Sprid kärleken
Alex Ceesay Son
Alex Ceesay Son

Alex Ceesay Son – Det känns bara fantastiskt. Det känns lite off. Jag har många år kvar att gå. Ingenting kommer att utvecklas här. I oktober 2019 grep svensk polis Alex Ceesay för ett mord som inträffade i Knivsta; en kille hittad död av ett huvudsår. Konstnären, som tidigare dömts för inbrott, greps i november tillsammans med ett antal andra personer som alla var misstänkta för att ha varit med i ett uppmärksammat mord.

Han släpptes från sina skyldigheter i juni 2020. Alex Ceesay har en historia av att ha blivit pressad att släppa musik bakom stängda dörrar; 2016 släppte han till exempel EP:n Drömmar bakom gallery. Tidigare i år släppte han singeln “En Kanin” samtidigt som han fortsatte sitta framför konstgallerier. En av de första sakerna han sa efter att ha blivit fri var att han arbetade på en EP, som så småningom utvecklades till ett album. 18 Till Life är för närvarande under utveckling.

18 Till Life består av totalt sju spår och producerades av Lindow och Cortés On The Beat. På det inledande titelspåret reflekterar han över sitt liv och de händelser han varit med om de senaste månaderna, när han greps för mord, sattes i isoleringscell och tvingades gå igenom rättsprocessen.

Han beskriver hur han lärde sig den hårda vägen, hur det gjorde ont att se sin son i rätt klassrum och hur han tillbringade så mycket tid i fängelse att hans cell kändes som hemma. “På radions nyheter kan jag höra mitt namn; det har rapporterats att jag mördade en man; jag riskerar livstids fängelse vid 18 års ålder”, rappar han.

På albumets tre sista spår, “Svrt Ibland”, “MisS U 3” och “Mnskenet”, framstår han som mer sårbar och öppen för lyssnaren. Han berättar om sina erfarenheter av demoner och hur det påverkade honom att vara en offentlig person samtidigt som han var misstänkt för mord. På “Miss U 3” och “Mnskenet” berättar han en rörande berättelse om ett brustet hjärta. Han gör anspelningar på Tarzan och Jane samt Juice Wrld och Eminem.

Alex Ceesay spydde ut orden “Sover med tabanja” kort innan han felaktigt anklagades för mord i Knivsta. Från början av 2016 slog han igenom med EP:n Drömmar bakom galleriets väggar. Sedan dess har han samarbetat med musiker inklusive Mwuana, Abidaz, Ant Wan och Gee Dixon.

Frågan om huruvida gänggräs är kopplat till kriminell verksamhet eller inte har återkommit i förgrunden sedan Einars död. TV4 News pratade med artisten Alex Ceesay, som menar att det är svårt att bli tagen på allvar som en trovärdig källa om man saknar förstahandserfarenhet i de ämnen man skriver om. Det är därför många gangsters hamnar i den kriminella undre världen, enligt hans åsikt.

Efter att ha dömts till fängelse 2016 började han skriva musik i ett försök att frigöra sig från kriminell verksamhet. Tyvärr inträffade det motsatta och han blev en ännu hårdare brottsling. Jag ville verkligen sätta upp någon sorts bild. Därför kunde jag inte ändra min livsstil. Jag skulle göra mig besviken inte bara mina fans utan även mig själv om jag gick åt ett annat håll, säger Alex Ceesay, enligt TV4News.

Alex Ceesay, en karriärkriminell i över två decennier, lämnade in sig själv för mindre än ett och ett halvt år sedan. Nu får han utlopp för sina frustrationer genom att göra dagliga videobloggar om sitt liv och sin musik. Han känner dock ett stort ansvar för branschens nuvarande tillstånd och kommer inte att fortsätta skriva i samma veva i framtiden.

De flesta artister skulle vara dumt att lägga upp bilder på sig själva på sociala medier med masker eller i sällskap med våldsamma brottslingar, men om du är en gangster-rapmusiker kan det faktiskt stärka din karriär.

Alex Ceesay, en rovfågel, upptäckte fallet 2016 när han var stationerad på Kumlaanstalten, där han drev en råttsvärm. När jag äntligen lämnade fängelset efter fem år gick jag in i en helt annan värld. Jag hade möjligheten att bara spela på musiken eller också spela på festandet, drogerna och låtarna. Anledningen är att jag bestämde mig för att göra det senare, och jag är snart tillbaka, säger han.

Att ta sig innanför Kumlaanstaltens gyllene väggar kan ta upp till 15 minuter. Efter att ha gått igenom ett antal säkerhetskontroller och en rad korridorer når vi äntligen vårt mål: ett undersökningsrum på två gånger fyra meter. Det fanns ett bord, stolar och en kaffebryggare.

Alex Ceesay är drygt två meter lång, vilket gör honom till en perfekt passform för den klassiska grå t-shirten som bärs av kriminella överallt. Många stora ärr sitter i ungarnas knä. Ett krigsskepp, förklarar han.

Alex Ceesay Son

Han spelar musik om livet i Kumla via sin mobiltelefon. Hans mest populära låt, “Dreams Behind the Galleries”, har fått över 142 000 visningar på YouTube när jag skriver detta. Ken Ring och Sebbe Staxx, en karaktär i kortspelet Kartellen, har hyllats musiken. Tillsammans med ett antal andra ligister rånade han en butik i Stockholm.

Butik rnade

“Bonusen har inkluderat en mängd olika motell som har fått en extra dos mys. Det har tydligen aldrig varit fråga om ett livshotande skjutvapen, men frågeställarna har ändå kommit fram till att mannen kan vara allvarligt skadad när han kom hem.Däremot dömer Högsta domstolen att den period under vilken det hyrda utrymmet användes var kort.

Det är dock uppenbart att belöningen innebär ett godtyckligt angrepp på säkerheten för den eftersökte, som Svea hovrätt skriver i domänen.Alex vill inte gå in på detaljer om vad man bör och inte får göra, men domaren bedömde att han lade ryggen mot huvuddelen av värmen under rälsen och att det fanns en betydande vältrisk. dömd till två år och två månaders fängelse och omedelbart satt i arbete på Norrtäljeanstalten.

Det var där haken uppstod. Efter en rad olyckliga incidenter förflyttades han till Kumlas högsta säkerhetsfängelse. Rättegången där är bara ett kapitel i en mycket lång bok om brottslighet. Alex har suttit totalt fem av sina 24 möjliga år bakom lås och bom. Papa canine, i cant Hans barndomshem låg i Stocksund, norr om Stockholm.

Medan mamma stöttade gick pappa ständigt in och ut ur fängelset för narkotikabrott. Folk i bekantskapskretsen gjorde samma sak. Hans far upplevde först svårigheter med att leverera mat under sin barndom. När Alex pappa dog var han åtta år gammal.

Det tog slut snabbt och det tog hårt på mig. Jag föraktar sjukdom, och framför allt cancer. Alex började få problem i gymnasiet, trots att han alltid hade gjort det bra i det ämnet. Hans försäljning fortsatte att öka och han ersattes snart av ett team av konkurrenter.

Gör affärer i fel kretsar. Min mamma märkte först att jag hade problem med mitt humör när jag var runt den åldern. Hon hittade droger i sitt eget hem och på andra håll. Hon insisterade på att vi skulle åka någon annanstans eftersom hon trodde att saker och ting skulle förbättras om jag gick med dem.

Vi upptäckte låten i flygbladet.

Ett flygplan tog dem till Järfälla, strax utanför Stockholm. När han var 17 år gammal hamnade han i ett ungdomsfängelse och åren som följde var en virrvarr av domar för narkotikahandel, bedrägeri, misshandel av en offentlig tjänsteman, rättsförseelse och brott mot minimiålder.

Han upptäckte musiken under sina kaotiska tonåren.

Vi hade en gitarr hemma, och jag såg att några personer på min skola spelade den när jag skrev in mig. Jag sa till honom att det var det läskigaste jag någonsin sett och att han var tvungen att lära mig allt han visste. På grund av detta förändrades jag till en man. Han kom på sin egen musikstil under tider av isolering.

Alex hade överansträngt sig för att vara med på utflykten. Saker och ting var tuffa. Det var en madrasa på green under månaderna. Det fick mig att skriva mycket. Det är där jag har skrivit huvuddelen av min poesi, och det är också där jag hämtade de färdigheter som gjorde att jag kunde skriva så bra, säger han.

Ställ in på låtarna

Efter mycket granskning fick han och kompisen Salle tillstånd av Kumlapolisen att sätta upp en inspelningsstudio där de kunde skapa sin egen musik. Jag har haft svårt att bevisa att jag vill något annat än att återvända till fängelset. De har krävt mycket tålamod och jag har inte haft tålamod med dem. De fick ganska snabbt oväntade nyheter. Omvärlden har erkänt kvaliteten på institutionens musik och som ett resultat har han börjat samarbeta med Ken Ring. Låtarna på Spotify släppte äntligen idag.

Nu måste all uppmärksamhet ägnas åt konstnärskapet.

Jag älskar att jamma till musik. Jag har sovit i fyra månader; det finns gott om människor som har varit så i flera år. Jag kan inte lova något, men jag ska ge det ett försök. Antingen är det så här, säger Alex, eller så är det inte. I juli släpps han från Kumlaanstalten.

Alex Ceesay Son
Alex Ceesay Son

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!