Sprid kärleken
Åsa Hellberg Författare
Åsa Hellberg Författare

Åsa Hellberg Författare – Författaren Åsa Hellberg, född i Fjällbacka, har varit en del av den senaste tidens upplopp av feel-good-romanser. Hon har en skrivarlya i Fjällbacka, bor sedan många år i Stockholm, och skriver gärna om kärlek, men numera är det självbart att följa det. Åsa har en våxen son som inte har läst några av hennes böcker, och hon har ett svårt intresse för att göra hemma i Farsta.

Innan hon blev skribent på heltid arbetade Åsa Hellberg (född 1962) som flygvärdinna, golvchef, säljare och produktchef. Med tydligt fokus på anknytningsstörningar och motgångar har hon även arbetat som coach och föreläsare. Åsa Hellberg debuterade med biografiska kvinnor som Casanova på temat medberoende i 2009.

Därefter fanns de romantiska komedierna Sonjas sista vilja och Sonjas hemlighet, som var charmiga feel-good-romaner om kvinnor i åldrarna femton och trettio. I flera länder har de böckerna sålts med tid. Vi var tvungna att ändra titeln i sista sekunden från Last Chapter till That Last Chapter eftersom ett annat förlag kom med det första i dagarna. Jag ser ingen skillnad, båda fungerar också.

Jag vet inte om de är bra eller inte, men jag har haft ganska många titlar hittills. Jätte böckerna i sina Sonjaserien har jag lyckats med ett namn i titeln. Sist men inte minst fick Sonjas vilja att stanna upp. Efter det fick jag besked om att sista viljan var bättre och förlaget gick med på det och det var till häst vi fick ändra på det, men så blev det.

Dessutom var namnet Sonja redan populärt, och själva namnet Sonja blev snabbt föråldrat. Igår hade jag gäster. Med sin bebis Charlie (fyra månader) och hunden Lennox (5,5) får Helen sällskap av sin dotter Robyn. “Lennox” är en fransk bulldog, så väluppfostrad och vid god hälsa.

Hans bästa tennisboll, som han tappar efter tre minuter, fick han av Selma. Jag älskar allvarliga saker med mycket skratt. I mitt privatliv såväl som under mina föreläsningar. Få skratta är stort möjligt! Bara för att någon skriver “må bra” betyder det inte att det måste vara smärtsamt. Dock lite oroa. Tja, det är det värsta!

På vilka sätt gör jag författarbesök?

Min berättelse handlar om ett liv som författare som kanske har blivit lite annorlunda än många andra. Dag på skrivsalen på landet. Hans uppväxt på Fjällbacka. Den enda kvinnan. De lugna åren. Om hur det var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om, om hur bisarrt det är att få sin bok utgiven på ett förlag och om att plötsligt ha en helt ny karriär vid femtiotvå års ålder.
Fräsch romantisk serie fylld av intriger, kärlek och konflikter. På Flanagan Hotel i London kan allt hända.

En katastrof är att inte få en inbjudan till Lindas Lansings mytomspunna fester, där jetset, aristokrater och affärsmänniskor möter sig i 1960-talets talet. I den här världen är Linda i grunden en fri fågel. Från början är hon bara en enkel tjej från Fjällbacka, och hennes nyfikna kusiner tycker att hon ska sälja hotellet till dem och återvända till Sverige.

Även om det har gått många år sedan Linda ärvde Flanagans förmögenhet är hon fortfarande inte accepterad, och nu måste hon återigen kämpa mot sina fästmän för att behålla sin fars affärsverksamhet. Linda är beredd att trampa Flanagan på tårna, men hon undrar nu om det är rätt drag. Hur lycklig är hon verkligen?

Jag pratar också om mina böcker, kvinnors makt och det jag står för: kvinnors rätt att leva sina egna liv. Min egen kärlekshistoria, sett med kvinnornas ögon, är föremål för en ny serie jag skriver. I den första boken, som släpps i augusti 2022, berättar jag historien om Anna Hellberg – min mormor – som gick från att vara sjuksköterskalärling 1903 på Sahlgrenska och Allmänna sjukhus i Göteborg, till att bli överväldigad med fyra barn på fem år och under i fem år utan att ha någonstans att bo 1910.

Åsa Hellberg Författare

Kusinerna Elinor och Emma har gjort allt för att hotellet Flanagans ska nämnas och nå framgång. Försäljningen går bra och de har varit framgångsrika. Även högt har priset varit. Enligt skuld och skam hotar nu avslöjade de hemligheter som länge varit väl förborgade. Enligt hur vänskapligt är deras? Hur många fyllningar innehåller den? Hur kommer hotellet att överväga när de avslöjas om ägarna?

Frankie, en emottagande och karismatisk ung kvinna som hatar sin mama, är 22 årig dotter av Emma. Det verkar omöjligt, men Emma försöker få henne nära. Åren är långa. Trots Billies kärlek till sin mamma Ellinor, pressas hon att flytta till Uppsala för att studera på universitetet. Det är där som hennes framtidsplaner drastiskt förändras.

Samma år när talet når botten med droger, sex och hur lång tid det tar att bli kär, finns det en ny skandal på de flesta lyxhotell i London. Besök Adlibris eller Bokus för att köpa boken. Du kan lyssna på den på Bookbeat eller Nextory. Det dramatiska sättet på berättelsen om flogans hotell.

Frankie älskar att köra hotelllimousiner. Hennes syster, skådespelerskan Billie, är långt borta och fokuserar på sin filmkarriär, men det gör det inte mindre viktigt. Hon kan utföra mirakel om bara Frankie hade sin familj och Flanagans-teamet vid sin sida. Dörren öppnas dock för något som Frankie hade begravt djupt i sig själv när hennes äktenskap tillkännages. Livet är en berg-och-dalbana och det blir plötsligt klart att hon inte kan kontrollera sig själv längre.

Oväntat kommer Billie för att få hjälp. Hon har precis fått filmrollen som alla stjärnor och rivaler vill ha, flyttat till New York och är galet kär. Världen öppnar sig för henne. Ingen stör författaren Åsa Hellberg när hon sitter och jobbar. Hon har valt att avsluta romantiska relationer. Det är här vi får följa den äventyrliga Charlotta, som i början av 1900-talet reser till Amerika för att uppfylla sina drömmar.

Extremt låg. Charlotta, som är femton år gammal, lämnar sin familj bakom sig en sommardag 1909 för att resa till Amerika. När hon kliver ut på den älskade trädgårdsterrassen och känner tyngden av blombladen undrar hon hur man lämnar sitt barndomshem utan att åka på sommarlov.
Elvira har inte tillägg till Charlottas drömmar. Hon funderar på att leta efter ett annat boende när gården snart ska säljas.

Det stora äpplet. Blommorna från Göteborg går bättre än Charlotta hade hoppats på och hon känner sig trygg med att veta att hennes sjuka syster Sigrid tar hand om henne vid ankomsten. Det är inte förrän de når Ellis Island som åskan bryter ut. Ankomsthallen är som ett berg och utsikten är fri. Charlotta skriker högt när någon för fjärdegången snor åt sig väska.

Plötsligt är hon utklädd till en bombplan och förföljs av en uniformerad man. Hade det inte varit för en svensk liten tjej med glittrande blå ögon hade Charlotta kanske blivit skickad tillbaka. Han spelar rollen som Will och blir hennes beskyddare. Han ropar “Sök upp mig på Svenska konsulatet” innan de bryter upp mitt i sin diskussion.

Charlotta svepas med av Sigrid och hennes magi, men har ändå svårt att hitta rättvisa. Charlotta vill vara fri och trivas, medan Sigrid är strikt och religiös. Dessutom är hon osynlig. Snart har hon både fått jobb på svenska konsulatet och återupprättat kontakten med den äventyrlige Will.

Extremt låg. Den yngsta systern, Rut, behöver inte korsa havet för att hitta det hon letar efter i livet. Hon utbildar sig till småskolelärinna och får en överallt möjlighet för samhällets olycksbarn, både privatliv och chansen att skydda hemligheten hon har i sitt hjärta. Speciellt alla de små som komma på auktionen. Samtidigt drömmer Elvira om att stjäla och fylla dyngsäcken med mynt. Men så inträffar katastrofen som förändrar allt. Hon ska snart bli en blivande brud till nästa bröllop.

Åsa Hellberg Författare
Åsa Hellberg Författare

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!