Sprid kärleken
Carli Tornehave Fru
Carli Tornehave Fru

Carli Tornehave Fru – Tornehave är född i Stockholm, men han och hans familj flyttade till Danmark när han var fyra år. Han började tidigt med musik, spelade flera instrument och kom så småningom med i Köpenhamns Drengekor (Köpenhamns Gosskör) och Tivoliorkestern.

Han återvände till Sverige när han var 18 år. 1954 vann han en sångtävling i Nalen, där han träffade Charlie Norman och tillbringade de närmaste åren med att uppträda med Normans band på många turnéer genom folkparker. Även längre filmer hade hans medverkan. Han har kallats “Sveriges Frank Sinatra” på grund av sin sångtalang.

Carli Tornehave debuterade 1958 med Första gngen, den svenska omslaget till den italienska megahiten Come Prima. Hans två största hits, “Gotländsk sommarnatt” och “Lykkeliten”, fanns båda med på samma EP-skiva. Den 15 maj 1960 debuterade den som nummer 14 på facktidningen Show Business försäljningslista, där den låg kvar till 1 september, då den debuterade som nummer 12 som bästsäljande titel. Tornehaves svenska cover av den danska ESC-succén “Angelique” återkommer på samma lista 1961. På de fem veckorna lyckades hon säkra den 13:e platsen, vilket var hennes bästa avslutning.

Under ekars djupa grönska (3:a som bäst), Skänk en slant till en fattig speleman (6:a som bäst), och Mexican Shuffle (4:a som bäst) är bara några av Carli Tornehaves många hits på de svenska topplistorna . En av Monica Zetterlunds EP:s med musik från Porgy and Bess (1959) var en radiofavorit.

Inklusive 1962:s “Anneli” och “När min vän” och 1963:s “Twist till menuett” och “En gng i Stockholm” har han skickat in totalt sex bidrag till Melodifestivalen. Den efterföljande vinnaren vann tävlingen, men Monica Zetterlund skickades till London för att representera Sverige vid Eurovision Song Contest.[4] 1966 simmade han mellan Monte Carlo och Happy Sunday och lämnade så småningom var och en till sin åttonde plats.

Han samarbetade med Lena Ericsson för att skapa albumet “Gershwin – evergreen!” (1980), som vann Kungliga Musikaliska Akademins Svenska grammofonpriset 1981. Tornehave släppt över 45 singlar och EP:s under sin karriär, varav flera av dem finns på danska.

Unga nuförtiden kanske inte känner till Carli Tornehave, men på sin tid var han en enorm ikon, ibland kallad “Sveriges Frank Sinatra”. Idag, 89 år gammal, har han haft en händelse som har cementerat sig i hans sinne.

Född i Stockholm tillbringade Carli Tornehave större delen av sin barndom i Danmark. Han återvände till Sverige när han var 18 och arbetade som utbildad mekaniker, men han hyste alltid en djup kärlek till musik som han hoppades en dag skulle blomma ut till något mer.

Hans musikkarriär tog fart efter att han vann en sångtävling i Nalen 1954. Carli började sjunga med Charlie Normans band över hela svenska folkets parker. Han var en stor publikbehagare för dagens ungdom och medverkade i många krogshoers, revyer och filmer , inklusive (men inte begränsat till) sa-Nisse bland vargar och baroner, Raggargänget och Wild West Story.

Melodifestivalen vanns av Carli Tornehave.

Sex bidrag till Melodifestivalen har skickats in av Carli. 1962 medverkade han i Anneli och När min vän och 1963 medverkade han i Twist to the Menu och Once Upon a Time in Stockholm. Många minns honom från det tidigare nämnda när donationer vann musikfestivalen, men i slutändan var det Monica Zetterlund som fick åka till London och tävla i Eurovision-finalen.

Han döptes till “Sveriges Frank Sinatra” av pressen, även om han gjorde det. t ser sig själv som särskilt anmärkningsvärd. I en intervju med Södermanlands Nyheter sa han, “Jag har haft ett jädra roligt liv, men i princip var jag en vanlig kille som jobbade som alla andra.”

Sveriges alldeles egna “Frank”

Carl har sett upp till Frank Sinatra ända sedan han var liten, trots att namnet har fått honom att känna sig besvärlig. I en intervju med Södermanlandsnyheterna minns han hur han som litet barn fick en LP med Frank Sinatra och hur mycket han älskade musiken från första lyssningen. Carli har tagit itu med de flesta av livets svårigheter och har inte längre många önskningar. Men det finns en händelse som har fastnat lite mer i ditt sinne.

Carli åt lunch med Monica Zetterlund och Beppe Wolgers på Hamburgerbörsen i Stockholm på 1960-talet när Hasse Alfredsson och Tage Danielsson gick fram och berättade om ett ponzispel de planerade att lansera. Carli ombads att gå med Hasse och Tage, men han tackade nej.

Efter att ha nått toppen av sin karriär och träffat legender som Ella Fitzgerald och Lena Horne, bestämde han sig för att det var dags att vända uppmärksamheten någon annanstans, åtminstone tillfälligt. Carli tog sitt flygcertifikat, reste landet i stora bussar och bosatte sig i Upplands Väsby, där han öppnade redskapsbutik och ridskola. Och där, mitt uppe i lantbrukarlivet, blev han far till två döttrar.

Attacker mot tv och radio beskrivs som “löjligt” i den kritiska litteraturen.

Medan hans fru Marie och 21-årige sonen Willhelm är borta i Stockholm ägnar Carli sin tid åt jakt, trädgårdsskötsel och förstås kramas. Han bor för närvarande i en rosamond 1800-talsherrgård i Sörmland. Han fortsätter att spela på andra sidan. I samma intervju berättar han om sina erfarenheter av att uppträda i Helsingborg och Landskrona vid 85 års ålder och förutspår att en rad konserter kommer att äga rum på Viking Line under samma tidsperiod.

Carli Tornehaves hemstad Gnesta är hem för 185 miljonärer. Carlis årsinkomst är 387 000 svenska kronor och 3,9 % av hennes inkommande post innehåller betalningsinstruktioner. I Sverige utgör kvinnor nu 73,7 procent av arbetskraften. Denna siffra stiger till 64,9% i detta postnummer.

Carli Tornehave bor på Stjärnvik Lindstugan 1, som ligger i Stjärnhovs postkontor, som är en del av Gnesta kommun. Han bor i en stadsdel som är en del av Dagasamhället. Carli Tornehave (90 år), folkbokförd, är bosatt på denna adress.

När Carli Tornehave föddes var Felix Hamrin från Frisinnade folkpartiet Sveriges statsminister. Totalt bodde 6 190 364 personer i Sverige vid årets början och AIK vann Svenska mästerskapet i damfotboll. Enligt kinesisk astrologi föddes han i apans år (därför är hans stjärntecken en jungfru). Han föddes på sommaren och är 30 år.

Carli har inga företagsåtaganden.

Över 100 miljoner människor sökningar görs på Ratsit årligen. Bodil Appelqvist, Jennifer Wesslau och Isabella Gärling är de tre bästa Gnestaborna som har letat efter den under den senaste månaden. Kolla in den här listan över de mest googlade platserna i Gnesta kommun. Under det senaste kvartalet var de tre mest eftersökta Carlis i Sverige: Stjärnhovs Carli Tornehave, Kalmars Carli Jönsson och Rydebäcks Carli Slettebo heter alla Carli.

Carli Tornehave, som talade med tidningen inför sin 80-årsdag i Sörmland, sa: “Men hela familjen saknar Skne, och vi skulle gärna flytta tillbaka om Marie bara kunde hitta något slags jobb inom den kultursfär som hon är engagerad i.

Carli Tornehave Fru

Fredagen den 26 augusti firar Carli Tornehave sin 90-årsdag. Micke Cederberg ringde för att gratulera. Carli beskriver hur han hämtar inspiration från både sin konst och sin skridskoåkning, och hur han fritt delar den inspirationen med andra. Han berättar om att jobba med Monica Zetterlund, inklusive deras tid att tävla i och vinna Melodifestivalen.

Vi kommer också att lära oss om Carlis begärda pris är rimligt och om hans karriär verkligen är över eller inte. Trots att han föddes i Stockholm tillbringade han sina uppväxtår i Köpenhamn tills han bosatte sig i Sverige vid 18 års ålder. Mamma var svensk och pappa var dansk. Carlitos första skivinspeling stoppades, och han gick aldrig ut i handeln. Sångare som förlitade sig för mycket på dialekt eller jargong var ogillade på den tiden.

Carli blev både deprimerad och berusad, men han gjorde ett nytt åtagande att lära sig svenska på rätt sätt. Efter ett halvt års släpande svenska snackade han som en svensk som aldrig varit över Slussen. Att lära sig språket tog honom ytterligare några år. Charlie Norman erbjöd honom en chans att spela in på ett nytt album, och han tog det.

Carli hade tränat sina stämband sedan han var 10 år gammal, då han skrevs in i Vesterportskolan och anvisades på gossavdelningen. Det var också väldigt självklart att han skulle dras till musik och sång. Endast hans sprudlande intresse för bilar kan utmana svensexan. Hans första jobb efter skolan var som bilmekaniker. Han sprang entusiastiskt och obevekligt. Han skulle ha oro för det i framtiden eftersom polisen tyckte att han gick för fort. På grund av detta fick han spalter i tidningarna. Större än vanligt för sin låt.

Carli Tornehave anslöt sig till rubrikernas led. Ett av de mest grundlösa ryktena om honom är att han erbjöds ett jobb på Nalen. Topsy Lindblom, kock på det legendariska nöjesetableringen, ryktades ha svartlistat mannen permanent. Det spekulerades i att Tornehave kan ha hittats skadad eller påverkad av narkotika.

Ryktet gick att Carli hade en sångspelning på Nalen med Gottlieb Quartet. Så han tackade ja till en inbjudan att besöka Stockholm och sjunga med Malte Johnsons band på Liseberg. Carli gick till Topsy för att skryta, “På Nalen skryter ingen. P Nalen fr man sparken! funderade Topsy.

Carli kom tillbaka följande sommar efter att allt hade glömts bort.

Carli hade många skivframgngar på 1960-talet, men “Under ekars djupa grönska” var störst. Den europeiska versionen av Frank Sinatra, han var känd som “Frank” över hela kontinenten. Han kunde sjunga allt från Svensktopp till visir till ballader till jazz till evergreens.

Som scenariker skrev han för krogshower, pjäser och musikaler. Han ersatte Karl-Arne Holmsten i “Långt i luften”, först på Lisebergsteatern i Göteborg och sedan på ABC-teatern i Stockholm. Han porträtterade Frank Butler mot Brita Borgs fräcka Annie Oakley i filmen Annie Get Your Gun.

På 1970-talet bosatte han sig i Torsaker, cirka tre mil norr om Stockholm, där han arbetade som godsägare och lantbrukare. Han körde med full likgiltighet bland skördetröskor och traktorer. Mer och mer blev sång en passion för honom, även om han aldrig slutade helt. För några år sedan, när han var 85 år gammal, återvände han till sina engagemang på Finlandsbtarna, där han sjöng med Leif Kronlunds storband.

Carli Tornehave Fru
Carli Tornehave Fru

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!