Anders Nilsson Författare: Din ultimata guide till den hyllade svenske mästerberättaren

Sprid kärleken
Anders Nilsson Författare
Anders Nilsson Författare

Anders Nilsson Författare – Johan Falk återvänder till planen. Filmernas manusförfattare, Anders Nilsson, har nu bekräftat att han skrivit en bokserie om den kände skådespelaren. Berättelsen kunde inte ha filmatiserats på ett bra sätt, säger Anders Nilsson. I ett pressmeddelande från bokförlaget Bokfabriken berättas det att Anders Nilsson, manusförfattaren till “Johan Falk”-filmerna, skriver på en bokserie som utspelar sig i samma universum.

Varje roman blir publicerad i hösten 2023. Idén om att skriva böcker dökte idén vid biopremiären av det första “Falk”-filmen i oktober 1999, “Noll tolerans”. Då tänkte jag att det måste finnas berättelser som fungerar bättre i film, och det måste finnas berättelser som fungerar bättre i bokform, säger Anders Nilsson i en kommentar och fortsätter: Jag tror att det skulle ha varit bra med filmform för de här berättelserna.

Anders Nilsson skriver “Mästarnas krig”

Anders Nilsson och Bokfabriken samarbetar också i en bokserie om “den svenska underrättelsetjänsten och vad som faktiskt hände i Sverige under andra världskriget och senare under det som nu kallas kriget, hela vägen fram till Olof Palmes mord.”

Den första delen har fått titeln “Spioneranas krig” och är planerad att släppas våren 2024. Spionkrigen är en fängslande berättelse om Sveriges djupaste hemligheter. Dessutom är det helt underbart roligt att vara med och utveckla en legendarisk karaktär som Johan Falk och hans universum.

Tjugo filmer om Johan Falk, spelad av Jakob Eklund, producerades mellan 1999 och 2015. På tisdagen dödades minst 65 ryska soldater i en järnvägsolycka nära Ukraina. Soldaterna väntade på att en general skulle komma till platsen, enligt ryska BBC.

Enligt en ockuperande soldat som pratade med nyhetskanalen ställde de upp oss på ett öppet fält. Under 2024 har den ryska militären gjort stora framsteg i frontlinjen i östra Ukraina. Under årets första tre månader har staden Avdijivka tagits över, enligt flera rapporter. På tisdagen blev det ändå ett bakslag när minst 60 soldater dödades i en ukrainsk stridsvagnsattack. Soldaterna var stationerade på ett fält i väntan på en general, enligt ryska BBC.

Zwei Himars erschossen

Staden Trudovskoje i Donetsk-området var platsen för attacken. BBC rapporterar att soldaterna möttes av ukrainska Himars-robotar, ett vapensystem som Ukraina fick från USA. Det sägs att det fjärde, femte och sjätte kompaniet väntade på general Oleg Mojsev.

En överlivande soldat säger till BBC att de ställde oss på ett öppet fält. Enligt den ryske premiärministern i den ockuperade ukrainska regionen har en raketattack inträffat, men han hävdar att offren är “överdrivna och opålitliga.”, som rapporterats till BBC.
En tvist har brutit ut i skidvärlden.

I mitten finns TV-rättigheterna. Sverige är en av åtta stornationer som bjudits in av SVT att lämna fotbolls-VM och påbörja sin övergång till “Superligan” inom vintersporten. Skidförbundets generalsekreterare Pernilla Bonde säger till SVT att deras ambition är att nå en överenskommelse. Den som ska ha sålt tv-rättigheterna till världscuploppen i längdskidåkning står i centrum för konflikten. Arrangörerna av varje enskild världscuptävling har tidigare kunnat sälja rättigheterna själva.

Det här vill Internationella skidförbundet Fis göra med den svensk-brittiske miljardären Johan Eliasch i rampljuset. I somras meddelade Fis att rättigheterna till fotbolls-VM kommer att säljas av Fis, inte av de nationella föreningarna, från och med 2026. Ötta av de största skidnationerna (svenska, Norge, Finland, Österrike, Schweiz, Tyskland, Italien och Slovenien är det enligt SVT) har en tur att agera och starta en grupp kallad “Snowflake”.

Gruppens heta ämne: fotbolls-VM

Några av riksförbunden i “Snowflake” har inte varit nöjda med Fis plan för tv-rättigheterna. Parterna anser att de inte har varit inblandade på allvar i förhandlingarna, enligt SVT, NRK, och Yle. SVT rapporterar att även riksförbunden vill centralisera försäljningen av tv-rättigheter.

Anders Nilsson Författare

Sverige är en av åtta stornationer som bjudits in av SVT att lämna fotbolls-VM och påbörja sin övergång till “Superligan” inom vintersporten. Skidförbundets generalsekreterare Pernilla Bonde säger till SVT att deras ambition är att nå en överenskommelse.

Den som ska ha sålt tv-rättigheterna till världscuploppen i längdskidåkning står i centrum för konflikten. Arrangörerna av varje enskild världscuptävling har tidigare kunnat sälja rättigheterna själva. Det här vill Internationella skidförbundet Fis göra med den svensk-brittiske miljardären Johan Eliasch i rampljuset.

I somras meddelade Fis att rättigheterna till fotbolls-VM kommer att säljas av Fis, inte av de nationella föreningarna, från och med 2026. Ötta av de största skidnationerna (svenska, Norge, Finland, Österrike, Schweiz, Tyskland, Italien och Slovenien är det enligt SVT) har en tur att agera och starta en grupp kallad “Snowflake”.

Gruppens heta ämne: fotbolls-VM

Några av riksförbunden i “Snowflake” har inte varit nöjda med Fis plan för tv-rättigheterna. Parterna anser att de inte har varit inblandade på allvar i förhandlingarna, enligt SVT, NRK, och Yle. SVT rapporterar att även riksförbunden vill centralisera försäljningen av tv-rättigheter, men man vill se pengarna fördelade på ett annat sätt än föreningen själv.

Som SVT rapporterat har de åtta samarbetsländerna bestämt sig för att dra sig ur VM för att starta egna tävlingar i det fall de inte får kontrakt med Fis. “Skidornas Superliga” kallar SVT det, en paus från Uefa som flera av Europas största fotbollsklubbar ville ha för att bilda en egen pengastinnliga.

Efter konflikten träffade jag Fis. Enligt SVT har gruppen länge velat träffa Fis-basen Johan Eliasch men blivit uppsagd. Från och med nu till nu. Möten skulle ha ägt rum på tisdagen där representanter från den svenska, norska, schweiziska, österrikiska och tyska delegationen träffade FC Zürichs högkvarter.

Pernilla Bonde, generalsekreterare i Svenska Skidförbundet, säger till SVT att mötet var konstruktivt och att de träffas igen om några veckor. Hon vill inte svara på frågan om det är hett att lämna Fis och etablera egna tävlingar.

Vårt mål är att nå en överenskommelse och det är det vi jobbar mot”, säger hon. Jessica Almenäs, 48, anställdes av kanalen som programledare och ansikte utåt för sändningarna när Discovery förvärvade rättigheterna till OS 2016. Hennes fjärde – och förmodligen sista – OS blir i sommar i Paris.

Det känns riktigt bra att kunna avsluta det med det. Enligt hennes uttalande i Kristoffer Triumfs podcast “Värvet” har hon redan genomfört fyra OS-försök och åtminstone provat det. Sändningarna kommer att återlämnas till SVT som har förvärvat rättigheterna till OS fram till 2032 med start 2026.

Enligt Jessica Almenäs uppfattning är det inte särskilt trovärdigt att hon sedan lägger över sitt liv till SVT för att kunna fortsätta med mästerskapet. Jag skulle vara intresserad av att fortsätta mitt arbete med OS och idrott. “Vi får dock se om de klarar av att betala det jag har erfarenhet av att betala i sådana fall”, säger hon i podden.

SVT är aldrig mindre betalad. Många har velat göra det eftersom det har historiskt sett varit “finast” att jobba på SVT. Det kan ha varit något jag drömde om tidigare i min karriär när jag fortfarande strävade och jobbade hårt och hade många mål. Men nu känner jag att det inte är så viktigt att det är mycket prestige i jobbet jag gör; istället vill jag göra roliga saker.

“Pratar inte högt om det” är det hemliga svaret om framtiden. Love is blind” och “Superstars” är bland hennes senaste populära videor. Så, vad vill Almenäs göra i framtiden? Hon vet det knappt och vill inte säga det även. Jag använder mål för mig själv, men ofta händer jag dem hemliga eftersom jag tror mycket på “jinx”. Hon säger i “Värvet” att hon inte tycker att folk ska prata för mycket om vad de vill eller vad de vill göra.

Efteråt fortsätter hon:

En av mina drömprogram är att gå vid livesänt en kind av sport-talkshow. Där kan man prata om den senaste veckan och ha relevanta gäster ur ett sportperspektiv, men kanske lite mer “breaking news” än TV4:s “Nyhetsmorgon”. Det hade varit kul, men det händer inte på grund av idrottens rättigheter. I Volvos revansch lever och inleder journalisterna Håkan Matson och Anders Nilsson den otroligt spännande resa som Volvo har gjort de senaste tio åren.

Anders Nilsson har de senaste åren arbetat som kommunikationsrådgivare och varit journalist för tidningar som Dagens Industri, Dagens Nyheter, SvD, Expressen och TV4. Han har följt Volvo från utsidan och insidan de senaste nästan fyrtio åren. Född 15 augusti 1963 i Kil, Värmland.

Anders Nilsson Författare
Anders Nilsson Författare

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!