Sprid kärleken
Axel Sandin Pellikka Pappa
Axel Sandin Pellikka Pappa

Axel Sandin Pellikka Pappa – Han besegrade först ryssen. Senare knöt Axel Sandin Pellikka och hans familj från Malmberget säcken. En stor glädje och lätthet! Pappa Janne Pellikka säger att vi fortfarande är 15 från närmaste församling som finns här.

Pucken letade sig in i nätet när Axel Sandin Pellikka skev och skev, men det var i sträckningen det hände. Jag hade tittat på det istället tre gånger tidigare, men jag missade hela målet. “Då var det tur att sista bollen gick in”, säger matchens domare efteråt. Sonen till Malmberg, Janne Pellikka, följer med. Janne skrockar att det hade varit kämpigt att fundera på vad vi ska göra här fram till dess sedan och som hem är bokade till lördag.

Femton arter på plats

Han säger att de är redan på annandagen och har välkända turneringen från starten. Femton sorter från närmaste arter finns. De fick fira en liten stund med Axel i omklädningsrummet efter kvartsfinalen. Vi fick skryta med honom och gratulera till medaljen. Ja, det är också dags att komma ner till laget, det roliga börjar verkligen nu.

“Fiasko – hårt arbete”

Längden var svår att följa i Skandinavien. Jag tror att många med mig hade riktigt hög puls. Semantiskt när det var snuddande när ett fiasko är det jobbigt att se som förälder. säger Janne och skrattar. Även Axel Sandin Pellikka växer från stöd. Deras ständiga följa och chatta är verkligen söt. Det är betryggande att veta att de finns med på listan. Den 18-årige backen säger att det är jättebra.

Juniorkronornaspelarna kommer att spela sin viktigaste match i sitt liv när de möter USA. Familjerna går isär. Från Gällivare i Lappland har Axel Sandin Pellikkas familj tagit den längsta ensamresan.Enligt pappa Janne var det hans farfar som köpte sin första hockeydräkt och efter det blev det inga fler skidor. Janne Axel Sandin Pellikka är en professionell ishockeyspelare från Sverige som spelar för Skellefteå AIK i SHL. Han föddes den 11 mars 2005 i Gällivare.

Enligt NHL Central Scoutings halvsäsongsbetyg för spelare utanför Nordamerika, landade han på 3:e plats i januari 2023.[5] Sandin Pellikka valdes av Detroit Red Wings i den första omgången av 2023 års draft som den sjuttonde totalspelaren. Här berättar 18-åringen från Gällivare om sitt TikTok-konto, campingupplevelse, fiskebesatthet, morgonsmoothie, tummar upp från sin morfar och den något otippade personen som gjorde honom starstruck.

Vad hade du haft för jobb om du inte hade varit hockeyspelare?

– Tidigare var jag sportfiskare eller längdskidåkare. Under sommaren prioriterar jag fisket. Vanligtvis ska jag, Zeb Forsfjäll, och en kille från J20 som heter Rasmus Bergqvist, vara hemma hos Zeb, ta bollen och försöka spela där. Under sommaren blir det i princip fiske efter varje morgonträning, och det är riktigt kul.

Det var den första sporten som jag höll på med på långkidåkning, men jag slutade så fort att fick testa på hockeyn. Då tyckte jag att skidor var det bedårandeste. Jag hade nog fortsatt med långärmade skidor om jag inte fått hockeykontrakt, då jag tyckte att det var det roligaste som fanns.

Gillar du att din pappa slog dig med en hockeytejp?

A Det var faktiskt inte hans förtjänst, men jag tror det inte. Min mamma köpte hockeyuniformen till mig en jul när jag var liten. Min pappa kanske blev lite orolig i början, men nej, eftersom han vill det bästa för mig. Hockeymatchen var snabbt över.

Hur noga följer din farfar din karriär?

Det är mycket. Efter varje match skriver han vad han tycker att laget har gjort bra i ett sms som jag får. Sedan jag var liten har vi jobbat på ett system. Han skulle antingen räcka upp en hand, vilket betydde “bra”, eller två händer, vilket betydde “mycket bra”, när han följde mig till matcher och jag tittade upp på målskytten. Jag blev extra glad om jag kollade på min mamma efter en måltid och det blev två knölar.

Har du fått några tummar upp när din morfar beställer några matcher live där säsongen?

– Han var nere i Göteborg och han kontaktade (JVM). Det var dock så mycket folk på gräsmattan och det var svårt att se dem. Jag skulle ha fått en eller två tummar upp för att se honom. En klassiker är det.

Axel Sandin Pellikka Pappa

Vem av er och Zeb Forsfjäll är bättre på att fiska?

Han gör på sina gamla tillfällen. Han fick en gåva på tolv kg när han var ungefär åtta år gammal. Han visar mig bilden oftare än idag, och jag har säkert sett den mer än 150 gånger. Jag kommer att leda oss tillbaka två somrar. Jag fick en som var 110 cm lång, men jag hade inget hår.

Har du också fiskat henne?

“Så länge jag kan minnas”, sa hon. Det finns mycket fiskeredskap i Gällivare. När jag var yngre hade jag en fantastisk tur och lekte med alla ringar som följde med sadeln. Om en vecka kan jag fiska utan att få en enda fisk nu. Jag har alltid älskat att fiska.

Varje matchdag har du rutiner?

– Jag lägger ibland till havregryn, ägg, mjölk, en liten bar och oboy till mina smoothies när jag står upp och dricker dem. Jag gör i princip samma sak varje morgonträning, men det är småsaker som inte riktigt beaktas. Inför kvällsspelen brukar Zeb och Måns (Forsfjäll) komma och hämta mig och då tar vi även upp Elias Salomonsson. Det är då vi hör musik som är skön.

Vilken meddelande musik är din favorit?

I älska på någon AIK-låt, “Hej, här är vi”, “My Hometown” eller någon liknande för att få igå matchfeelingen när man rullar i mot arenan och ser allt folk.Är du mest förra med starstruckhet? Kanske lite där ute, men när jag var liten fanns en film som hette Ruffriders, och det var backhoppare som sprang omkring och lät.

Jag tittade på många av deras filmer, och när jag såg den senaste matchen (CHL-semifinalen mot Vitkovice) blev det en dödsfall och jag småätade lite. Han berättade att han jobbat med mitt kött på LKAB. Jag fick honom mycket sjukhet och frågade om det.

Sedan sa han att han började spela in en skogsfilm för många år sedan, och jag frågade om det var Ruffriders. “Oj, precis”, sa han då. “Er känner det igen mig?” “Om jag kommer att vara det?” Han var en av de som jag kunde såga liten. Jag har sett de filmerna om och om igen eftersom jag älskar att åka snöskoter. Sedan blev jag star struck.

Sandin Pellikka har med sina tre mål åstadkommit något som ingen annan SHL-spelare gjort vid 28 års ålder. Endast fyra forwards som varit 18 år eller yngre har spelat tre matcher tidigare. 1995 var Mattias Öhlund den sista som gjorde det.

Bland de andra som varit framgångsrika med satsningen är Anders Eldebrink, Tomas Jonsson, och Roger Hägglund – som alla gjorde det på 1970-talet. Jag har inte kunnat tänka så mycket på det, men det är ett trevligt gäng att vara en del av. Det är mycket kul att stå med någonstans, men Jag har inte tänkt på det så mycket, säger Skellefteåbacken.

Hur köps de andra spelarna?

Å nej. Jag är lite kär i Mattias Öhlund. Ja, jag kommer ihåg hans namn, men de andra var så långt borta när de skalade, och jag vet inte ens vad de heter. Den ende målvakten som varit 18 år eller yngre och gjort mål i fyra raka SHL-matcher är Mattias Öhlund, som gjorde det för Luleå för 28 år sedan. Morgen har Sandin Pellikka möjlighet att tangera med HV71.

Pudas kan sätta på PP eftersom det fortsätter att välja mig bra. Sandin Pellikka säger att det faktiskt inte är något han fokuserar så mycket på, utan han vill helt enkelt bidra så mycket han kan till laget. Berätta för mig hur mycket tid du har tränat på den sprintbanan.

I princip efter varje träning tror vi sig och nöter. Puckarna kan flyga lite bredare, ut i övre hörnet, och längs isen under träning. Jag sparar verkligen ihop till matcherna för det är där handlingen är. Med tre heltidsmatcher är Sandin Pellikka först bland försvarsspelare och delad för första i penalty kill-kategorin, men 18-åringen, som draftades av Detroit Red Wings, har inte satt upp några mål den här säsongen.

Jag ville upp till SHL och spela några minuter varje match inför säsongen. Jag vill fortsätta spela mitt spel, vara försiktig och försöka spela med självförtroende. Det är det mål jag ställer upp. Jag vill spela mitt spel och förbättra mig på det sättet.

Axel Sandin Pellikka började sin karriär som forward, och nu har han Malmbergets AIF som modererande klubb. Jag var mest framåt i ungdomsåren. Jag har på goda auktoriteter att jag gick i en hockeyskola, men jag minns det inte, och det fanns bara bakrum kvar för det. Sedan registrerade jag mig som back och efter det var jag back. Haha, jag tänkte väl att jag kan även överväga mål från den positionen.

Axel Sandin Pellikka Pappa
Axel Sandin Pellikka Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!