David Ritschard Föräldrar

Sprid kärleken
David Ritschard Föräldrar
David Ritschard Föräldrar

David Ritschard Föräldrar – Det är fantastiskt i min bok!”. Jag kan inte längre hittas där. Under det senaste året har jag gjort större ansträngningar att inkludera min idrottsbakgrund och möta mina gamla jag halvvägs. Det är tufft att bryta ny mark inom musik nu för tiden, och när man gör det handlar det om crossovers. Det är samma sak med stilen.

Hur högt ska jeansen egentligen dras upp till?

Det är en djup ideologisk fråga. Ska man “smälla det riktigt hårt” under bebismagen som inleder det nya året, eller ska man “köra Obelix/Gérard Depardieu-tunnan?”

Vart har dina utredningar lett dig?

“Ja, hur ser det ut?” Depardieu, Gérard. Obelixen: “Jag kanske avslutar min tredje skivvy då!”

Vilka är dina största musikaliska influenser?

Jag njuter verkligen av det när musiker som Jerry Lee Lewis och George Jones lovsjunger hans lov. Hans ord är ganska lätta att uttala. Sedan finns det energin i countrymusik, som knyter sorgliga berättelser till optimistiska låtar på ett sätt som enligt mig är sällsynt i andra musikgenrer.

När började ditt intresse för countrymusik först?

Jag är rädd att det är dags för sängen. Till en början fanns det en hel del jivin’ bluegrass-musik. Det är en mild smak, och jag stördes inte av gospeltemanskämten när jag var ung punkare. Jag tyckte det var svårare än punk.

Även om det har ett religiöst tema, olycklig kärlek eller att gå och stanna uppe sent för att vänta på frukost i det lilla rummet högst upp i huvudet. Där kommer lokal smak in; det är innerligt och bekant med en touch av nostalgi. Även om idén inte var allmänt känd, lyckades jag översätta den till de sydliga dialekterna eftersom jag sjöng på svenska; fram till dess hade det verkat skrattretande att sjunga om Kentucky.

Först på senare år har Sveriges rykte som land förbättrats. Hur har du noterat detta?

Jag körde Vintervikens bluegrassfestival med några vänner och vi hade Grtfest-arrangörerna på Melody Box. Vi har tagit in mellan 700 och 800 betalande kunder i sommar. Jag kan inte minnas att jag någonsin sett en rad i Mitti Söderort eller liknande. Använd inte på tjugo år.

Det var en väldigt sorglig tid. Det skedde ett betydande generationsskifte även på 1980-talet. Jag simmade precis med Kikki Danielsson i Tyrolen på Gröna Lund för att träffa Mats Rdberg för första gången. Men det är ett helt annat medium än mina framträdanden på Flan och Countryklubben, där gäster har bland annat Klara Söderberg från First Aid Kit.

Det är första gången jag någonsin varit på en sådan här cirkus. Det är trevligt att låta någon annan vara ringmaster medan du kopplar av och njuter av showen. Kanske kommer någon i publiken att överraska dig som har kommit först för hunden Bob eller Cherrie. Det är något charmigt med Cherrie; Jag dricker nästan bara torr sherry. Jag brukar prata med andalusisk accent.

“Ja, vi pratade om hur överraskande det var. Jag upptäckte av en slump att vi delade samma världsbild; jag hade ingen aning om att det var så! Det är inte bara den massiva skillnader mellan hennes brasilianska musik och hennes franska jazzsångkarriär som skilde henne åt på 90-talet. När någon har fler ackord på sin gitarr blir jag upphetsad.

“Jag känner att jag har blivit mer jovialisk. Kanske är det en oavsiktlig konsekvens av att jag inte behöver skriva för att bli hörd och att jag inte har komplexiteten att vara flintig längre. Jag kan komma överens utan att hela tiden förklara vad det är jag håller i mig. Jag känner mig mer säker och säker på min förmåga att ta hand om mig själv och min familj än jag gjorde för några år sedan, när tvivel var en mycket mer kraftfull kraft.

Ritschard växte upp och är fortfarande bosatt i South End. Han uppträder också med The Green Line Travelers och Spinning Jennies, men hans album Brobrännaren 2019 markerade hans solodebut. 2020 släppte Ritschard och Magnus Carlson sin duett “Vi ses snart igen” som en enda.

Lten är ett lyft för Hammarby IF och sprider sig snabbt bland klubbens fans. Ritschards senaste fullängdsalbum, Blue Bear Skull, släpptes tidigare idag. Efter att ha arbetat på flera hälsokostbutiker i Söderort och på Systembolaget på Södermalm bestämde han sig för att ägna sitt liv åt musik till år 2022.

Du har hämtat mig från Systembolaget på Folkungagatan på Södermalm och vi har kommit överens om att träffas på Skybar Sjöstan på våning 28 för den här intervjun. Okej, hur är det nu? Jag skulle vilja uppleva det; som en som bor söder om Stockholm har jag varit ganska nyfiken på det här hemmet även om jag har blivit lite förblindad av dess estetiska värde.

Jag växte upp med mycket retro- och heteromusik och vintageestetik, men de senaste åren har jag börjat uppskatta mer av världens långvariga tvångstankar, som Star Wars och Pyongyang. Om jag fortsätter spela musik från 50-talet kommer det att bli tråkigt efter ett tag. Men när jag knackade på klacken insåg jag att jag inte kunde ha den där rockabilly-formen, därför har jag ironiskt nog börjat modernisera mig själv.

Jag läste att du blev tjuvjakt från Blecktornskällaren efter att ha jobbat där i ett antal år. Hur kan man bli rekryterad till en bar? Efter att ha fyllt 30 blir minnesförlusten mer av ett problem; efter att ha tryckt flera flaskor med så kallade Dortmunders, slutade de; och Bleckan är en väldigt stor halvlitersflaska. Jag började känna mig tjock och trött och sedan fick jag ett maltbelägg på tungan. Det var dags att göra byten.

Så du headhuntade dig i princip in på puben, eller hur?

Det var en fråga för handläggarna. Det var inte så att jag hävde kontraktet den dagen. Jaap på Bondegatan har dock min odelade uppmärksamhet och jag tjänstgör just nu som klubbfiskare. Är du orolig för att det knegarperspektiv du alltid har använt i ditt skrivande som heltidsartist kommer att försvinna?

Nu när jag har tillbringat större delen av 15 år av mitt liv med att göra samma sak för att leva, känner jag att marken under mina fötter är både rik och bördig. Jag ser det inte som ett fel eftersom det är mer än vad de flesta musiker på min nivå har. Enligt min mening förstår jag hur den komponenten fungerar.

David Ritschard har blivit Sveriges största countrymusiker för sina kritikerrosade liveframträdanden och två svenskspråkiga soloalbum, “Brobrännaren” (2019) och “Blbärskungen” (2021). På sommaren är han aktiv med Kalasturnén tillsammans med bland andra Markus Krunegrd och Bob hund. På frågan om den här intervjun, vad sa du? “Vad ska det handla om, kläder?” Håravfall?”

David Ritschard Föräldrar

Det finns mycket prestige där. Vad är mer tabu och lågt på prestigeskalan, kön eller stjärna? Jag tror att det var Charles Bukowski som påstod att rikedomen och status är bara viktigt för dem som saknar det.Det är något där, och det är nog likadant med henne också.Det var ganska svårt att få flintis i tid.

När märkte du ljudet för första gången?

Det gick snabbt och hände när jag var 20. Farsan försökte trösta mig med att berätta att morfar Bertil fick vikingarna tidigt och lämnade dem där. Han var klädd i en kostym i 50-talsstil med hög krage. Jag trodde att jag skulle klara det, men när det fortsatte insåg jag att jag inte hörde hemma i snaggat.

För det verkar ha varit allmänt känt sedan länge att man kommer att tappa håret om man försöker klippa det. Min primära form är inte rätt för det. Någon berättade för mig att bara skinheads, bogars och militär personal krattade sig själva för ett par decennier sedan. Därefter blev trenden den vanliga och den sportiga stilen blev Sauk.

Stil, Stefan Sauk! Han är riktigt bra i militären också, till utseendet. åtminstone i sinnets ögon. Haha, ja! När David Dencik prydde omslaget till detta nummer med K-G Bergström kranse gjorde det stort intryck på mig. Sedan insåg jag att det inte var över än. Sedan drog det ut på tiden tills jag började lägga pengar i min nicks. Jag hade redan haft en David Dencik frisbee. Om man ska tro den här publikationens läsare är du en av Sveriges 50 bäst klädda män 2022. Kommentar?

Det är jättestort på riktigt!” Jag har spelat en betydande roll i politiska relationer, särskilt med Bajen , och jag är välkänd tack vare Systembolaget. Det är lite osammanhängande men samtidigt sammanhållet. Jag sa till honom att jag inte ville bli citerad i någonting, även om jag tyckte det skulle vara coolt att skriva en moderat artikel för en ansedd tidning. Sedan tänkte jag på kaffe och hur tröstande det skulle vara.

Sätter du värde på att vägra bli stämplad av andra?

När det gäller andra artister tycker jag att det är uppenbart att de inte blint håller sig till en enda stil. Jerry Williams är ett anmärkningsvärt exempel på någon som kan inneha två motsatta positioner samtidigt: den som Sveriges mest framstående kommunist och största raggarikon.

Han spelade en roll i situationerna, navigerade sig igenom dem och lyckades till slut eftersom han var så bra på det han gjorde och utstrålade karisma och charm. Den har flera försonande egenskaper. Vill du vara tyst?

David Ritschard Föräldrar
David Ritschard Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!