Sprid kärleken
Carolina Klüft Barn
Carolina Klüft Barn

Carolina Klüft Barn – Carolina Klüft är just nu bäst i familjen, men hon har en lång väg kvar innan hon får ett brett erkännande. Hon släppte in Amelia i sitt sovrum i villan utanför Järvsö. “Mitt liv är ganska typiskt, och det känns bra att komma in i den typiska småstadsrutinen”, säger hon.

Hon har burit mycket med sig från sina dagar som elitidrottare, inte minst är det en djup källa av tvivel. Hon välkomnar dem med den minsta av sina barer hängande från hennes båge, och två ljusblå finkar pilar runt hennes fötter. Trött av sömnbrist, “det blev bara tre och en halv timme inatt,” hon är vilken 38-årig smbarnsmamma man än vill, får vara med ovanligt lång och vältränad ben.

En av Sveriges och världens bästa friidrottare genom historien, Carolina Klüft är för närvarande bosatt på lilla Järvsö i Hälsingland. Hon kanske slappnar av och laddar här, men hon kan också snabbt komma tillbaka till sitt heltidsjobb som verksamhetsdirektör för det Stockholmsbaserade företaget Generation Pep, eftersom den senare arbetar för att förbättra hälsan hos unga män.

Några kilometer från själva staden kan hon ladda och fundera över sina egna idéer i naturens närvaro och lugnt.Ja, jag kommer nog inte ha lika mycket fritid just nu, förklarar hon med en liten uppgiven gest som alla föräldrar känner igen.

Men i Järvsö är det enklare och mindre anpassat efter individuella tycke och smak. För trots att vi minns Carolina som en glad och nästan pigg superidrottare, har hon alltid brytt sig om att skydda sitt privatliv och sitt rykte. Det har inte varit några nya bilder eller nyhetsartiklar om de tre duttarna, som från en födelsedagsfest eller hemma.

Hon tar tålmodigt tillbaka sin ett och ett halvt år gamla dotter Nova i sin knådande famn och förklarar att när barnen är gamla nog att fatta sina egna beslut är de välkomna att vara med.
Hon har i alla fall all rätt att bli väldigt irriterad över den bilden av sig själv som “busig och glad”.

Bara för att jag ville ingjuta lite glädje i min lediga tid, kunde jag komma ut som mindre seriös. Ett fullständigt mysterium. Jag var väldigt seriös, men jag kunde aldrig ha riskerat lycka. Allt går hand i hand för mig.Trots folklig uppfattning har Carolinas prestationer alltid blivit kortade av idrotten. Som litet barn strävade hon efter att utmärka sig i allt hon gjorde, vare sig det var i skolan eller hemma.

Idrotten blev mitt dagliga liv. Egentligen borde jag ha haft lägre förväntningar på prestanda där. Istället kunde hon “skidor” och “smälla ner” med sina vänner. Hon kallades “benranglet” och “skelettet” när hon var ung tonåring. Idroten blev ett medel för universellt minne.

I sin bok Livet är en sjukamp, som kom ut för ett antal år sedan, skriver hon “Jag tävlade som en tok för att vinna över mina plgoandar.”Hon berättar om hur idrotten blev ett sätt för henne att hantera de frustrationer hon känner till i det stycket.

Vi vet alla exakt vad som hände. Flera gånger juniorvärldsmästare i Sjukamp, vinnare av flera VM-guld och OS-guldet i Aten 2004. Efter att ha försökt längdhopp och slutat femma i VM drog hon sig tillbaka från tävlingen 2012. Camp Järvsö, en ny träningsanläggning, har nyligen tillkommit till listan över “andra coola” platser. Bara tio minuter från familjens hem hittar du ett kluster av knallröda sjukvårdsinrättningar med hänförande utsikt över Kalvsjön.

Här kan vänner och familj åka på en långhelg för att träna, äta och koppla av. Det finns vikter, ett gym, en yogastudio, en danshall och en pool här. Du får bestämma var du vill lägga revbenen.
Med nästan tusen hotellrum är det en rejäl investering.

Vi är en av tre suppleanter och Patrik (Carolinas man, redigerad) är för närvarande heltidsanställd på Camp Järvsö. Jag sitter på möten med ledningsgruppen och hoppar direkt in för att ta hand om vissa uppgifter då och då, förklarar Carolina. Trots familjens stora ekonomiska och sociala investeringar är hon inte övertygad.

Det är kul att släppa loss där. Jag älskar att hålla tempot på cykeln. Jag har förberett mig på både stora framgångar och stora misslyckanden.Hon fick inte den där känslan av självvärde gratis. Hon säger att hon var väldigt realistisk som ansiktsvatten och att det var svårt att ta sig igenom så ung. Jag hoppade över barndomen och in i vuxenlivet. Många tårar och drinkar gick in i mig när framtiden kom och jag lärde mig att prioritera och säga nej.

Carolina har upplevt det klassiska “kan själv-syndromet” både positivt och negativt.Det var länge sedan det kom från andra sidan. Sätt mig på en död ö; Jag klarar det. Min känsla av självförtroende är mycket hög. Hon kanske har lärt sig något hon inte ens hade förutsett från en Disney-film: att tankens kraft är stor och avgörande för att gå vidare. Carolina, 14 år, var djupt påverkad av scenen i Lejonkungen 2 där djur rusar fram för att attackera klipparen. ”Du kan!” är filmens samlingsrop. Det finns inget berg heller.

Carolina Klüft Barn

Min prestation kan gå bra eller dåligt utan att förändra vem jag är eller hur mycket jag är värd som människa.Hon tar föräldraansvar som exempel.Jag kan inte låta bli att känna att jag misslyckas som förälder varje dag. När det blir tufft tenderar jag att knäppa eller hantera saker dåligt.

Men då måste jag vara hård mot mig själv också. Okej, det jag gjorde var inte perfekt, men jag kan lätt reflektera över min hantering av situationen och förbättra mig till nästa gång. Personligen kan jag utan att tveka säga att hon är en riktigt chill mamma. Nova, hustomten, kommer snart att traska på intervjun och sticka i stigen längs med huset. Carolina kastar en snabb blick och verifierar att rymlingen är säkert inom synhåll, om än en bit bort.

Hon säger: “Sch, hon är så bra på att studsa runt här.” Skönt och avkopplande, det.Det finns också två yngre syskon, Amie, tre år och Laleh, sex år, förutom Nova. Så jag antar att jag borde fråga, vad med att ha en olympisk simmare för en mamma och en Viking Medal of Valor vinnare för en far.

Jag kommer att backa upp dem till hundra procent om de bestämmer sig för att lägga pengar på skicklighetsspel. Jag kommer att backa vad de vill göra till hundra procent om de ber mig om det. Jag kan inte se någonting. Hon förklarar att det i slutändan kommer att vara upp till dem.

Hon tog hem glädjen av träning, men hon lärde sig också behovet av att ställa grundläggande krav som att dyka upp på träningspass om du anmäler dig till något.Uppenbarligen är det inte alltid kul att springa så hårt att man skadar sig. När allt kommer omkring är det verkligen det, säger Carolina med ett leende.

Hon håller sig otroligt upptagen idag mellan sitt heltidsjobb och sina familjeförpliktelser. Hon har ett hemmagym, och hon och hennes man går ofta upp tidigt på helgerna för att träna. Det kommer att bli extremt robust och “old-school” friidrottsträning.

Hon svarar diplomatiskt, “Njae, jag är glad över min grundläggande fysik; jag tror att det hjälpte mig att komma tillbaka.”Men vad ska vi göra nu, vi kvinnor och kanske småbarnsmammor som längtar efter att komma i form men som till synes aldrig lyckas? Vid det här laget kan Carolina Klüft bara ge ett råd:

Sug på revbenet nära den rökiga spisen och var tacksam för de extra minuterna. Kanske har du fem minuter på dig och vill göra femtio sit-ups. bravo!Och hon säger sig leva som hon lär.Ja, jag har sovit i tre timmar, så jag kanske inte vill göra saker som att dammsuga hela huset eller bjuda över folk på lunch. Men jag antar att det är okej; du är trots allt bara en man.

Det är omöjligt att uppnå alla mål du ställer upp för dig själv, särskilt på sommaren. Sedan millennieskiftet har Carolina Klüft och hennes man Patrik varit en enad front och uppfostrat sina tre barn som en blandad familj.

Men en kort tid senare fattade de ett konstigt beslut för familjens huvuds skull – och sprängde deras liv i bitar. Du skulle inte gissa det av att prata med mig, men jag är faktiskt snarare en introvert person. Carolina Klüft har sagt: “Jag får mycket energi av att vara själv eller med mina närmaste vänner.”

Livet handlar inte bara om att ha det bra hela tiden; det innebär också att möta motgångar, kämpa när det blir tufft och känna sorg. Men det är också möjligt att det är så; i så fall kommer du att tycka att det är mycket enklare att känna tacksamhet och glädje för det du faktiskt äger.

Det är nästan som om Carolina Klüft har hållit på med lite mindfulness och yoga, men det har hon inte. Hennes psykiska hälsa har alltid varit en prioritet, och hon har aldrig varit blyg för att ställa frågor eller söka information.Ja, jag har alltid varit mer intresserad av att höra min röst än att se min kropp.

Carolina ser sitt jobb som verksamhetschef på Generation Pep, ett företag som arbetar för att förbättra barns välbefinnande, som lite jobbigt och obehagligt. Redan som barn kunde hon fantisera om att bli känd och använda den plattformen för att göra världen till en bättre plats.

Hon lärde sig värdet av samhällstjänst och respekt för rättvisa av sin mamma, som satte sig ner med en miniräknare varje jul för att se till att alla hennes fyra barns gåvor skulle uppskattas lika mycket. Hon har nu möjlighet att göra skillnad och förbättra saker på jobbet, precis som hon drömde om att göra i barndomens sovrum.

Sedan dess har jag fått jobbet inte för att jag är en gammal idrottare utan för att jag har kompetens jag kan tillföra företaget. En riktigt stark impuls, till exempel.I dag beskriver Carolina Klüft sin ålder som “vilken 38-åring du än vill”.

Livet är sött och kort, och jag är trött hela tiden. Mitt liv är ganska typiskt och jag har upptäckt att det är ganska trevligt att komma in i vardagen för ett litet barn. Det finns en hel del lockelse och glädje i det dagliga livet. Där de små sakerna går fel är där livet är.

Carolina Klüft Barn
Carolina Klüft Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!