Sprid kärleken
Carin Götblad Son Olycka
Carin Götblad Son Olycka

Carin Götblad Son Olycka – Stockholmspolismästaren Carin Götblad berättar om att övervinna depression, att vara ensamstående mamma och att älska sin karriär. Halvfullt på jobbet, halvtomt skunk.Carin Götblad har varit expert på att hitta en sund balans i sitt liv ända sedan hon blev mamma vid arton års ålder.

Folk i Stockholm är väldigt villiga att dö, säger polischefen.Först besöker hon lunchrestaurangen, där hon virvlar händerna runt en stor mugg varmt te och knaprar på några com-bakifrn anteckningar som innehåller saker hon kanske önskat att hon hade sagt.

Carin Götblad är hängiven sitt arbete. Även om uniformen är utbytt mot en söt yllekavaj idag.Håller du koll på dig själv hela tiden. En kvinna våldtogs en gång och dödades. Ja, jag har uniform på mig på jobbet också, jag erkänner. Ha, ha.

Det finns många polisjagare där ute just nu. Vad tycker du om det?

Med ett enda ord: både bra och dåliga. Polisen skyddar alla, och de gör ett bra jobb överlag, men polisarbetet är svårt och kritiken är ofta krånglig.Förra veckan rapporterade JK Göran Lambertz att poliser sover bort det i rättssalarna.Han noterade att det finns en tradition inom poliskåren att dölja misstag så att oskyldiga människor inte skadas av det straffrättsliga systemet, men att det inte finns någon rationell grund för detta.

När insåg du det äntligen?

Det finns tillfällen i livet när man tittar bort för att undvika att skada en kollega är det bästa tillvägagångssättet, även om situationen varken är svart eller vit. Svårigheten med polisarbete,I vissa situationer måste du använda våld för att lösa problemet. Idag finns det bara ett repressivt system; människor är instängda tills de bryter ut inifrån och ut, och sedan exploderar världen.

Vi har påbörjat ett effektivitetshöjande projekt i Stockholm, där topppoliser träffas regelbundet för att reflektera över sitt arbete. Många regeringar gör idag betydande investeringar.Och Stockholms polis stängdes av i veckan efter att ha misslyckats med att korrekt rapportera en rad förbryllande brott.

Jag känner mig personligen kränkt när vårt mest älskade projekt, Nova, kallas en bluff. När det rapporterades att siffrorn var fuserad skickade jag ut ett pressmeddelande, men ingen verkade bry sig.När hennes Wallenbergare kommer med mossa säger Götblad “Jo, ibland, in alla fall att vara polischef.

Men den lokala polischefen mumsar på sina köttpajer medan han pratar polisjargong. Jag lät mig inte luras av hennes berättelse om att hon var utmattad och fick ägna sin semester åt jobbet.särskilt medveten om den unga själens oberoende. Hennes favoritarbete är med ungdomsvägledningen nu när hon inser att fler poliser måste gå ur sina bilar och prata med allmänheten.

Efter den första resan till Polen med ungdomsgruppen erbjöds jag en tjänst och blev omedelbart imponerad. Publiken vrålade, “Det här var bättre än Göran Persson!” Ha ha.Hon kan beskriva sin egen ungdom med orden “hästflicka”, “land” och “blyg”. De var en sammansvetsad familj med fyra smarta barn och två hårt arbetande föräldrar.

Möjligheten att resa ensam till andra platser och delta i sexuella möten med brevvänner var en jag inte behövde avundas. När jag var gammal nog fick jag min egen häst. Mina föräldrar beskrev mig alltid med frasen “du är så klok, Carin.” I mitt hjärta vet jag att jag inte är dum.

Vad innebär det egentligen att bli vuxen?

Carin Götblad pausar en lång stund innan hon svarar och förklarar att hon blev mamma vid 18 års ålder och igen vid 20 års ålder.Unga föräldrar axlar ofta sina äldres förväntningar. Vi förstår.Yngre generationer av föräldrar fortsätter att ha en betydande inverkan på sina äldres beslut att skaffa barn. När hennes sons dagisklass bestämde sig för att sponsra ett nicaraguanskt barnhem bestämde hon sig för att ta saken i egna händer.

Jag ville inte att mina barn skulle tro på den urbana tron att “alla barns föräldrar tar tomglasögon till Nicaragua utom jag.” Men utan bil blev det en obekväm omväg.Carin Götblad hade aldrig tidigare kunnat se sin karriärbana så tydligt. Hon blev gravid i gymnasiet och sprang från sina lärares och föräldrars ogillande.

På vägen tillbaka till skolan använde jag Komvux och extraknäck som diktatorkaffe och budväska. Jag började som lärare men insåg att att vara advokat skulle göra det möjligt för mig att få en större inverkan på världen.Hon insisterar dock på att båda tupparna har stannat kvar på marknaden.

Hon gör en rutinpatrullering vid grindarna en gång i månaden på en torsdagskväll. Och det är därför lilla Tyra ber sin mamma att låta henne sova hemifrån.Hon är bara två år gammal. Vi dricker mycket alkoholhaltig olja, men det är bara.

Carin Götblad Son Olycka

I julhelgen skickade jag en nalle till henne. Tyras svar var typiskt: “Inte tröja!” Ha ha. Jag ansåg mig vara en genuin bonde och tyckte om mig själv som jätteduttig.När bakade du några tjurar senast.Mitt barn är riktigt bra på det. Ensamstående mödrar tenderar att ha barn som är både självständiga och bråkbenägna. Han fyllde 30 idag och hon hävdar självsäkert att han definitivt är en mobbare.

Det framgår av allt Carin Götblad har sagt att hon bryr sig mycket om sin lilla familj, som fram till för ett tjugotal år sedan var mycket större. För sorgligt att tala om: den äldsta sonen förlorade i en tragisk olycka.Jag vet att det är sant, men mitt hjärta kan bara inte acceptera det. I livet är det bara de mest sofistikerade och raffinerade individerna som lyckas.

Du har påstått att du är en polis som tränar i fred. Lindrade det din ångest?

Ja. Jag försökte vara mentalt förberedd för att överleva, och det fungerade.Hur tränar man när vädret är kallt och blött.Det är bäst att hålla dig kall och vänta med att känna något tills efter en snabb lösning har uppnåtts. Inget kan dock jämföras med upplevelsen av att vara en kännande människa.

Alla som förlorar ett barn måste försöka hitta trygghet i någon sorts taggbuske. Hur ser du på det?

Under ett helt år fick jag vara ensam med mina tankar för att kunna fokusera på det som redan fanns och varför det var viktigt. Samtidigt hade jag en orubblig övertygelse om att polisarbete, när det görs med alla tillgängliga resurser, gör en verklig skillnad.

Hon lämnade sin lugna tjänst som chefsåklagare och såg ut att återvända till polisen. Hon tjänstgjorde som närpolismästare på Gotland och Värmland under några år innan hon 2003 utnämndes till Stockholmspolismästare.Ny, het te är på väg till krogen från polishuset. Blicken blir återigen intensivt politisk när Götblad skjuter tallriken med halvan av Wallenbergaren åt sidan.

Jag har varit på mitt jobb i tre år nu. Jag hoppas kunna fortsätta volontärarbetet genom att använda föreningslivet som ett stöd.När du kommer hem, känner du det politiska sticket på dina axlar.Både ja och nej. Jag kan bara inte övertyga mig själv om att allt beror på mig. Jag jobbar hårdare än de flesta manliga avdelningschefer och är alltid äldst i min familj.

Blir inte polisen upprörd när du säger så här?

Nej, de förstår vad jag menar. Och kvinnor kan lära av män också. Att inte ge efter för sina känslor. Att fatta beslut baserat på enbart känslor är lika svårt som att fatta beslut utan dem.Är det acceptabelt att njuta av makt.Visst som fan. Om man har en bra idé men inte tillräckligt med muskler för chefens huvud.Du framstår som ganska klok.

Är du alltid lika förvånad som vi andra?

Nej Jag brukade vara känslolös när jag var ung, men nu har jag en väldigt lång stubbe och är gammal. Hon uttrycker ofta åsikten att “att vara ointelligent är viktigare än att vara smart” i sin roll som politisk ledare.Med en halv allvar och en halv sprudlande skratt.Vape pen mitt skarpaste.

När hon var ung på 1970-talet trodde hon att polisen bara ville “skjuta folk i huvudet”. Hon har blivit en av Sveriges mest kända ordningsvakter de senaste åren. Fönstret besökte CARIN GTBLAD i Visby för att kolla upp henne och prata om tiden då hon blev övergiven av Society. Angående åtgärder för att stoppa gängvåld.

Och om du undrar varför hon har stigit så högt i poliskåren att hennes pensionering fortfarande är år borta, är det för att polisen gör saker. Om någon skulle ringa och säga, “Hej, du måste sträcka ut dig framför tee”, skulle vi förmodligen skrämmas. Vi delar inte ut tiotals dagars tid. Det första vi ser när vi kommer till Carin Götblads hem i Visby är några spel utspridda på en hylla.

Det bästa av allt är traditionell Tjuv och polisarbete. Hon hävdar att spelet bara är för barn. Killar diggar tro’t. Hon är politikeränka som har rätt till pension men väljer att fortsätta arbeta. Hon verkar förbryllad när man frågar henne varför hon inte hälsar på möten och börjar ta del av seniorrabatten på fem procent på tisdagar på Ica. För henne är det glasklart.Man lutar sig in mot leken i hålan och lyssnar. Det finns många skurkar där ute att ta ner, och polisen skulle kunna använda all hjälp de kan få.

Ja, hon verkar inte kunna förstås. Hon säger istället:

Jag tror att jag hela tiden skapar något nytt. Jag är född 1956 och planerar att arbeta tills jag är 69 år, men jag räknar med regeringens behov av att flytta gränsen framåt.Vi går ut i hennes trädgård. Hon glider två marsviner med fjäder i näbben ut under persikoträdet och över från fikonträdet och den 140 år gamla vindruvsrankan, där hon sitter snudd på en brandtal.

Carin Götblad Son Olycka
Carin Götblad Son Olycka

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!