Amanda Bergman Föräldrar

Sprid kärleken
Amanda Bergman Föräldrar
Amanda Bergman Föräldrar

Amanda Bergman Föräldrar – Amanda Bergman växte upp i en liten stad i Dalarna helt befolkad av husky. Hon växte upp med musik alltid i närheten, och hon började spela och skriva låtar i ung ålder. Amandas första instrument var familjens piano, och hon började snabbt komponera sina egna låtar.

Hon har kallats landets vackraste plats. Vi diskuterar Amanda Bergmans frisyr. Mild men samtidigt hård; varmare, mer älskvärd och manligare än något annat du har upplevt. Hon berättade själv historien om sin exklusiva tillgång till Café på det nya året: “Min syrra brukade tvinga mig till sjunga stämmor, vilket gjorde att jag hade en funktionsplan förstod att jag kunde sjunga.

Människorna omkring mig hjälpte mig att inse att mina rosor var av en viss kvalitet. Många artister har beskrivit hur de stod framför pianot och spelade i en hop som barn; Jag gjorde samma sak, men jag kände alltid ett behov av att gömma mig bakom vad som helst. Jag gick upp ur sängen för att starta en kanineklubbs insamlingskampanj. För att jag ska sjunga måste det finnas en poäng. Detta pågår alltså fortfarande.

Hon växte upp med musik alltid i närheten, och hon började spela och skriva sånger i unga år. Amandas första instrument var familjens piano, och hon började snabbt Amanda säger att hon aldrig tänkte så mycket på att hon växte upp omgiven av musik, utan det var något som hände naturligt och obemärkt av henne.

Hon har nyligen flyttat tillbaka till Dalarna, där hon bor i en bondgrd. Sedan 2012 har Amanda varit ansiktet utåt för det kritikerrosade och kommersiellt framgångsrika bandet Amason, som hon bildade tillsammans med Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Petter Winnberg och Nils Törnqvist.

Hon har också en solokarriär som officiellt inleddes med släppet av hennes album Docks 2016, som hyllades av kritikerna för att vara “finstämd och oförutsägbar kvalitetspop som lycks be både nära och rymdlik samtidigt” av Uppsala Nya Tidning.

Hennes tolkning av Ted Ström/Monica Törnell-klassikern Vintersaga är troligen den definitiva versionen, och hon har också varit värd för personer som Hkan Hellström och First Aid Kit på scenen. Hon har tidigare dejtat Kristian Matsson, även känd som “The Tallest Man on Earth, ” och de två samarbetade på filmens soundtrack. Den svenska regissören Gorki Glaser-Müller regisserade filmen.

Dessutom sjöng hon på Lykke Lis album “I Never Learn”.Hennes primära instrument är piano, men hon spelar också ibland dragharpa.Efter att ha medverkat i en reklamfilm för Volvo gjorde hon en hit med sin cover av Ted Ströms “Vintersaga” 2015. Amanda Bergman fick kredit för släppet av singeln. Första albumet släppt under hennes eget namn, “Docks” släpptes på INGRID Records den 26 februari 2016.

Författaren och singer-songwritern Amanda Bergman kommer från Dalarna. Hon har också spelat in och släppt musik som “Hajen” och “Idiot Wind” (båda hämtade från Bob Dylans album med samma namn). Amanda Bergman sägs ha handplockats för att närvara vid 2016 års Polar Music Prize-ceremonin och dela ut priser till vinnarna Max Martin och Cecilia Bartoli. Ariana Grandes “Love Me Harder”, skriven av Max Martin och ursprungligen framförd av Grande, var den första låten hon någonsin spelade in.

Arkivarie: Amanda Bergman

Fans av “The Tallest Man on Earth” eller de som är bekanta med bandet Amason skulle känna igen henne vid hennes artistnamn “Idiot Wind”, men hur väl känner du till hennes musik? Nu när du har tillgång till en grundlig profil av Amanda Bergman kan du lära dig om hennes tidigare och nuvarande konstnärliga ansträngningar.

Född Karin Amanda Bergman Hollingby, Amanda Bergman är en sångerska som kommer ursprungligen från Gagnef i Dalarna. Hon var mycket intresserad av musik från ung ålder, och när möjligheten att lära sig flera instrument dök upp tog hon fördel av det och släppte sitt första album 2008 vid 20 års ålder under namnet Hajen. Efter att ha blivit känd som “Idiot Wind” 2009 bytte hon namn till “Jaw Lesson” 2010, då hon släppte sin debut-EP med samma namn.

därefter kunde hon fungera som öppningsakt för andra kända svenska artister som “The Tallest Man on Earth” (Kristian Matsson, som hon var begåvad till under en period) och systrarna i “Första hjälpen” Kit” nästa år. På albumen Never Learn av Lykke Li och Roses av Coeur de Pirate bidrog hon med bakgrundssång.

Hon var med och bildade bandet Amason i slutet av 2012 tillsammans med sina bröder Pontus och Petter Winnber, deras vän Gustav Ejstes och Nil Törnqvist. Både gruppens engelska och svenska EPs släpptes under INGRID-etiketten 2013.

2015 samarbetade Amanda Bergman med Oskar Linnros för en cover av låten Vintersaga, ursprungligen komponerad av Ted Ström, och såg sin första kommersiella framgång som soloartist. I slutet av 2015 släppte Bergman och Amason sitt debutalbum i fullängdslängd med titeln “Sky City”, som fortsatte med att vinna det prestigefyllda priset för årets album.

Amanda Bergman Föräldrar

När man lyssnar på “Docks” av Amanda Bergman är det första man tänker på att det här är det mest perfekta albumet någonsin på så många sätt. Det är vad traditionella långspelande skivor (LP-skivor) handlar om: de fem låtarna på varje sida som du vill lyssna på i ordning, från början till slut.

Öppningarna på båda sidor är det som drar in dig, och den sista är det som gör att du medvetet kan slå in i tornet. Och den här bilden är så bra att du kommer att vilja lyssna på den om och om igen.
Amanda Bergman är för närvarande mest känd som sångerska i det svenska indiebandet Amason, men hon har tidigare släppt soloverk under en mängd olika namn, inklusive “Hajen” (“The Shark”), “Jaw . Albumet “Docks” är hennes första release under hennes eget namn.

Amandas lugnande röst guidar dig genom varje låt, var och en har sin egen distinkta rytm och ton, förutom de sakkunnigt utformade texterna. Det här är avkopplande, välproducerad musik som tar andan ur dig. Petter Winnberg (från Amason) producerade albumet och bidrog med programmering, syntar, bas och horn; Amason-kollegan Nils Törnqvist spelade trummor och slagverk.

“Taxis” är albumets enastående låt och en utmärkt illustration av albumets optimistiska, melodiska popsensibilitet som helhet. Den melankoliska fiolen får dig att sjunga eller nynna med: “Vill du inte dansa med mig någonstans nu.

Andra mjuka poplåtar på det här albumet som påminner om “Taxi” är “Golden”, “Windscreen”, “Sitting by the River” (hennes brass på brass måste få låta helt fantastiskt när den framförs live), och ”Flickering Lights” (en av albumets definitiva höjdpunkter – vid en lyssning skulle man lätt kunna föreställa sig Bruce Springsteen skriva och framföra låten).

“Falcons” är en vacker låt som gradvis bygger upp spänningen och förblir så till slutet, då den återgår till enkel sång och en akustisk gitarr. Även om Amanda är med i tvättvideon är det faktiskt Amandas mamma som spelar den äldre Amanda.

Albumets balans av långsammare, mer reflekterande spår – som “Sirens”, “Questions” och “Fire Hits the Snow” – gör att den är idealisk för att lyssna på en varm sommarkväll. I mina öron är “Fire Hits the Snow” varken mer eller mindre än Amanda, hennes gitarr, och Kristian Matsson (även känd som “The Tallest Man on Earth”), som ger den perfekta harmonin av ljud för att sätta tonen för detta vackert stycke musik.

Innan albumet släpptes i februari 2016 fanns Amandas cover på Ted Ströms svenska brasingel “Vintersaga” från 1984 med i en av Volvos vinterreklam. Det här spåret fanns inte med på Amandas “Docks”-album. Amandas cover av låten toppade listorna, och den är tillgänglig på alla stora streamingmusiktjänster inklusive Spotify.

Kolla in de engelsktextade reklamfilmerna för detta häftiga, sentimentala språk. Född i Gagnef, en liten, pittoresk stad i Dalarnas län, omgiven av skog och ett starkt arv av folkmusik. Amanda började först skriva och framföra musik under namnet “Hajen”, och 2010 släppte hon sin debut-EP som soloartist under namnet “Idiot Wind”. Hon blev snabbt framträdande både nationellt och internationellt och turnerade med sådana som First Aid Kit och The Tallest Man on Earth sedan dess.

Amason, ett Amandaband som bildades 2012 av Pontus Winnberg, Petter Winnberg, Nils Törnqvist och Gustav Ejstes, vann en Grammis för bästa album 2016 för sin fantastiska debut, Sky City’. Amanda har släppt sitt första soloalbum, den drömska och karismatiska Docks.

Uppföljaren till Amasons ‘Galaxy I’ släpptes 2019, och den innehåller några exklusiva och mycket väl mottagna konserter. 2020 är bandet återigen aktuellt med ny musik, turné och en roll som make i sista avsnittet av SVT:s mångåriga succéprogram P Spret.

Amanda Bergman Föräldrar
Amanda Bergman Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!