Christian Svarfvar Familj – En av Skandinaviens mest kända violinister är Christian Svarfvar. 2008 hedrades han som en “Rising Star” av European Concert Hall Association efter sin examen från den prestigefyllda Julliard School i New York, vars andra anmärkningsvärda alumner inkluderar Nina Simone, Miles Davis och Robin Williams. Sedan dess har Christian uppträtt med många av världens främsta orkestrar och blivit en eftertraktad solist på konserter över hela världen. Det nya albumet “Infinite Bach” av Christian trendar nu. Vi ringde honom för att lugna vår spänning.
Sedan barnsben har jag burit runt Bach med mig. Jag minns att jag gjorde en riktigt stor konsert i Betelkyrkan på rebro när jag var tio år. Jag spelade en Bach violinkonsert på den tiden. Så jag har länge kommit ihåg att jag hade en pensel med kompositören Bach. Att göra något fräscht och spännande av hans musik kändes ganska naturligt. Det är mycket Bach där inne, men det är också något fräscht med det hela. Vi har uppdaterat och anpassat Bach för den nuvarande eran. Vi kallar det re-composed (omkomponerat), och det är i huvudsak en remix; Men här har vi tagit en betydande omväg från Bach och infogat helt nytt material.
När jag var yngre tog jag det inte så seriöst, och jag fokuserade mer på de roliga aspekterna av det. Jag var sen till festen och glömde mitt instrument. Det var i blodet; min mamma, pappa och syster spelade alla fiol. När jag växte upp var det mycket roligt hemma. Jag ville bli känd som min pappa, violinisten Sven-Ole.2018 hade jag skickat ett meddelande till dem. På den fanns en konventionell repertoar av verk, bland annat en violinkonsert av Max Bruch och musik av tonsättaren Wilhem Stenhammar. sa de ja nästan direkt.
En lycklig möjlighet dök upp och jag kunde lyssna på en av Abbey Roads bandmedlemmar som arbetade med klassisk musik, men mer än något annat, med en hel del filmmusik. exempelmeningar The Sagan Trilogy on the Ring, Harry Potter-serien, etc. Jag visste att filmmusikstilen skulle passa ganska bra med det här albumets atmosfär. Så det förvandlades till ett bråk med alla tillbehör.
Detta är fallet eftersom jag gjorde det. Vi hade ingen kapten alls; Jag skötte allt själv. Jag agerade både som skådespelare och regissör. Jag använde ibland den vanliga dirigentstaven, och andra gånger använde jag ingenting annat än fiolen för att ange tempo och rytm. Vi var inte en komplett symfoniorkester – bara stråkare. Det gjorde det lite lättare att manövrera. Annars kan det vara väldigt utmanande att spela och dirigera samtidigt om orkestern är stor. Nu gick dock allt smidigt och avsaknaden av en regissör var faktiskt en välsignelse.
Musik från den eran, som Bach, Vivaldi, etc., är vanligtvis väldigt rytmisk. Eftersom den har en puls kan du spela den utan dirigent; när du väl får bollen i rullning kommer den att rulla av sig själv. Det finns något som liknar en intern rytm. Om du lyssnar på modern musik tittar du hela tiden åt sidorna och uppåt, och du är helt utlämnad till dirigentens nåd.
Det är många som jag tycker om att spela på. Det är bara naturligt efter att pappa har sparat till fioler hela året. Och jag har blivit väldigt bra på att ärva dem. På den tiden har jag skaffat mina egna grejes. Ändå byter jag inte instrument som en veckovis och väljer istället att hålla fast vid ett så länge. De finaste instrumenten kostar astronomiska summor pengar, vilket gör individuella köp omöjliga. Jag har lånat ut dem regelbundet under de säsongerna. Jag har lånat ut en Stradivarius i många år, och det har varit en underbar upplevelse.
Det är lite knepigt när man inte äger instrumentet själv, och det leder till fumlar och missade toner.Att bära runt på en fiol värd 35 miljoner svenska kronor skulle göra även den lugnaste människan nervös, men för Christian Svarfvar är det bara ännu en dag på kontoret. Han är en av Sveriges mest kända violinister, och han sponsras av ett antal kända namn i svenskt näringsliv.
En av sponsorerna, finansexperten Sven Hagströmer, säger till Di att han tror att Christian Svarfvar är tillräckligt begåvad för att utmana tungviktare som Tjajkovskij och Bruch. “Jag blev verkligen imponerad första gången jag hörde honom spela”, säger Oscar Engelbert, vice president för utveckling för Oscar Properties, en annan sponsor.
Dessutom är framtiden ett bevisat faktum efter att ha granskat Christan Svarfvars CV. Redan som 15-åring skrev han in sig på Stockholms prestigefyllda Kungliga Musikhögskolan och tog sig först genom hela gymnasiets läroplan. Efter att ha tillbringat fyra år i huvudstaden gjorde hon den transatlantiska resan till New York för att studera vid den prestigefyllda Juilliard School. Han har uppträtt på några av de mest prestigefyllda platserna i världen, som Carnegie Hall i New York, Musikverein i Wien, Cité de la musique i Paris och Tjajkovskij Hall i Moskva.
Fiolen är en Stradivarius, skapad av den legendariske italienske violinmakaren Antonio Stradivari, och den är över 300 år gammal. Enligt Christian Svarfvar bygger ett instruments värde på samma princip som konstens värde: namnet på musikern eller artisten är ofta vad folk betalar för.
Prislappen på 35 miljoner svenska kronor är verkligen rejäl för en Stradivarius. Det finns exempel värda så mycket som 60 eller 80 miljoner svenska kronor. När man är soloartist är det svårt, för att inte säga omöjligt, att få rekommendationer för att köpa fioler av denna kaliber. Bra fråga; kanske inte. Ändå har den en fantastisk fruktsmak. Det är något med henne som inte kan förklaras.Jag springer inte runt nervös eftersom “man sätter sig ganska snabbt när man har ett värdefullt instrument.