohlson Wallin är den första att offentligt identifiera Kristina som en transgender altruist. Berättelsen börjar med att hon går upp ur sängen.

De grävde fram henne på 60-talet för att kolla om hon var kvinna. Det är ingen hemlighet att bilder på prinsessan Christina och hennes hem ser dramatiska och intensiva ut. Barockmålare från 1600-talet, som Caravaggio och Artemisia Gentileschi, har haft en betydande inverkan på hennes arbete.

En triptyk, ett porträtt som består av tre sammanfogade halvor, visas runt insidan av byggnadens historiska sektion. Män i mitten bär kontanter och använder en familjebil. Alla tre är lika värdefulla.

Elisabeth Ohlson Wallin menar att det inte finns något behov av att lösa allt just nu. Hon hänvisar till en lag som trädde i kraft 2013 och säkerställer att transpersoner kan fortsätta få barn. Serien “lskade unge” består av tre fotografier som visar föräldrar som håller i sina transpersoner. Samtida transpersoner som söker synlighet i mainstream porträtteras i TV-standarder.

Pridefirande i Stockholm, fångat på film. De hade också en separat sammankomst endast för transpersoner. Lesbiska och homosexuella män har inte alltid talat för transpersoner, även när de har haft chansen. Jag beväpnade mig med ett grönt paraply och ett svärd. Alla som har trätt fram vill att andra ska acceptera dem som transpersoner utan att döma.

Elisabeth Ohlson Wallin Partner
Elisabeth Ohlson Wallin Partner

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!