Benjamin Dousa Föräldrar – Benjamin Arif Dousa är en före detta moderat politiker från Sverige. Han föddes den 5 december 1992 i Kista församling, Stockholms län. Från 2016 till 2020 var han chef för Moderaternas Ungdomsförbund, MUF. Mellan 2020 och 2023 var han chef för tankesmedjan Timbro.
Dousa slutförde sin avgång från Timbro för att bli VD för företagen i juli 2023. Språkprovet för medborgarskap och kampen mot heterosexism är två specifika exempel på detta. Uppenbarligen har S-regeringen beslutat att ignorera problemet.
Separatisterna är den verkliga affären, men deras vänner har varit de nya idioterna. Två mandatperioder har gått utan att Socialdemokraterna lagt fram ett förslag för att Sverige inte ska ha några utomeuropeiska territorier. Samhället har förändrats i grunden, men Socialdemokraterna vägrar ändra sin bidragspolitik och stöd för separatistkrafternas död med sina medlemsbidrag. För att slå ner separatisterna krävs en nationell mobilisering, och den kommer inte att vara friktionsfri. De separerade systrarna vill inte släppa makten de har tagit.
Det är därför vi har identifierat fyra högnivåområden som vi kommer att prioritera för ett toppmöte i oktober: en skola fri från separatistiskt inflytande, att stå emot separatistiska krafter, att återta makten från separatister i vissa områden och att försvara svensk enhet. En liberal regering måste omedelbart påbörja ett betydande och långsiktigt arbete för att bekämpa separatism, enligt liberalerna.
Det är därför vi slår fast att en demokratisk regering redan har ett permanent organ i ministerrådet vars uppdrag är att gå i spetsen för kampen mot separatism. De experter som har uppmärksammat det separatistiska hotet mot vår demokrati bör ansluta sig till regeringen i dess kamp mot separatisterna.
Det svenska folket bakom idéerna om den svenska demokratin är en avgörande faktor för att kampen mot separatism ska lyckas. För oss liberaler bygger Sverige på de värderingar som är grundläggande för vårt samhälle, såsom mångfald, jämlikhet, rättighetsstat, demokrati och gratis utbildning.
Svenskheten måste uppdateras och bli mer inkluderande eftersom vi är i nytt tid. Oskulden och bristen på förståelse bland barn och unga i de områdena måste brytas. Ingen får få barn med en stenograf, gängmedlem eller radikal islamist.
Alla barn och unga ska växa upp med vetskapen om att de tillhör Sverige. Alla människor är välkomna att överväga vårt gemensamma samhälle.Regeringen vill avskaffa ebo-skatter. En utredningsutredning får ett direktiv för att avgöra vad som ska göras härnäst. Enligt integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) har “Ebo ifrågasatt integrationen” under en presskonferens.
Lagen antogs 1994 och gjorde det möjligt för asylsökande att beställa ett eget boende istället för att bo i de lägenheter som Migrationsverket tillhandahåller, till exempel hos vänner eller släktingar, utan att förlora jobbet. Ett syftet med reformen var att mottagandet skulle inkludera eget ansvarstagande och präglas egen valfrihet. Enligt Ygeman har det dock lett till ökad segregation och ojämlikhet.
Två år har gått sedan Benjamin Dousa valdes till ordförande i Moderata ungdomsförbundet. För elva år sedan deltog han i paret. Expressen möts av en rutinmässigt ung politiker på Moderaternas Sverigemöte i Karlstad.
Samtidigt är det lätt att fixera vid Dousas bakgrund och klassresa. Bland partimedlemmarna sticker uppväxten i Stockholmsförorten Husby ut. Hans människor arbetade som staldare. Han lyckades tjata honom på en innerstadsskola eftersom han pratade så dåligt svenska, vilket blev en vändpunkt.
Där och där ser man inte deras omständigheter ur ett nytt perspektiv. Bara mina andra vänner som bodde i Husby och Kista var synliga för mig. Det tänkte mig ganska bra och jag gick i den näst bästa mattegruppen, men jag var ungefär lika dålig. Att köpa en skola var inget jag egentligen tyckte var en bra idé. Jag märkte direkt när jag kom till den nya skolan vilken låg nivå jag låg på jämfört med alla andra elever där.
Dousa var kandidat på Stockholms Handelshögskolan och är nu prefekt där. Han arbetade som makroanalytiker på SEB mellan studierna och posten som ordförande i Moderata välfärdsförbundet. Benjamin Dousa började sin politiska karriär som direktör för MUF Järva. Han är aktiv i förortsfrågor och har drivit kampanjen “Stoppa förortsvåldet” för att säga att våldet i ytterstaden bör tas på minst lika stor allvar som det som sker i innerstan.
Dousa har varit borgmästare i Rinkeby-Kista sedan valet 2018. Där har han bland annat drivit frågor om ökad säkerhet genom att ta bort förordningsbrott på stadsavdelningen. När Expressen rankade mäktiga politiker under 30 i januari 2020 låg Dousa på första plats.
I en intervju med Aftonbladet den 11 maj 2020 meddelade Benjamin Dousa att han överväger att helt lämna politiken och inte tänker ställa upp för någon politisk handling i förhållande till Liberalernas avskedstal den 12 september 2020.
Under sin tid som ordförande för Moderata enhetspartiet har Dousa lett uppsatsen för att minska migrationskostnaderna, bland annat genom att kräva att arbetarna prioriterar välfärden och genom att införa en bidragskvot i syfte att uppmuntra frigörelse.
Vidare har MUF under hans ledning släppt “Den gröna högern” med syftet att möta vänns lösningar i miljöfrågor med marknadsekonomiska verktyg och fokus på effektivitet. Han driver till exempel en linje om ökade klimatskador och hot om kärnkraft.
Mellan då och nu har Dousa också intagit en kritisk ställning mot Moderaterna. På det utbildningspolitiska området hävdar han att partiet har haft en starkt kritisk hållning mot charterskolebolagen. Han hävdar att det behövs ett system där skolor inte kan dra ner på undervisningstiden för att tjäna pengar för att bevara gratis utbildning, vilket Moderata välfärdsförbundet starkt stödjer.
De gränsbevakningar som följde gränsrestriktionerna i många svenska stater måste bli en flampunkt för svensk integrationspolitik. Att döda såg islamister och gängkriminella på polisen. Vid flera tillfällen, tillsammans med många unga. Ingen kan bortse från att det finns en mycket starkare och mer organiserad rörelse i Sverige än vad det politiska etablissemanget har gjort. De vill splittra vårt land och undergräva vår delade demokrati. Liberalerna är beredda att slå tillbaka mot dessa separatister.
Rösterna visar att Socialdemokraternas snäva fokus på bidrag ligger utanför partiet. “S”-sökningar, om det inte redan är gjort. Samtidigt har de liberala partiernas fokus på integrationsarbete varit avgörande, men inte tillräckligt, för att nysvenskar ska integreras i vår liberala demokrati.
På grund av deras odemokratiska värderingar och tron på att deras traditioner och religion sätter svenska intressen främst har många av de människor som kommit till Sverige tagit med sig. Risken har uppenbarligen spridit sig till deras barn som är födda här i Sverige. Det kan inte förnekas att detta har varit en grund för framväxten av de kriminella grupperna i Sverige, förtrycket av islamiska stater och försöket att försona sig med arvskulturen.
Det är inte invandring utan Sveriges ovilja att konfrontera denna nya kraft som har låtit separatister blomstra i landet. Den har byggts på grunden av gemensamma värderingar, samarbete och ett gemensamt språk, vilket är ett grundläggande antagande för vår frihet. Det är ett sammanhållet system som hindrar tillväxten av rivaliserande samhällen.
I de områden där gängkriminella och islamister tar över inrättas nu enklaver permanent och i praktiken undergrävs våra lagar och demokratiska värderingar. De som bor i avlägsna områden och helt enkelt vill leva i frihet är de första och största offren för denna sociala kollaps.
Många har flytt till Sverige för att undkomma islamism, heterosexism och förföljelse. Nya nationalister i Sverige hindrar dock just nu arbetet med att få tillgång till svenska språket, svenska värderingar och möjligheten att utöva jämlikhet, personlig frihet och självbestämmanderätt i en säker stat.
Idag ligger Sverige där Frankrike låg för ett antal år sedan. President Emmanuel Macrons liberala regering har offentligt motsatt sig islamisk separatism i Frankrike och visat en tydlig väg framåt för ett enat Frankrike där integrationsproblem löses och landet hålls samman. Det Macron har gjort i Frankrike, genom en ärlig och öppen debatt och konkreta förslag för att bekämpa separatism, är helt rätt och borde också ha gjorts i Sverige för många år sedan.