
Prinsessan Désirée Sjuk – Spridningen av sjukdomar har slitit ner många av kungarikets infrastruktur.Sjukhusinläggningen av prinsessan Désirée har pågått en lång tid. Även om Kung Carl Gustaf, 77 år gammal, är ung för systemadministratör, får han medhåll av fyra systrar, de så kallade Hagassessorerna, som tidigare var så kända att de dominerade veckotidningars förstasidor när de var i deras tjugoårsåldern.
Prinsessan Christina, 80, som har levt i kungen hela sitt liv, har alltid fungerat som en beskyddare för sina yngre bröder. Efter att ha diagnostiserats med bröstcancer och därefter kronisk blodcancer stod det klart att Christina hade många hälsoproblem den senaste tiden. Kungens syster fick sina vanliga cellpresentprocedurer, men hon informerade hovet i mars 2017 om att de inte hade lyckats. Istället genomgick Christina en spermiecellsöverföring som ansågs vara en framgång.
En dokumentärserie med titeln “Kungens innersta krets” sänds på Viaplay och TV3 och kommer med en återupplivad Christina. Roger Lundgren spiller teet på prinsessornas privilegierade livsstilar: Enligt hans intervju med Aftonbladet har “Princess Margaretha lite problem att ta sig runt, och prinsessan Desirée har varit mycket sjuk.” Båda tillbringade hela sommaren på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Eftersom drottningen tillbringar så mycket tid i sina system finns det naturligtvis inga anmärkningsvärda uppdateringar att dela med sig av. Länge kallade prinsessan Birgitta hem till Mallorca, där hon ägnade sig åt golf och vin med vänner.
Prinsessan Désirée, 85, bor på Kobergs slott utanför Sollebrunn i Västergötland, medan prinsessan Margaret, 88, bor i Storbritannien. Hovexperten Roger Lundgren, 46, diskuterade nyligen prinsessan Margarethas mobilitetsfrågor och prinsessan Désirées hälsoproblem med Aftonblade. Den 2 juni 1938 välkomnade Sverige prinsessan Désirée Elisabeth Sibylla Silfverschiöld på Haga slott. Hon är kronprins Gustav Adolfs och prinsessan Sibyllas tredje barn och storasyster till kung Carl XVI Gustaf. Serafimerorden rapporterar till henne också.
Prinsessan Désirée härstammar från kung Gustav VI Adolf av Sverige och drottning Sibylla av Nederländerna och föddes 1938 som parets tredje dotter. Namnet Hagassessorna kommer av att familjen brukade bosätta sig i Haga slott. Prinsessan Sibylla av Sverige, Désirées faster, bjöd in hela den samtida familjen till sitt bröllop på Stockholms slott 1950.
Désirée gick i sin familjs pedagogiska fotspår genom att lära sig franska och sedan det schweiziska språket. Hon gick på Konstfack University i Stockholm och tog textilteknik som huvudämne samtidigt som hon var certifierad för att undervisa spädbarn och småbarn. I dagsläget kallar hon Kobergs slott i Västergötland för hem.
Underbar prinsessa
Född 1938, Effie Elisabeth Sibylla Désirée. De kungliga barnen, kronprins Gustav Adolf och prinsessan Sibylla, delar en mamma, Deziree. Desirée var legitimerad lärare och arbetade på Kungsholmens grundskola ett tag innan hon bestämde sig för att lämna yrket. Dessutom tog hon examen från Konstfack med examen i textanalys.
Han gifte sig med sin svågers syster Niclas Silfverschiöld (1934-2017) 1964 och paret är sedan dess hemmahörande i västgötska Kobergs slott. Paret har tre barn: Carl (1965), Christina Louise (1966) och Hélène (1968). Med hänvisning till Birgitta och de andra före detta svenska prinsessorna Margaretha, Désirée och Christina används namnet “Hagasessorna” fortfarande flitigt.
Hon är prins Gustaf Adolfs och prinsessan Sibyllas näst äldsta barn och har ett rykte om sig att vara mycket utåtriktad och levande. Birgittas förmåga att få igång samtal med individer med olika bakgrund är en av hennes största styrkor.
Hon har inga speciella preferenser och har tålamod med alla som närmar sig henne. Varje gång jag ser henne är det precis efter att hon har kommit tillbaka från en annan semester. För flera år sedan sa golfproffset Emil von Schultz till Expressen: “Hon är alltid på frammarsch, överallt i världen.” I cirka två år hade den yngre prinsessan upplevt psykiska.
Hjärtsvårigheter
Hon var tvungen att göra en hjärttransplantation, och de fick börja planera för prinsessans hjärttransplantation direkt. Hon försäkrar nu de svenska kvinnorna att hon mår bra och att ingreppet verkar ha löst eventuella betydande hjärtproblem som hon upplevde.
Jag mår i alla fall bra just nu. Med vänlig hälsning och stort tack. Men så här är livet, särskilt när man åldras. Värmen har varit så outhärdlig att man knappt har vågat sig utomhus.
Det exakta datumet för hennes ankomst till Sverige är vem som helst
Prinsessan Adriennes dopinjektion är planerad till nästa vecka och Birgitta, Margaretha och Christina är förberedda. Ge bevis på att det kan vara en privat bröllopsceremoni. Niclas, Désirées pappa, gick plötsligt bort för ett år sedan, så hon fyller två utan honom. Ett par var där för 53 år sedan! Désirées födelse den 2 juni 1938 väckte stor fest i Haga slott. På kort tid växte Barnaskaran till att omfatta prinsessan Christina och deras lillebror, Carl Gustaf, som de hade omfamnat varmt när hon kom med i familjen.
Hagassessorer var ett mångsidigt gäng, och de bidrog till att göra barndomen till en glädjefylld upplevelse. Desiree, den eteriska kvinnan, var en varelse av fantasi och njutning. Parets äldre, kloka hushållerska, Nenne Björnberg, skrev en bok med titeln “Dagbok frn Haga”, där hon berättar om samma händelser.
Desirée var som en fristående berättelse; hon var mystisk, intellektuell, humoristisk och engagerande. Man skulle kunna säga att Desirée “hade en fot i en annan värld än den vanliga, en som ingen annan hade bjudits in till.”Tillsammans med kung Gustaf Adolf och prinsessorna Margaretha, Désirée, Birgitta och Christina deltog prinsessan Sibylla och hennes nyfödda bebis prins Carl Gustaf vid den kungliga dopingceremonin i Haga.
Mångas första intryck av Désirée är att hon är kylig och snorig; ändå är detta ett tecken på att hon bara är skygg och blyg. Systemen är oupplösligt sammanflätade. De har som tradition att genast samlas på sin favoritrestaurang i stermalmshallen för en festlig och utsökt “systerlunch” vid allas ankomst till Stockholm. Atmosfären är vanligtvis spänd och upphettad…
Efter att ha studerat franska ett tag, skrev Désirée in på schweiziska språkkurser. Hon är ackrediterad barnträdgårdslärare och har en bakgrund inom textilteknik från sina studier på Konstfack. Medan Désirées utbildning har hjälpt henne i hemmet har hon aldrig arbetat med ett “riktigt” jobb.
Ändå är hon aktiv i lokala klubbar och föreningar. Hon ställde också upp för en sjuk drottning Silvia vid Nobelprisceremonin 1980, trots hennes motvilja mot rampljuset och att representera kungafamiljen. År 2000 välkomnade Désirée Japans kejsarpar till Sverige på statsbesök.
På 1940- och 1950-talen behandlades Hagassessor som adel. De åtnjöt enorm berömmelse och läsekrets. Den med mest grymhet, skönhet och drottning-liknande egenskaper kallades Désirée. Försök gjordes att utmana henne till en strid med kung Konstantin av Grekland mot slutet av 1950-talet, då hon skulle ha blivit drottning. I dess ställe står nu en man vid namn Greger Lewenhaupt… Han var den största kärleken Désirée någonsin känt till. .
Greger Lewenhaupt, mer känd som Teddy, var äldre bror till “Noppe” Lewenhaupt, som blev en framträdande plats som kungens betrodda rådgivare. Pojkarna var medlem i Gäddeholms pantheon. Det är möjligt att Désirée och Greger var hans sista ord, men han omkom vid 22 års ålder i en skidolycka 1960. Förtvivlan var uppenbarligen överviktig.
Niclas Silfverschiöld, hennes bror, dog ett år senare. Irma, hans syskon, stod Désirée väldigt nära. Festplaneraren Marianne Flach, som gick vilse i kompisgänget tillsammans med Désirée och hennes systrar från Koberg, bråkade med dem alla.
Désirée och Niclas gifte sig den 5 juni 1964 i Storkyrkan. Hon replikerade sin storasyster Birgittas brudklänning från två år sedan. I brudbuketten stod orkides och liljekonvaljer och en komediscen sattes upp i mitten av rummet.
Efter att ha fått en icke-kunglig i present, blev Desiree förbryllad och bestämde sig så småningom att hon inte längre ville vara en prinsessa. Hennes farfar, kung Gustaf VI Adolf av Sverige, uppmanade dock att hon skulle behålla den.
Legenden säger att den äldre kungen på sin födelsedag frågade henne vilken typ av smycke hon ville fira sina briljanta idéer. Istället för att smyga, sa Désirée: “Jag skulle vilja ha en traktor; en behövs av Niclas på ladugården.”
