Sprid kärleken
Anna Stadling Pappa
Anna Stadling Pappa

Anna Stadling Pappa – Ett känslosamt farväl till pappa Anders och Robert Berg, som är tvillingar, fann att att sjunga för sin sjuka pappa var det bästa sättet att få hans uppmärksamhet när han led av Alzheimers. Särskilt de äldre läsarna. Nu har kommunikationskonceptet fött en separat sketch med gags krediterade till Karl-Magnus Fredriksson och Anna Stadling.

STADLING-PORTRÄTT AV ANNA

Till exempel skrevs “Hennes röst gnistrar och är samtidigt urstark och skör som genomfrusen sjö…” om Helen Sjöholms julkonsert.Stadling/Cash är ett album av den svenska singer-songwritern Anna Stadling, som ibland kallas “Sveriges Emmylou Harris” och som gör tolkningar av Johnny Cash-låtar. Leonard Cohen och Rod Stewart hör till musikerna som omfattas, men hon skriver också sina egna låtar, som har inspirerat till samarbeten med Idde Schultz i två sketcher och barnskyddsadvokaten Helen Sjöholm i en julturné.

Annas svenska anor har skildrats flitigt i media. Även om det är något korrekt, är det inte hela bilden. Anna och hennes två bröder samt deras far var alla födda i Sundsvall; deras mor däremot var hemmahörande i Malmö. Hans morföräldrar var båda infödda i Oviken, Jämtland, medan hans farfarsföräldrar var födda i Sundsvall. Farfadarna spårar sina anor tillbaka till familjen Huss eftersom båda deras förfäder var Torpsbor.

Den svenska singer-songwritern Anna Stadling föddes i Sundsvall den 11 juli 1970. Hon är sångare och gitarrist för Hovet, som tidigare var Lars Winnerbäcks backup band. Flera av Staffan Hellstrands skidor har även använts till körat och lektid av henne. Dessutom har hon samarbetat med Idde Schultz på två album, varav det senaste är Vägar hem (2006). Svenska listskapande databaser inkluderar nu henne.

Anna Stadling var med i bakgrundssångerskan på Tomas Boströms CD 2009, Mitt gömda jag. Boström har översatt några Leonard Cohen-låtar till svenska på detta album. Hon och Rolf Carlsson samarbetade på en låt som heter “Jag vill inte säga mera”, som fanns med på hennes CD “Kyssar & guld”, som släpptes 2009. Rod Stewarts “I don’t want to talk about it” var en stor hit, och det är översättningen av texten.

Stadling har fått sitt namn efter Annas anfader, Jon Jonsson. 1797 gifte han sig med Katarina Kristina Stadling, hemmahörande i Jämtlandsbyn Myssjö. Jons förfäder fick staden Backen i Torp i gåva 1827, vilket gjorde den till platsen där han föddes och växte upp. Jons mor, Anna Eriksdotter Huss, födde honom 1761 på Backen, Torp. Anna är en sann “Klockar-Huss” i sin farfars tradition, den berömde klockaren M. Mats Eriksson Huss.

Anna har dejtat operasångaren Hjördis Schymberg i 812 år och vår alldeles egna styrelseledamot, Mathias Zachariassen, i 612. Då ser allt ut som det ska, ända ner till Erik Nilsson Huss initialer:Vad i helvete betyder “Stadling” egentligen? Nils Stadling, född i Torp 1761, misstänks vara Katarina Kristina Stadlings far.

Han gifte sig med Ulrika Planting Bergloo, född i Oviken 1767, i Lockne, Zealandia, 1796. Endast en Nils föddes 1761, och hon var den enda antecknad i Torps födelsebok. Deras hem i Västsverige var där han växte upp. Ordet “Stadling” kan ha härletts från det fornengelska “sterkomstad.

Nils Stadling, en kopparslagarmästare i stersund, och “wählborna fröken Ulrica Planting Bergloo” gifte sig den 22 juni 1796 enligt vigselboken i Lockne (Brunflo). Syskonen “har sin moders Cath. G. Plantings och sin brors Lieut.” är antecknat i vigselnotis.Följande beskrivning av den första Stadling publicerades i Myssjö församlings begravningsbok 1827.

Det är viktigt att komma ihåg att när en gesällprov har flaggats, kommer näringsidkaren vanligtvis att anta ett nytt namn, som eventuellt innehåller patronymikonet. (-son eller -dotter) till den avlidne.Nils Stadling, Kopparslagare och gåvoman född i Hofwerma 1761, var en känd person i sitt samhälle. Den 25 november gick han bort.

Nämndeman Höns Hindriksson och Hustru Christina Olofsdotter var hans föräldrar och de bosatte sig i Torps Socken och Komsta. Efter elva år hos makarna Röström flyttade han som tjugoåring ut för att gå på Kopparslagareläran i Sundsvall med deras välsignelse. Gesällbref fick honom av familjen Dardanelle (eller Dandanelle) efter att han besökt Stockholm och stannat hos dem i fyra år.

Efter en tid anlände han till Östersund för att göra något åt sig själv och den 27 juli 1796 gifte han sig med Fröken Ulrica Planting Bergloo. Han arbetade som hyresman på flera gårdar och gods runt om i landet fram till 1815, då han gick med på att bygga om och utöka en Torplägenhet ägd av Bonden Jonas Pehrsson i Hofwermo. Efter 31 års äktenskap skilde han sig slutligen från sin fru och fick ytterligare fyra barn med henne.

Anna Stadling Pappa

Vi kommer med största sannolikhet att korsas med sångerskan Anna Stadling när hon tar sig till Kungsholms domkyrka. Hon, som är senior, vill veta mer om ursäkt.Jag svettades med Sofia från SVT:s “Gympa med Sofia”, och hon är lika rolig personligen som hon är på TV.Solen sjunker under horisonten, men den går upp igen snart. Sängkläder till Annas hem som passar precis för att slappa.

Nej, jag hade ingen blå himmel. Jag tänker sova en stund nu. Jag har inget emot om himlen är ett bra ställe.På grund av hur underbart vemodeten kompletterar hennes röst, har hennes musik alltid haft en distinkt countrysmak.

Givare till Läkarmissionen känner sannolikt Anna Stadling. 2011 och igen 2018 var Anna med på turnén Sjung för livet för att öka medvetenheten om Läkarmissionens insatser. För första gången tog Pecka Hammarstedt, John Henrys adoptivmamma, med sig sin son, John Henry, eller Jonte, som hon kallade honom.

År av IVF-procedurer, missfall, hopp och skepsis gav slutligen resultat 2011 när han föddes i deras familj. Han ger Anna en stor glädje trots att hon bara är elva år gammal. För en avkopplande kväll i bestämmer vi oss för att ta kaffe från ett närliggande kafé och stanna kvar. Vår tid tillsammans är avgörande. Playbills fyllde Annas, även om de var tvungna att trängas in där på grund av corona.

Anna har släppt en ny singel trots sjukdom och andra motgångar. Det oväntat entusiastiska svaret på låten fick Anna att spela in den igen i studion. Det finns en växande konsensus om att “När det här är över” bör erkännas som “en inofficiell nationalsång” för den nuvarande eran. Från början av 2017 års “Efter stormen” album fungerade denna låt som titelspår. En klagan över tillvarons flyktiga natur och hoppet om ett “efter”, efter att allt är över.

All skivans musik skrevs av Andreas Mattsson. Hans planer på att samarbeta med Anna i ett skrivprojekt spårade ur när han fick diagnosen prostatacancer sommaren 2015. Det blev för mycket att bära. Det behövdes experthjälp med husets omfattande renoveringar och med att ta hand om familjens 5-årige son Jonte.

Anna hade redan glömt det bara veckor innan hon fick diagnosen bröstcancer. Vill vi att hon ska sova eller ringa efter Pecka? Vem skulle ha modet att leda Jonte? Kvantitet Panikens som helhet. Anna liknar chocken av en cancerdiagnos vid att stirra ner i tunnan på en hopplös vägskäl eller stupor.

Att vänta på ett läkarbesök eller en operation ger dig gott om tid att reflektera. Från Kungsholmen använde jag pendelbten för att åka till Andreas ateljé på Söder Mälarstrand. Det var ett produktivt samtal och ett samarbete. Leta är resultatet av vårt samtal. De har utvecklats under den hektiska tidsperioden och trots min kunskap kommer jag ibland på mig själv med att tillskriva Andreas texterna.

Två dagar före Peckas operation vaknade de upp i det befästa hemmet. Mitt i kaoset med morfinpisar och annat opererades båda två veckor senare, i början av februari 2016.Det som hände här var så fullständigt ja, hjälp, det är omöjligt att förmedla.

Stackars Anna

Medan vi lärde oss repen hade vi en liten pojke som behövde sitt eget liv. Vi hade tur och hade ett fast arbetsschema. Att spela det var roligt, men ändå verkade något fel.Hon lärde sig mycket om hemligt liv under åren som följde. Kanske har all publicitet kring coronapandemin gjort henne mindre bekymrad över den. Cancer, ett handikappat barn och ett liv där lite är som det verkar har alla gett henne nya perspektiv på det uppenbara.

Anna, som alltid har varit bekymmerslös och som tycker om ett brett utbud av aktiviteter, inklusive att vara glad, spela, sjunga och arbeta, har lärt sig under de senaste åren att hon kan finna glädje i frånvaro av någon speciell omständighet.Att ha ett barn med särskilda behov betyder inte att du inte kan göra några justeringar av din livsstil. Så Anna och hennes publik är överens om att en dag i den typiska lunken inte är tråkig.

Anna Stadling Pappa
Anna Stadling Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!